torsdag 3 maj 2018

1558 Lunchkonsert i Engelbrektskyrkan 2 maj 2018 med Samuel och Casimir

Inte kunde jag väl i min vildaste fantasi föreställa mig att mitt barnbarn, tioårige Casimir, skulle spela Schuberts Ave Maria tillsammans med sin klasskompis Samuel i den den jättelika Engelbrektskyrkan på en lunchmusikskonsert en dag i början av maj. Men nu har det hänt och det gick bra också. Jag är ledsen att jag inte kunde vara med och lyssna själv, men Mirren har spelat in en videosnutt som man kan lyssna till nedan.

För mig, som tog kantorsexamen vid 51 års ålder och hade stora problem med koordinationen av händer och fötter vid orgelspelningen, är det en gåta hur Casimir redan från början klarat av det så elegant. Han som bara spelat orgel drygt ett år. Hans huvudinstrument var tidigare gitarr, som han också är duktig på, men som numera har blivit hans biinstrument.

Båda pojkarna är elever vid musikskolan Lilla Akademien där de flesta av eleverna väljer ytterligt ett instrument i årskurs tre till det de tidigare haft. Samuel är suverän på trumpet och älskar att spela över allt annat.


18 kommentarer:

Karin sa...

Men åh så fint! Är det Casimir vid orgeln? Så imponerande. Vad underbart med denna musikaliska familj. Mycket din förtjänst, skulle jag tro!

Bloggblad sa...

Jag säger som jag brukar: underbara underbarnbarn du har!

Gunnel sa...

Så otroligt duktiga killarna är. Jag får nästan gåshud när jag lyssnar. Förstår att du är stolt. Kram

Äventyret framtiden sa...

Skinnet knottrar sig nästan. Så fint, så ljuvligt. Undra på att du är en stolt mormor, vem skulle inte vara det. Det måste kännas underbart!

Musikanta sa...

Karin:
Jag har väl kanske varit en inspiration från början eftersom Mirren är uppvuxen med körer och musik. Men att barnen är så duktiga är helt och hållet hennes förtjänst. Hon övar ju med dem varje dag och har varit drivande för att få dem att gå på Lilla Akademien och varit med i Stockholms gosskör.
Kram från Ingrid
PS. Hittade "Kärnfolk" av John-Olov bland mina gamla böcker. Är du intresserad av den skickar jag gärna upp den till dig när jag kommit hem från Stockholm nästa vecka. Mejla mig bara din adress i så fall.

Musikanta sa...

bloggblad:
Som jag skrev till Karin ovan - det är helt och hållet Åsas förtjänst.
Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel:
Jag grät faktiskt i 10 minuter - av lycka när jag lyssnade på videon.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

PettasKarin:
Ja, det känns faktiskt väldigt underbart. Framför allt att det myckna övandet har gett så fint resultat. Och att barnen kan spela så vackert tillsammans. Jag är både stolt, glad och tacksam att jag har kunnat vara en inspirationskälla till barn och barnbarn.

Ingrid som önskar dig och Uffe en skön helg. Själv åker jag upp till Stockholm för att vara med på Stockholms Gosskörs jubileumskonsert på Konserthuset. Båda pojkarna sjunger ju med i kören. Ska bli spännande.

Karin sa...

Vad kul att du har Kärnfolk med noveller från min hemort! Det är väl inte hans bästa och rimkrönikorna p slutet, som nog är beställningsarbeten är måttligt intressanta för andra än festföremålen.

Men jag har bara ett ganska trasigt exemplar just av den, så skicka gärna! Om du hinner kan du först läsa novellen Granbergs stuga (sid 78), för vi tror att den handlar om farfars stuga, den som jag har nu.

Mejlar adressen till dig.

Ditte sa...

Väldigt vackert! Och så duktiga pojkarna är!
Kram!

Eva på Seniorvinklat sa...

Är djupt imponerad. Helt fantastiskt!

Geddfish ♥ sa...

Fantastiskt att lyssna till!
Vad duktiga pojkarna är! Ja, det ska böjas i tid, så är det med allt.
Casimir kommer att gå långt!
Vårliga skyltsöndagskramar!

Musikanta sa...

Karin:
Jag ska läsa Granbergs stuga.Sen skickar jag boken efter helgen så småningom. Jag får huset fullt till Kristi Himmel.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Jag ska framföra berömmet när Casimir kommer hit i helgen.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Eva:
Roligt att du uppskattade inlägget. Jag ska visa Casimir vad du skrivit här. Han kommer hit i helgen. Det behövs mycket uppmuntran för att han ska fortsätta att öva så mycket som han gör nu.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Gerd:
Ja, ha är nog predestinerad som organist eftersom han tycker det är så roligt att spela. Han har ju bara spelat orgel i ett och ett halvt år så han har kommit väldigt långt på så kort tid. Han har väldigt fina lärare också. Två stycken som båda uppmuntrar honom att spela.
Väldigt varma kramar från Ingrid (puh).

Femte året i Hjo sa...

Underbart! Så klart. Ska genast se till att våran Hjalmar börjar träna. Kanske.

Musikanta sa...

Hans:
Det finns lördags- och söndagsverksamhet på Lilla Akademien från 4 år. Om familjen bor i Stockholm förstås. Men Hjalmar har väl något/några år kvar tills dess. Annars är det en bra träningsform som innehåller både musik, dans och teater.
Ingrid