onsdag 20 november 2019

1709 Häxorna i Eastwick

I helgen var jag och hälsade på Mirrfamiljen i Stockholm. Dels lockade Mirren på fredagskvällen med biljetter till Cirkus där man gav Häxorna i Eastwick, en musikal med Peter Jöback i huvudrollen. Jag var förstås nyfiken på honom eftersom jag aldrig sett honom annat än på TV. Här kan man läsa en recension från föreställningen.

Sen var det naturligtvis barnens orgelkonserter i Ansgarskyrkan i Lidingö på lördagen som var den viktigaste anledningen att jag åkte upp och som jag ska berätta om i nästa inlägg.


Casimr, Mirren och Caspar utanför Cirkus. (Bilderna går att klicka större.)


De tre häxorna - bilden från nätet.

Tyvärr fick man inte fotografera så de enda bilderna är från applådtacket. Det var en färgsprakande föreställning med skönsjungande artister, otroligt duktiga dansare och en helt fantastisk scenografi.

Peter Jöback är en lysande estradör med en stark röst för att inte tala om fysik - hur man kan sjunga samtidigt som man dansar utan att tappa andan är för mig ett stort mysterium. Rösten når ut till alla, även till dem som sitter högst upp på raderna. Han håller samma höga tempo genom hela musikalen där det inte finns många pauser för honom.


Ensemblen tackar för applåderna. 


Lilla Clarissa fick vara hemma med sin pappa. Tur var det kanske eftersom det förekom många fula ord och svordomar i musikalen. Men så var han ju Mefisto också, Peter Jöback, så det hörde givetvis till hans vokabulär.

Här har Clarissa målat ett självporträtt som jag tittar på innan jag ska somna.6 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag har sett filmen med Jack Nicholson och filmen är ju jättebra.
Så roligt att du gillade föreställningen!
Kram, Ingrid

Bloggblad sa...

Låter trevligt! Jag känner bara till titeln, har varken läst eller sett.
Men - du ska nog mest vara tacksam att man inte får fota under föreställningen. Det är fruktansvärt störande med mobiler/kameror som hålls upp och drar blickarna åt sig från alla som sitter bakom.
Tillräckligt jobbigt på gratiskonserter i kyrkor, som jag mest går på. I De Geerhallen är det inte tillåtet, men i kyrkorna vågar ingen säga ifrån om hur störande det är.

Pettas sa...

Mycket trevligt! Jag inser också att jag var på Lidingö ungefär samtidigt som du var där ...nära men ändå inte.
Jag har sett filmen med Jack Nicholson och skulle absolut se föreställningen som du såg med din dotter jag också om jag bodde lite närmare än vad jag gör.
Tack för trevligt inlägg Ingrid!

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag har aldrig sett filmen - kanske var det tur? :-)
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag kommer inte ihåg att det var särskilt störande med fotandet när jag var på Jonas Gardells show på samma scen. Han sa i början att man GÄRNA fick fotografera - lite extra reklam. Men jag är väl inte så känslig som du :-).


Musikanta sa...

PettasKarin:
Mirren har ju Abundoabonnemang annars hade vi väl aldrig kommit dit, så dyra som biljetterna är. Roligt att du uppskattade inlägget <3.
Ingrid