torsdag 21 november 2019

1710 I Pipsvängen

På lördagen, efter att Mirren, pojkarna och jag varit på Cirkus och sett Häxorna i Eastwick, som jag berättat om här, var det dags för orgelkonsert i Ansgarskyrkan i Lidingö. Det var eleverna till organisterna i Lidingö och Lilla Akademien som skulle visa vad de lärt sig under terminen. Konserten skulle gå av stapeln klockan 12 men vi var där redan vid halv 11 för generalrepetition. Alla mina tre yngsta barnbarn, Casimir 12 år, Caspar 10 år och Clarissa 8 år skulle spela.


Ett digert program som synes. (Bilderna går att klicka större).

Ansgarskyrkan byggdes 1996 och orgeln är placerad så att man har en bra överblick över organisten när man sitter i kyrksalen. Akustiken var mycket fin men orgeln något svårspelad. I välkomsttalet berättade Ann att eleverna kanske inte var helt färdiga med sina stycken och att man därför skulle ha överseende om det blev lite fel här och var. Det tog bort en del av nervositeten hos både elever och föräldrar.


Enkla och rena linjer i koret. 


Mirren och jag satt på stolarna till vänster och hade fin överblick över organisterna.


Caspar spelar igenom sina stycken på generalrepetitionen. 


Roberta tackar eleverna för deras medverkan i konserten med fina marshmallowpinnar. De fick också var sin liten tulpanknopp i kruka. Clarissa är yngst och minst. (Den allra minsta flickan på bilden är inte elev.)

Här nedan kommer några videoklipp när mina barnbarn spelade.

Clarissa spelar ett arrangemang av Edvard Griegs Morgenstemning. Roberta, hennes orgellärare är med och lyssnar. Videon är från generalrepetitionen.Caspar spelar Preludium i g-moll av J.S.Bach.Jag har tagit bort Casimirs inspelning av Gigouts Toccata eftersom en ännu bättre version av orgelstycket finns här

4 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Jag är som vanligt imponerad över hur duktiga barnbarn du har! Det är fint att få följa med i musiksvängen eller kanske jag ska säga pipsvängen idag. Fina bilder dessutom.
Ha en fin helg Ingrid!

Musikanta sa...

PettasKarin:
Det är många, många timmars övning som ligger bakom, som du förstås vet :-). Men jag måste ju dokumentera - det är ju roligt att se tillbaka på deras framträdanden och se hur de utvecklas.
Önskar er båda också en skön och vilsam helg.
Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Om du gillade musikalen - som jag gärna skulle se - kanske du gillar Updikes böcker också?
http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2019/11/en-hare-att-springa-med-anda-in-i-mal.html

Andersson Jesica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.