tisdag 26 november 2019

1711 After Work med Händel i Ansgarskyrkan i Lidingö

När orgelkonserten med barnen, som jag berättat om här, var slut åkte vi hem hela Mirrfamiljen. Mirren och jag åkte sedan tillbaka till Ansgarskyrkan i Lidingö på kvällen. Det skulle nämligen bli en Händelkonsert med Ansgarskyrkans Vokalensemble  och barnens orgellärare, konsertorganisten Mathias Kjellgren.lördag 16 november @ 19:00 - 20:00


Musik av Georg Friedrich Händel. Ansgarskyrkans vokalensemble sjunger med Anna Skagersten som dirigent och Mathias Kjellgren på orgel.
Annonsen från Ansgarskyrkans hemsida. 
Innan vi åkte hann Mirren laga mat åt alla och baka lussebullar som hon sedan tackade Mathias för med en påse. Det blev en mycket fin musikalisk upplevelse med kören som sjöng himmelskt vackert och Mathias som spelade Händels berömda andra sats från Orgelkonsert nr 13, den som kallas Göken och Näktergalen. The Cucoo and the Nightingale på originalspråket. 

Mathias berättar om orgelkonserten. (Bilderna går att klicka större.)
Visserligen var Händel född i Tyskland men han verkade hela sitt vuxna liv i England. Mirren hade vid något tillfälle berättat för Mathias att hon tycker mycket om just den satsen och hon blev väldigt glad när hon hörde honom spela denna på konserten. Att titeln på evenemanget var After Work berodde på att det brukade vara konsert på fredagen - efter jobbet - och man ville inte ändra rubriken.

Kören sjöng himmelskt vacker som jag skrev ovan. Först ut var tre välkända Händelsånger av vilka jag spelade in den sista - Dagen är nära med dirigenten Anna Skagersten framför kören och Mathias vid orgeln.Kören är redo att sjunga. Anna presenterar sångerna.När konserten var slut började några andra musiker att komma in från sidogången där vi satt. Det visade sig vara några välkända jazzmusiker som också skulle ha konsert efter Händelkonserten. På min enträgna önskan satt Mirren och jag kvar och lyssnade till denna härliga kvartett, som jag ska berätta om i mitt nästa inlägg.


På de timmar vi var hemma mellan konserterna hann Mirren att både laga middag till alla och baka lussebullar. 

6 kommentarer:

Inger sa...

Tack för att vi fick lyssna, underbar musik.

Vilken dotter du har, antar att hon inte hinner musicera något själv.

Musikanta sa...

Inger:
Kul att du tittade in. Ja, jag blir alldeles matt ibland. OCH orolig över att hon ska hinna i tid. Men hon hinner alltid...
Hon sitter med pojkarna en timme varje dag och övar med var och en, och en halvtimme med Clarissa. Så någon tid över för eget musicerande blir det inte.
Ha de gott önskar Ingrid

Lena i Wales sa...

Vilken härlig familj!
Och vilka lussekatter, blir så sugen!

Äventyret framtiden sa...

Tack! Jag tycker mycket om Händel och lyssnar mycket gärna på hans musik. Så fin!

Det är märkligt så mycket en ung mor och kvinna hinner med men det går ju ofta på räls. Antagligen gick det så för din del också, liksom för många kvinnor med barn och jobb och hela faderullan. Lussekatterna ser jättegoda ut.

Anonym sa...

Jag heter Antonio luara, från Stockholm - Sverige, jag är läkare av yrke. Detta är en väldigt glad dag i mitt liv att dela med dig här hur jag fick min sanna kärlekspartner hemma. Dr. Oduduwa hjälpte mig med magiskt kärleksförtryck för att återställa min ex pojkvän tillbaka efter 2 års separation. Han är hemma till mig nu vi älskar varandra mer än någonsin tidigare. Jag rekommenderar att alla kan få samma hjälp från honom via kontaktadress: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)
Jag rekommenderar uppriktigt Dr. Oduduwa att kontakta denna spiritualist - Love spell portion till ....
* få tillbaka din ex kärlekspartner,
* återställa kärleksförhållande mot förlust
* förena trasiga äktenskapsförhållanden
* magisk kärlek för att komma tillbaka
* sluta skilsmässa
* Älskar stava för att undvika att fuska par
* Älskar stava för att sluta dela
* Talisman ring för kärlek dominans.
* magisk stavring för kärlek. etc.
e-postmeddelande kommunikation med Dr.Oduduwa alla dina problem är över inom några dagar efter att kärlek stavning delaktivering för dina räkning.
Jag gjorde det ett försök, magiska kärlek stavning del tillbaka min ex kärlekspartner inom 2 dagar. det fungerar till mitt bästa.

Andersson Jesica sa...

Goddagskompisar, mitt namn är Antonio Laura från Stockholm - Sverige, jag är läkare av yrke i General Surgeon, jag är 45 år, läs noga mitt vittnesbörd om hur jag återställde ex ex love inom 2 dagar av kärleksdel ljus som stavar bön, jag har goda avsikter att dela denna goda nyheter här ute, för jag vet att den här informationen kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka trasigt hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka att älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och några muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inget problem att allt kommer att vara bra innan tre arbetsdagar, jag följde noga all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad för min man har vägrat att ringa mig eller sms till mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt till mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig har han blivit ringd och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och tills idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)