söndag 1 mars 2020

1736 Gems WeeklyPhoto Challenge vecka 10 2020 - PUMPA

Det är SannaGems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att skriva om och visa en eller flera bilder på som illustration. Vecka 10 2020  är ordet PUMPA. Fler som antagit  utmaningen hittar man på hemsidan.

Den här bilden är från arkivet. Det är yngsta barnbarnet Clarissa som gillar att pumpa vatten vid sommarhuset på norra Öland. Den gamla pumpen fungerar utmärkt som synes. Det har gått några år sen dess. Clarissa är nu en ung dam som går i tvåan på musikskolan Lilla Akademien i Stockholm och är duktig på att spela orgel.


Bilden går att klicka större.



Clarissa 8 år spelar Prélude från Te Deum av M. A. Charpentier.

20 kommentarer:

Vilt og vakkert sa...

Heisann, disse gamle vannpumpene er såååå fine. Vet vi har en vannpost i gamlebyen vår også, passerte den i mørket på vei hjem i kveld. Skal ta et bilde før quiz på tirsdag! Ha ei flott uke ;:OD)

BP sa...

Sååå söt hon är Clarissa när hon doppar ena foten i baljan. Sedan måste jag säga att jag är otroligt imponerad att en åttaåring kan vara så duktig att spela orgel. Nu har hon gått i dina fotspår, men ändå. Orgel är ju ett svårt instrument att behärska. Fantastiskt!

Musikanta sa...

Vilt of vakkert:
Ja, det är något visst med de gamla pumparna. Vi har fortfarande sådan på kyrkogården även om börjar bytas ut mot modernare anordningar.
Ingrid som också önskar dig en skön vecka.

Musikanta sa...

BP:
Det är hennes mamma som dagligen sitter i minst en halvtimme om dagen och övar med henne - vardag som helgdag, sommar som vinter. Utan den övningen hade hon naturligtvis aldrig kunnat spela som hon gör. Samtidigt är hon förstås väldigt musikalisk :-). Vad jag inte begriper är hur hon kan spela med fötterna när hon knappt når ner till pedalen. Och hon har tydligen inte heller problem med att spela på olika manualer.
Ingrid

midtlivskrise sa...

For et koselig bilde! Og så heldige dere er som er så musikalske! Jeg drømte jo som de fleste jenter om å bli pop-stjerne en gang i tiden. Bare så synd at jeg ikke har sangstemme i det hele tatt. Fins ikke musikalsk. Synger ikke i dusjen en gang.

Musikanta sa...

midtlivskrise:
Haha, man måste nog kunna sjunga om man ska bli popstjärna. Men du är ju grafiker så du platsar ju inom de sköna konsterna också.
Kram från Ingrid

Violen sa...

Så mysigt med ett fotbad i nyuppumpat vatten! En riktigt fin gammal pump! Kul att se flickan i aktion nu några år senare, roligt att hon är så musikalisk!
Ha det gott!

tanthuset.blogg.se sa...

Vad härligt med ett barnbarn som är så full av talang <3 Fin tolkning av dig :)

Musikanta sa...

Violen:
Ja, den är gammal men den funkar fint i alla fall. Det är roligt att följa barnbarnen så här i bloggen. Tiden går så fruktansvärt fort bara.
Ha det gott själv önskar
Ingrid

Musikanta sa...

tanthuset.blogg:
Tack för rar kommentar! Mina tre yngsta barnbarn är alla lika musikaliska. Men det är den trägna övningen som min dotter har varje dag med alla tre som har gett det här resultatet.
Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Jag tycker orgel är så vackert och dina barnbarn är så fantastiska och musikaliska.
Fin bild och vacker musik!
Kram!

Musikanta sa...

Geddfish;
Så roligt det är att få så uppskattande kommentarer. Jag blir så glad! Enligt min yngsta dotter så är orgeln instrumentens drottning. Jag håller mer på pianot eftersom jag är bättre på att spela piano än att spela orgel...
Kram tillbaka från ingrid

Ditte sa...

Vilken fin bild! Och dessa gamla pumpar är jag så förtjust i.
Väldigt roligt att se och höra Clarissa spela orgel. Så duktig!
Kram!

Emma, Sol som sol? sa...

Tänk, när jag såg första bilden så tänkte jag genast på min farmor och pumpen hon hade på sommarstället - på Öland! Hade nästan kunnat vara jag som liten som stod där med foten i vattnet! Fast jag var inte riktigt lika ljus ...

LillaSyster sa...

Jag kan pumpa vatten! Men att spela orgel där går jag bet. Det skulle inte ens hjälpa att öva. Vilken talang hon är! Jag är så imponerad =)

Musikanta sa...

Ditte:
Bra att ha om elen går. Kul att du lyssnade på Clarissa!
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Emma:
Kul att bilden väckte gamla minnen till liv hos dig.
Ha det gott önskar Ingrid

Musikanta sa...

LillaSyster:
Tack för den rara kommentaren! Nej, det är inte det lättaste att spela orgel. Koordinationen mellan vänster fot och vänster hand när den ena spelar upp och den andra ner är jättesvår - jag slet ett helt år med det. Men det verkar som barnen inte har några som helst problem med det. Bra att börja i unga år. Visst har hon talang men det är många timmars övning bakom.
Ingrid som önskar dig allt gott.

Stare Ström sa...

Tänk att den gamla pumpen fortfarande fungerar. Det är en viss känsla att få pumpa upp sitt vatten. Man kanske inte slösar så mycket då.

Musikanta sa...

Stare Ström:
Framför allt är det ju fantastiskt att ha en pump att tillgå om strömmen går. Här hemma tar vattnet slut direkt.
Ingrid