fredag 15 januari 2021

1808 Fem en fredag vecka 2 2021 - NONSENS

Det är ElisaMatilda som varje fredag kommer med fem frågor som hon tycker vi ska svara på. Vecka 2 2021 är rubriken - NONSENS.  Fler som antagit utmaningen hittar man på hennes hemsida. 


Så har då vintern även kommit till Mogata. (Bilderna går att klicka större.)

 1. Vilken vara tror du mest sällan köps i en matbutik?

Jag skulle gissa på hummer.

2. Hur ser din morgonrutin ut?

Efter att jag stigit upp, gjort mig i ordning och ätit frukost sätter jag på konvektorelementet i vardagsrummet och lägger vetekudden, som jag värmt i mikron på tangenterna på flygeln. Sen sätter jag mig där och övar i två timmar med en liten paus emellan. 

3. Vad blev förra årets bästa köp?

Utan tvekan löpbandet. 

4. Om du fick ett års förbrukning av något, vad skulle det i så fall vara.

Elen.

5. Vad skulle du döpa din båt till om du hade någon?

Clarissa. 


Yngsta barnbarnet Clarissa 9 år.

20 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

vi göteborgare köper nog en hel del hummer i fiskaffären, jag går till gymmet ett par gånger i veckan, och jag går ute varje dag, igår 9 km tillsammans med sonen. Fint namn, våra fem barnbarn är alla flickor ❤️

Geddfish ♥ sa...

Clarissa är vackert namn.
Hummer är populärt vid vissa högtider. Men jag har aldrig köpt det. Däremot fiskade min ex-man det för hundra år sen, så vi åt då.
Min dotter har en egen cross-trainer. Jag har inte plats för något löpband eller liknande, men jag försöker gå ut varje dag, mer eller mindre långt.
Jag har två sorters ögondroppar och de tas både morgon och kväll.
Kram!

Bokdamen sa...

Hummer har jag aldrig ätit, vegetarian men åt kött/fisk ett tag. Bra att röra på sig, jag har ett rörligt jobb och så blir det lite promenader ibland.Clarissa är ett fint namn. Trevlig fredagskväll!

Lillian www.sognafaret.no sa...

Hummer som er så godt ;) men det er ikke så ofte jeg spiser det.

Robert W sa...

Hummer har jag aldrig köpt. Skulle inte veta vad jag skulle göra med den. Men det är säkert gott.

Ingrid sa...

Det är knepigt det där med vad som säljs minst. Ska man räkna antal förpackningar, antal inköp, antal kg, st eller värdet. Jag skulle nästan hålla med Robert W som skrev saffran. Där kommer nog inte butikerna upp i många kilon per år.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Mrs Calloway sa...

har också ett 9 - årigt flickbarnbarn. hon heter Ellen och är ett riktigt solsken. ett löpband hade varit bra att ha i dessa dagar. jag har en gammal träningscykel som sjunger på sista versen

BP sa...

Beundrar din disciplin med löpbandet alltså. Flygeln är ju din passion, så den använder du ju som älskad hobby.

El - ja, du bor ju i hus. Min kompis Yvonne som bor i hus berättade glädjestrålande igår att hennes elräkning var den lägsta på flera år på grund av att det varit så varmt i år. Ja, det har ju vänt i nollåttaområdet sedan i förrgår. Troligen också hos dig. Bor man i lägenhet som jag gör är skillnaden marginell.

Kina sa...

Det är bra med löpband. Om man av någon anledning inte kommer ut på promenad så kan man gå på bandet i stället.
Vet du, jag önskar ibland att jag kunde spela eller sjunga. Jag inbillar mig att det ger en underbar avkoppling.
Vilket vackert namn ditt lilla barnbarn har, Clarissa.
Ha en bra fortsättning på helgen!

Lena i Wales sa...

Roligt med dessa frågor och svar.
När jag bodde i Göteborgtrakten var hummer inte sällan på inköpslistan, men svårt att få tag på i Wales, men ack så gott. Längtar efter skaldjur.
Trevlig lördag och söndag!

Musikanta sa...

Hannele:
Jag tänkte nog att det var bland de dyraste varorna som finns i mataffären. Men det är klart, är man göteborgare är ju tillgången lite större och priset lite lägre, eller?
Härligt med fem flickebarnbarn!
Ingrid

Musikanta sa...

Gerd:
Du cyklar ju fortfarande så du behöver ju inga extra motionsgrejor hemma! jag har lite svårt med balansen så jag går ganska sakta och med stavar. Tycker det är svårt nu när det är så halt också trots att jag har broddar på skorna. Annars försöker jag också promenera varje dag - man behöver ju luft och ljus. Skönt att det finns ögondroppar som man kan bli bättre av!
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Bokdamen:
Clarissa är ett namn som jag tog med mig från mina studier på UC i London för så där 70 år sen när jag hade en föreläsare som en hel termin pratade om boken med samma titel. Barnbarnspojkarnas namn börja på C så då skulle den lilla flickan också heta något som började på C. (Mirren är praktisk för namnandets skull.) Det är ju ett gammalt fint namn i den engelskspråkiga världen också.
Ingrid

Musikanta sa...

Lilian:
Eftersom maken är vegetarian har jag inte ätit hummer sen jag gifte mig för 44 år sen. Men jag kommer ihåg att det var väldigt gott!
Ingrid

Musikanta sa...

Robert W:
Jag tror att man köper den delad. Annars delar man den själv i halvor. Du kanske skulle pröva någon gång - det är väldigt gott!
Ingrid

Musikanta sa...

Mrs Calloway:
Det är inte så kul att gå ut på promenad när det är -10 grader som det var igår. Eller spöregnar. Bra med löpbandet eftersom jag lyssnar på en hörbok samtidigt.
Små flickor är underbara i den åldern - sen också förstås :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag är helt böjd att hålla med Robert om det. Här i Sverige är det ju nästan bara till jul som man köper ett och annat lite paket.
Önskar dig också en skön helg!
Kram tillbaka från Ingrid.

Musikanta sa...

BP:
Jag kan inte precis påstå att jag har en passion för att öva på pianot. Men för mig som är så gammal nu är det viktigt att hålla fingrarna rörliga. Många i min ålder har artros i fingerlederna och har svårt att använda händerna. Där är det mer fråga om disciplin. Löpbandet är bra att ha när det är dåligt väder och jag inte kan/vill gå ut och promenera.
Elen är den absolut största utgiften som vi har. Men man märker inte av det på samma sätt när man bor i lägenhet - inte tänkte jag på det när jag själv bodde i sådan i många år.
Ingrid

Musikanta sa...

Kina:
Du kan ju läsa min kommentar till Bokdamen så får du veta var namnet kommer ifrån, :-).
För mig har musiken inte varit någon avkoppling eftersom jag haft det som yrke i många år. Nu är det mest fråga om att jag vill hålla mina fingrar rörliga så länge jag kan. Förr var det ju roligare när man hade någon att spela och sjunga för och med.
Ingrid

Musikanta sa...

Lena i Wales:
När jag var ung var hummer inte särskilt ovanligt att man köpte hem - jag tror inte det kostade särskilt mycket heller då. Som kräftor kanske. Numera är det ju fantasipriser så det får bli räkor istället.
Önskar dig också en skön helg!
Ingrid