torsdag 12 augusti 2021

1851 Nya försök med Acrylic Pouring Art

En målning som jag faktiskt inte lyckats förstöra på något sätt men som blev helt annorlunda än jag tänkgt mig. (Bilderna går att klicka större.)

Man gör sina misstag sa igelkotten, klev av rotborsten. För varje nytt försök med Acrylic Pouring Art gör jag nya misstag. Igår hade jag hällt ut färg över en ny canvas och jag tyckte att resultatet blev ganska lyckat. En hel del celler kom fram också när jag blåst med varmluftspistol en stund. Detta gamla redskap har nu fått en ny användning.

Färgen på målningen får efter detta ett tjockt skinn. Men under skinnet är färgen fortfarande våt. Det tar minst ett (två eller tre för mig) dygn innan tavlan har torkat helt.  Någon av konstnärerna på Youtube framhåller att det är viktigt att skydda tavlan för påverkan utifrån när man lagt den för att torka och nu begriper jag varför.

Min tavla låg alltså på tork och ingen, förutom jag själv, hade något intresse av den. Men så behövde jag plötsligt en linjal som låg bakom tavlan och sträckte mig efter linjalen. Med påföljd att jag la armbågen i min nya tavla. Då uppstod en mindre krater i målningen. Skinnet korvade ihop sig på sidorna.  Vis av erfarenheten efter några dagars färghällande vet jag att det är meningslöst att hälla i ny färg. Det blir bara värre. (Nu har jag prövat att doppa en finger i färg och försöka droppa i lite vartefter när det plötsligt blev ett hål min nya målning.)

Det blir väl att måla över allt med gesso igen som jag gjorde med en av tavlorna – den med lila kanter – i mitt förra inlägg, tänkte jag. Men det var sent på kvällen och jag tänkte att det fick vara tills morgonen därpå. Det visade sig då att färgen ändå hade flutit ihop på något konstigt sätt.  Jag ser förstås var kratern har varit, det har också blivit ett litet berg av luftbubblor bredvid. Men det får väl stå kvar så länge.

Det lilla berget högst upp syns bara om man håller tavlan lite snett mot ljuset. Och det är ju inte meningen att man ska...

Det här med Acrylic Pouring Art är ett gediget hantverk som man förhoppningsvis  lär sig efter mycket övning. Jag fortsätter med glatt mod trots alla motgångar, det är ju så himla roligt! 

7 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Förstår att det här är en ljuvlig grej för dig!
Jag har målat i mina dar men skulle aldrig ge mig på nåt sånt idag, nej, jag har skiftat intressen.
Men du lyser ju av målningslystnad!
Kram!

BP sa...

Hahaha! Dessa två tavlor påminner om väderkartor som visar annalkande orkan/oväder. Rätt så läckra effekter inklusive din krater;-) Tänk dig ett vulkanutbrott eller nåt sånt;-)

Musikanta sa...

Gerd:
Ja, det har verkligen nyhetens behag. Och roligt är det också även om man aldrig vet hur det blir. Det svåraste är att vänta tills allt torkat så att man inte förstör målningen.
Kram tillbaka från Ingrid.

Musikanta sa...

BP:
Haha, det har jag aldrig tänkt på. Men jag kanske ska kalla tavlorna för något ditåt istället för bara AP 1 och 2 etc. Storm över Mogata eller Upprörda vågor i Slätbaken.
Kram från Ingrid

Annika sa...

Åh, de gröna och blå nyanserna är väldigt vackra oavsett olyckshändelserna!

Musikanta sa...

Annika:
Tack för din rara kommentar! Jag fortsätter oförtrutet och lär mig något nytt varje dag. Att aldrig röra ett "konstverk" innan det blivit helt torrt t.ex. :-).
Kram från Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Så härligt att du hittat ännu ett uttryckssätt för din kreativitet! Känner att det här borde man banne mig prova ...