lördag 28 augusti 2021

1855 Ett regnigt Söderköpings Gästabud.

Det duggregnade så smått när Söderköpings Gästabud återuppstod efter pandemin. Det var inställt förra året. Trots vädret var det massor av folk som rörde sig runt torgen och Sankt Laurentii kyrka där knallarna ställt upp sina tält som förr om åren. 


Regnvåta gator som synes. Bilderna som Kent har tagit går att klicka större. 

Det där med att hålla avstånd hade man för tillfället glömt verkade det som. Det var ju utomhus så då behövde man ju inte vara så noga. Förvånansvärt många hade också klätt sig i medeltida dräkter eller åtminstone sådana som man trodde folk var klädda i på den tiden. 

Även riktigt gamla herrar och damer var utklädda vilket förvånade mig. 

Den här dräkten blev jag mycket imponerad av. Måste ha tagit en hel del tid att sy.

En bildhuggare på plats.

En riddare i full rustning läskar sig med en vattenflaska?

Det var inte så många evenemang på gång som förr om året. Tornerspelen var t.ex. inställda. Men två gycklare showade på Hagatorget till barnens stora förtjusning. I bakgrunden ser man galleriet där jag har några tavlor utställda. Det var egentligen dit jag skulle med en av mina senaste hällor men var ju tvungen att gå en runda på stan också. Jag fick nämligen nöjet att komplettera de vanliga tavlorna med ett antal nya från min senaste hobby. 


Min senaste hälla. 

Här har jag berättat om galleriet. 

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Hålla avstånd har inte existerat här på ön heller i sommar. Men medeltidsveckan fick ner antalet besökare genom att ta betalt för inträde på områdena. De fick in en bra slant och risken för smitta minskade.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Det kan ju inte jämföras med Visby, så här är det ingen risk att det blir för trångt. I synnerhet inte de här tre dagarna av vilka det har regnat på två. Men det var roligt att se att så många kom i "medeltidkläder".
Vi har haft en skön söndag med en friluftsgudstjänst som fick flytta in i kyrkan eftersom det inte gick att dra ström utomhus. Lika skönt det även om det var ganska varmt och inte regnade.
Kram tillbaka från Ingrid

BP sa...

Japp, nu är livet nästan normalt igen, fast bara nästan.
Jättekul att du fick ställa ut fler av dina tavlor på galleriet. Gissar att du har sålt bra hittills. Så lycka till även i framtiden!

Musikanta sa...

BO:
Som väl är! Ja, det var roligt att få visa tavlorna. Men någon säljsuccé blev det inte. Jag sålde i alla fall (till min stora förvåning) en tavla. Jag vet ju av gammal erfarenhet att turisterna inte köper tavlor, de går bara in och tittar. Men det är roligt bara det!
Ingrid som önskar dig en skön vecka.