måndag 23 augusti 2021

1853 Färghällning igen

När jag lyckades få till några skapliga ”hällor” de första gångerna jag försökte var det tydligen ren nybörjartur. Nu när jag lärt mig mer och blandar färgerna enligt alla konstens regler blir det mindre lyckat. Här och här har jag berättat om mina vedermödor med denna konstart.

Idag har jag för första gången skrapat av all färg från en canvas. Jag hade några slattar över och tänkte att det kunde räcka till en liten tavla. Men det blev inte snyggt. Jag får gå in på Youtube och lyssna och titta på lite fler ”Acrylic Pouring Artist's tutorials” innan jag sätter igång med nästa jobb.

Bilderna går att klicka större. 

De senaste hällorna som jag har fått ihop blev naturligtvis inte heller som jag tänkt mig från början. Tur att det finns gesso som det går bra att måla över dukarna med när man blir besviken på resultatet. 

2 kommentarer:

BP sa...

Sista bilden påminner om ett korallrev. Tror att denna konstform är gjort för att tavlorna man gör inte ska bli som man tänkt sig.

Musikanta sa...

BP:
Din kommentar gläder mig verkligen! Jag fortsätter väl ett tag till tills färgen och dukarna är slut. Det går åt mycket sånt. Men idag lärde jag mig att det går att hälla ut ny färg över den gamla duken om man inte är nöjd. Det känns ju trösterikt.
Ingrid