måndag 29 november 2021

1871 - Novemberhällor

I mitt förra inlägg berättade jag om min utställning på Stinsen i Söderköping. Efter tre dagar var samtliga tavlor bokade. Helt underbart! Då är det bara att gå hem och göra nya. Och sen dess har det blivit några till. 

Bilderna går att klicka större.

Jag har försökt mig på en ny teknik som heter Bloom. På en duk som man har grundat med en färg lägger man färgen i cirklar ovanpå varandra. Sen tar man hjälp av en hårfön och blåser ut färgen från cirkeln över duken. Här är grundfärgen vit. Det blev som vanligt inte som jag tänkt mig. 

Samma färger som ovan, jag hade färger över. Men här kom guldet fram på ett helt annat sätt.

Samma färger igen men nu är grundfärgen midnattsblå. 

Det är roligt att experimentera. Trial and error är det som gäller. Grundfärgen kanske skulle varit lite mer rinnande så att färgerna kunde flutit ut bättre. Jag kanske ska ha lite större mängd av färgerna i cirkeln också. Jag får pröva nästa gång.

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Fantastiska! Jag tycker bäst om den översta och understa, guld är inte ”min” färg, men blåsningen blev snygg ändå.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Tack för din uppmuntrande kommentar. Det var inte meningen att guldet skulle framträda så mycket - men som du vet blir det som det blir. Jag ska inte ha med något på nästa hälla i alla fall.

BP sa...

Stort, stort GRATTIS till alla sålda tavlor:-) Eller till alla tavlor som lyckliga nya ägare fock helt gratis. Har ju redan sagt vad jag tycker och sett ditt svar. Men för mig är det en principfråga. Det är konst som du gör, och den har ett pris. För det finns faktiskt konstnärer som försöker försörja sig på sin konst. Å då kommer du med dina otroligt fina tavlor och ger bort dom.
Va' inte sur på mig nu. Men du borde åtminstone ta ut en symbolisk summa, som du ger bort till någon välgörenhetsorganisation.

Tycker du är otroligt duktig och dina tavlor är helt underbara. Den sista - ser du att du har åstadkommit en drake där???!

PS. Vill absolut ha en av dina fina tavlor, men då vill jag swisha pengar till dig´. Pengar du inte behöver, men ändå. Det är lite långt för mig att åka från Täby till där din dotter bor, men tavlan kan väl postas eller. Å japp, jag betalar portot också. DS.

Musikanta sa...

BP:
Jag måste väl själv få bestämma om jag ska ta betalt för mina hällor eller inte, haha. Jag tycker det är väldigt roligt om någon vill ha en tavla att hänga upp hemma på väggen. Det blir ju i alla fall ett litet minne av mig.
Utställningen på Stinsen gjorde det lätt för mig - det var ju förbjudet att sälja sina alster.

Riktiga konstnärer som lagt många år och pengar på sin utbildning ska naturligtvis ha betalt för sina verk. Men man tar inte betalt för sin hobby tycker jag.

Dottern bor i Tallkrogen dit det går tunnelbana. Sen är det bara ett par hundra meter till huset. Jag kommer nog inte upp och hälsar på förrän efter jul - men då kan jag ju ringa till dig så vi kan träffas hos henne. I så fall har jag med mig några hällor så du kan få välja. Sen kan du ju swisha 200 kr till Operation Smile som jag ömmar för. Är du med på FB kan ju vi bli vänner, lättare att skicka meddelande etc.
Kram från Ingrid

Lena i Wales sa...

Underbart! Vad roligt att det blev en sådan succé.
Blått är mycket attraktivt för mig, så de blå fastnade jag mest för.
Lycka till i fortsättningen!

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Ja, det var roligt att utställningen blev så uppskattad. Jag älskar också blått och ska göra fler med olika blå/blågröna nyanser. Nu kan jag ju fortsätta hälla när jag blivit av med så många tavlor :-).
Önskar dig en trevlig helg
Ingrid

Karin sa...

Klart att dina fina hällor är eftertraktade! Så vackra. Spännande teknik och kul med alla variationer som du får fram. Hårtork är ett ofta använt redskap när jag målar mina akvareller också, eftersom jag ofta använder för mycket vatten och inte har tålamod att vänta på att det ska torka.