måndag 13 december 2021

1873 Mogata-Lucia i det fria

För några dagar sen damp det här lilla pappret ner i postlådan. Det visade sig senare vara en utomordentlig beskrivning över vad som skulle hända på Luciamorgonen i Mogata.

Bilderna går att klicka större.

Jag ställde väckarklockan i morse för att jag verkligen inte ville missa detta evenemang. Så halv nio gick Kent och jag hemifrån tillsammans med en del andra grannar för att se Luciatåget från Mogata skola. Vi behövde inte vänta länge förrän tåget kom gående nerför Klockarevägen, som det mycket riktigt stått på pappret vi fått.

Luciatåget kommer gående nerför Klockarevägen i Mogata.


Första stoppet med sång i hörnet av Klockarevägen och Lövkullevägen.

Jag ville gärna filma och ta bilder i lekparken och skyndade mig därför att gena genom det lilla skogspartiet. Jag filmade när tåget närmade sig lekparken. 


Det var många föräldrar och andra Mogatabor som hade mött upp och varma applåder följde efter varje sång. Barnen inledde med första versen av Natten går tunga fjät som sen togs i repris. När jag var kantor och lärare i Mogata hade barnkören med många av skolbarnen varje år en stor uppställning i kyrkan. Det var en massa sånger att lära sig, så barnen fick sjunga första versen på varje sång två gånger och sen inga fler. Det kanske blev en vana sen jag slutade?


Alla i hela Luciatåget kom med på bilden som Kent tog.

Här kommer Luciasången och en annan glad sång som jag inte har hört förut. Kent har tagit båda filmerna.


I  sången nedan deltog alla barnen med liv och lust.

6 kommentarer:

BP sa...

Vilken charmig och fin inbjudan:-)
Å så var det ju en riktigt "civiliserad" tid också, inte klockan 7 och mitt i natten.
Kul att man genomförde Luciatåget utomhus, och att ingen slog ihjäl sig på det isiga underlaget. Bra filmat där!

Musikanta sa...

BP:
Tack snälla du för rar kommentar. Jag har ju broddar, men glömde bort att ta på dem. Så jag fick gå MYCKET försiktigt med mina stavar...
Önskar dig en fin vecka.
Ingrid

Lena i Wales sa...

Vilket trevligt evenemang där alla fick vara med tack vare den fina lilla lappen.
Tack förvideosnuttarna!

Musikanta sa...

Lena i wales:
Så roligt att du uppskattade inlägget och videosnuttarna. Jag tyckte det var ett bra påhitt nu så här i coronatider. Hoppas bara att de andra klasserna på skolan fick göra något lite trevligt på morgonen också.
Allt gott önskar Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Mysigt! Jag såg inte en enda levande Lucia i år.

Karin sa...

Så fint! Både inbjudan och Luciatågen.
Jag är så tacksam för alla som ordnar Luciatåg och andra tillfällen där barnen får en chans att skapa något tillsammans, uppleva lite "högtidlighet" och dela med sig till andra. Blir alltid lika rörd!