måndag 27 december 2021

1874 Tillbakablick på år 2021 januari - juni.

JANUARI

Det här året har ju också präglats av coronasmittan. Därför händer det inte så mycket de första månaderna. Vi är mest hemma, Kent och jag och det blir en och annan promenad i Mogatabygden och i Söderköping. Det kommer mängder med snö och Kent har styvt jobb med att försöka hålla den värsta snön borta från parkeringsplatsen och ingången till huset.


Kent i färd med att skotta rent uppgången till huset. (Bilderna går att klicka större.)


Januari bjuder också på några vackra solnedgångar.

FEBRUARI


Det gäller att ha ordentligt på sig när man ska ut och promenera i kylan.


Utsikt från promenadvägen i Mogata över Slätbaken. (Kent tog bilden.)

MARS
Vi åker till Lundby handelsträdgård och inhandlar penséer. Det är alltid roligt att komma dit och se på överflödet av färger. 


Det blir dock inga tuppar med hem.

Mitt hår har blivit nästan vitt så jag bestämmer mig för att gå till min frissa Janet på Hårlocken i Söderköping och få lite färg i det. Dessutom behövde jag klippa mig. Det blir bra som vanligt.


Allers prenumererar vi på för korsordens skull. 


APRIL

Våren är på gång och på promenaden gläds vi åt de små lammen som plötsligt har dykt upp.


Vi åker upp till Åsa i Enskededalen för att fira påsk. Vi har varken träffat henne eller barnen på väldigt länge. På påskdagen åker vi på utflykt. Först tittar vi på huset i Tallkrogen som Åsa köpt. Där får hon flytta in i början av augusti. Sen följer vi med och kikar på Christians nya lägenhet i ett av de Norra Tornen i Stockholm. Jag får nästan lite svindel bara av att titta ut genom fönstren som nästan går från golv till tak.


Clarissa, Lissan till vardags, har brutit servetterna alldeles själv.


 Åsa har bakat Budapesttårta som är Casimirs älsklingsbakelse. Caspar till vänster.


Åsa, jag och Christian i hans nya lägenhet. 


MAJ

Första maj åker vi in till Söderköping för att titta på alla målade elskåp. Det är olika lokala konstnärer som har fått fritt fram att måla de fula elskåpen. Det är en upplevelse att se hur fantasin har flödat och hur fina de blivit. 


Här har Ola Niklasson gjort en modell av det gamla stadshotellet.

Kent fyller år den 8 maj och då kommer äldsta dottern Anna med sin Jörgen och sonen Johan med flickvännen Cissi och hälsar på. Vi har en väldigt trevlig dag tillsammans.


Cissi tar kortet.

I maj hör det också till att vi gör en utflykt till Rhododendrondalen vid Åbackarna i Norrköping. Det är alltid lika trevligt att gå omkring där, i synnerhet när vädret är fint som denna gång.


Jag ser att håret har fått tillbaka ursprungsfärgen...


JUNI

Den 19 juni fyller jag 85 år. Åsa och yngsta barnbarnen har kommit ner för att fira. Vännen Marianne kommer och överraskar med pelargon.


Caspar, Casimir, Clarissa, Marianne och jag vid matbordet i köket. Kent har redan ätit av den goda Budapesttårtan som Åsa bakat och haft med sig. 

Lissan stannar kvar hos oss en vecka eftersom Åsa och pojkarna ska till Gotland och titta på kyrkor. Hon är inte särskilt intresserad av att följa med.

Vi köper en bad-enhörning på Dollarstore som visar sig vara större än vi tänkt oss och som döps till Matilda. Med mycken möda och med fällda säten lyckas Kent få in den i bilen och köra ner till Husbyvik och bada med Lissan. Den blir mycket populär och hon får genast kompisar vid badet.


Äntligen har Kent och Lissan fått in Matilda i bilen.

Samma vecka åker vi till Naturum vid Tåkern. Lissan är lite ointresserad i början av guideturen, men när hon själv får använda håven och fånga insekter och småkryp med blir hon eld och lågor.


Vi undersöker vad Lissan fått i håven. 

2 kommentarer:

BP sa...

Vilket trevligt första halvår 2021 du har haft. Vissa inlägg minns jag, bland annat din ex-svärsons lägenhet i Haga. Älskar ju dessa två torn. Sedan minns jag även elskåpen och din födelsedag.
Med andra ord kan jag konstatera att det inte är något större fel på mitt långtidsminne;-)

PS. Trodde din dotter hette Mirren, men det är kanske hennes smeknamn. Mirren är ju aningen roligare än Åsa;-) DS.

Musikanta sa...

BP:
Tack för din rara kommentar som jag inte såg förrän idag. Mirren är smeknamnet som vi har kallat henne för när hon var liten. Det blir Casimirren ibland också :-). Som jag skrev i kommentaren till dig häromdagen - jag får väl fortsätta att kalla henne så då.
Lägenheten på Haga har visat sig vara något opraktisk. Eftersom fönstren går från nästan golv till tak måste man t.ex. specialbeställa rullgardiner till ett antal tusen kronor per styck. Om man nu inte vill att grannarna i huset bredvid ska se allt man gör eller har svårt att sova när det är ljust överallt utanför.
Haha, mitt långtidsminne är det heller inget fel på. Däremot korttidsdito.
Önskar dig en god fortsättning på januari.