lördag 28 februari 2015

1080 Lördagstema - DRÖMRESA

Anki är den som har hållit i taktpinnen för lördagstemat i februari. Den här lördagen heter ämnet DRÖMRESA. Tack Anki för trevliga och intressanta lördagsteman i februari. Frågan är vem som tar över lördagstemat i mars?


Min kära Swebus som jag alltid åker med upp till Stockholm när jag ska hälsa på Mirrfamiljen. Rekommenderas  å det varmaste. ( Bilden har ingen anknytning till inlägget för övrigt.)

Jag stod tillsammans med många andra på en busshållplats och väntade på bussen till Söderköping. Såg inte vilken buss det var som kom, men steg på och frågade den kvinnliga chauffören om bussen gick till Söderköping. Hon viskade något som jag uppfattade var som att bussen gick till nämnda ställe.

När jag åkt en stund blev det mörkt ute. När jag tittade ut genom fönstret efter ett tag befann jag mig i en storstad som jag inte kände igen med massor av neonljus och upplysta affärer, Jag förstod att jag måste ha gått på fel buss och frågade passageraren bredvid mig vilken stad jag kommit till.
Hon svarade också något som jag inte uppfattade eftersom hon också viskade hela tiden. Jag bad henne att tala lite tydligare men hon fortsatte att viska eller väsa och efter ett tag förstod jag att hon inte heller visste var vi var.

Jag klev då ur bussen och gick fram till en person på gatan och frågade denne vad staden hette som jag hade kommit till. Konstigt nog var också den personen väldigt hes så jag hörde inte vad den sa heller. En ytterligare komplikation var att jag inte hade min mobiltelefon med mig så jag kunde inte ringa hem och få hjälp med att bli hämtad.

Innan jag bröt ihop helt vaknade jag som tur var och var tacksam över att vara hemma i Mogata och att min käre make låg bredvid mig och snusade lite lågmält som vanligt.

31 kommentarer:

Bevare mig väl sa...

Ha ha - det var då en hesresa!
Kram och trevlig helg till dig!

Gunnel sa...

Hahaha! En superbra tolkning av ämnet drömresa. Kram

Andra året i Hjo sa...

Det var allt tur att du kom tillrätta till slut. Hur ska drömmen tolkas - borta bra, hemma bäst?
Trevlig helg!

Anna/notonmusic sa...

Hahaha :-) Underbar berättelse och i sanning en "drömresa" ! Kunde riktigt känna paniken...på slutet började jag ana att det kunde vara en dröm och det kändes skönt att det var så! Kram!

Barbro S sa...

Spännande men naturligtvis lite otäck och frustrerande dröm :). Orkidéer har jag svårt med däremot, de är inte enkla att få att blomma om. Jag har lyckats någon enstaka gång men sen ser de eländiga ut mesta tiden av året. Däremot har jag läst att de tar bort lite strålning från datorn så jag har en bredvid skärmen min. Ha en skön helg du också!

Musikanta sa...

Tove:
Tack för kul kommentar som vanligt!
Önskar dig också en trevlig helg.
Kram

Musikanta sa...

Gunnel:
Jag hade ingen direkt annan drömresa aktuell så det fick bli den här...
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Hans:
Den ska inte tolkas alls. Jag drömmer ofta konstiga drömmar som härrör sig från min älskade makes "sovljud". En karl som jag träffade en gång i drömmen kunde bara säga rrrrr till exempel. :-)
Ingrid

Musikanta sa...

Anna:
Haha! Kul att du inte upptäckte det redan från början. Jag trodde inte någon skulle tro något annat än att det var just en dröm.
Kram

Musikanta sa...

Barbro:
Jag drömmer ofta mardrömslika drömmar, framför allt att jag glömt min handväska någonstans och jag inte har pengar eller mobil så jag kan skaffa hjälp när jag har hamnat någonstans där jag inte känner igen mig.

Ibland är det kläder och skor som fattas, någon gång är det smink som jag inte hittar när jag ska gå på fest etc.etc.
Bra tips om att ha en orkidé vid sidan av datorn. Ska pröva!
Kram

Vi i Kasperian sa...

Själv har jag hoppat på visserligen inte fel buss men väl fel tåg, så alldeles omedelbart upptäckte jag inte det drömlika. Men snart nog. :)
Men du - att vakna upp ur en mardröm - visst är det härligt!!
Berit E

Karin sa...

Kul tematolkning – och så typiskt som det kan bli i drömmar. Och så skönt att få vakna från sådana drömmar!

Livsrummet är beredd att ta över temat i mars.

englundskan sa...

Lite ångestladdat känns det ju.

Musikanta sa...

Berit:
Jag har aldrig hoppat på fel tåg eller buss, men jag har varit nära att åka förbi stationen som jag skulle gå av vid när jag pendlade till lärarhögskolan i Linköping. Inte förrän tåget stannade och jag tittade ut förstod jag att jag att jag var framme. Det blev ett hastigt uppbrott :-).
Man är SÅ tacksam när man vaknar!

Kram från Ingrid som önskar dig en skön fortsättning på helgen.

Musikanta sa...

Karin:
Jag kom inte på någon resa som jag just nu skulle vilja göra - har så mycket omkring mig för ögonblicket. Så det blev en bokstavlig tolkning.
Man blir verkligen glad när man vaknar!
Ingrid

Musikanta sa...

englundskan:
Inte så lite...
Hörde av Karin att du tar över temat i mars. Kul!
Ingrid

Eleonora sa...

haha det var ju nästan en mardröm tycker jag. Hoppas du slippper uppleva något liknande när du reser med Swe-Buss!

olgakatt sa...

Vilken kul drömresa! Dagens skratt här. Men jag förstår att du blev lättad när du vaknade. Det hände för ett antal år sedan att jag återkommande drömde liknande litet förvirrade saker men det är länge sedan nu, tack och lov.

Veiken sa...

Det undermedvetna kan verkligen ställa till det i drömmarnas värld. Ibland är man tacksam över att vakna, även om det är tidigt! Kramar

Anki sa...

Haha... sitter här med ett stort leende :) Härlig tolkning!
Önskar dig en fin söndag!
Kram

Musikanta sa...

Eleonora:
Nej,Swebus känner jag igen, haha.
Ha en fortsatt skön söndag!
Varm kram från vännen Ingrid

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Olgakatt:
Maken spelade ju en viss roll i drömmen, som du kanske förstår. Men jag drömmer ofta att jag saknar eller tappar något. Kanske för att jag i grunden är slarvig och ständigt får påminna mig om saker och ting...
Ha en skön söndag önskar Ingrid

Musikanta sa...

Veiken:
Det undermedvetna, ja, och med lite draghjälp från maken :-).
Kramar tillbaka

Musikanta sa...

Anki:
Kanske inte den tolkning som du väntade dig. Men tydligen var jag ensam om den :-).
Kram och tack för fina teman i februari!

Äventyret framtiden sa...

:D. En riktig drömresa med andra ord, om än något i hesaste laget.

Kul!
Kram!

Anonym sa...

Det var en resa det, i drömmens värld.
Undrar var du hamnade egentligen, synd att du inte fick reda på det innan du vaknade, eller kanske inte.
Trevligt inlägg.
Kram från wiolettan.

Eva Trillian sa...

Perfekt inlägg till det temat :) Skönt att vakna ibland!

Musikanta sa...

PettasKarin:
Där SÅ frustrerande när jag inte kan höra vad folk säger i drömmen utan att bara kommer ljud. Det är inte första gången som det händer :-).
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Wiolettan:
Visst var det frustrerande att inte veta om jag var i New York eller i Köpenhamn t.ex. Det såg ut ungefär som där. Jag drömde till och med i färg, vilket jag inte brukar.
Kul att du gillade inlägget!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Eva:
Det var väl i alla fall lite originellt eftersom det tydligen bara var jag som tolkat temat bokstavligt. Vilket mest berodde på att jag just nu inte har lust att resa någonstans eftersom jag har det så trevligt hemmavid :-).
Kram från Ingrid