tisdag 22 februari 2022

1887 Ny frisyr

Jag drar mig för att gå till frissan eftersom det tar tid och är dyrt. Färgning och klippning i ett. Men är man så gammal som jag finns det inte så många andra nöjen. Sen har det ju varit Covid också som gjort allt besvärligt. Jag har varit hos samma frissa - Janet - nu i nio år konstaterade vi idag. Ända sen hon övertog frisersalongen Hårlocken i Söderköping. 

Vi vet det mesta om varandra vid det här laget. Jag pratar mest om mina barnbarn och hon om sina barn. Jag har varit med dem i nio år nu och vet att tre av dem går i musikklass. Jag tycker resultatet av vårt möte idag blev lyckat.


Luggen är lite ojämn här men det beror på hur den lägger sig.

Med anledning av att hon satte upp min utställningsaffisch på sin ytterdörr, förärade jag henne en av mina tavlor. Hon blev väldigt överraskad och glad. Även jag blev glad över att ha blivit av med ännu en av mina hällor så jag kan göra fler. 

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Så fin du blev! Jag behöver ringa och beställa tid hos min frissa, för jag är alldeles för långhårig nu.
Kram, Ingrid

BP sa...

Vilken fin frisyr! Hur snyggt som helst. Vilket tjockt hår du har. Här är jag aningen avis;-) Å luggar ska inte vara raka, det ska vara ojämna. Tycker jag då.

Så kul att du har varit din frissa trogen i så många år. Precis som du byter jag ogärna frissa, utan stannar kvar hos den som "jag lärt upp" om hur jag vill ha det. Har nog varit hos min frissa (en kille) sedan 2015.

Tavlan är himla läcker den också. Förstår mycket väl att Janet blev både överraskad och glad. Hoppas hon hänger upp tavlan i sin salong med en liten beskrivning av konstnären och ditt telefonnummer på det. Bra reklam i så fall:-)

Musikanta sa...

Ingrid:
Gör det direkt nu, annars blir det inte av. Jag hade ett speciellt skäl att gå till frissan just igår. Det ska jag berätta om så småningom. :-)
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Mitt hår är tyvärr bara tjockt när det är nytvättat som igår. Det faller av lite varje gång jag tvättar det och i min ålder växer det inte ut igen tyvärr. Så jag försöker låta bli att tvätta det mer än en gång i veckan.

Jag klippte mig en gång i Stockholm hos en kille, har aldrig varit så snygg någon gång! Men här i "Sörping" är det enkönat bland frissorna.

Kul idé. Får ge henne en till som hon eventuellt får sälja. Kan vara bra att veta vilket pris som går hem.
Ingrid som tackar för ännu en trevlig kommentar.

Lena i Wales sa...

Så fin du är i håret.
Fin gest att ge henne en hälla.
Trevlig onsdagskväll!

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Tack för rar kommentar. Jag tyckte det var roligt att hon blev så glad!
Ingrid som önskar dig en skön kommande helg.

Karin sa...

Mycket lyckat! Både frisyren och utbytet av reklam hos frissan mot att hon fick en hälla. Verkligen win-win och jag förstår faktiskt att du tycker det är kul att ge bort hällor så att du kan göra fler. Det kan ju bli rätt fullt i skåpen annars:)