söndag 17 april 2022

1894 Kärt besök på långfredagen 2022

Lagom till lunch på långfredagen stormade de tre yngsta barnbarnen in i vårt hus tätt följd av yngsta dottern Mirren. Huset som varit ganska tomt och tyst i ett par veckor fylldes snabbt av glada skratt och ljud av många snabba fötter. Lasagnen stod färdig i ugnen och efter några minuter var alla bänkade kring bordet och tog till min glädje för sig rejäla bitar av maten. Till denna serverades påskmust.

Från vänster: Caspar 12 år, Clarissa 10 år och Casimir 14 år med mamma Mirren i förgrunden. Mormor fick posera i bakgrunden för att komma med på kortet. Kent tog alla bilderna i det här inlägget. Dessa går att klicka större. 

Jag fick en fin påskhare i present. Mirren berättade att Clarissa hade haft svårt att skilja sig från denna men insåg att de tre nymfparakiterna hemma förmodligen skulle ha haft en förödande inverkan på denna. Jag har tidigare gett bort alla påskprydnader så påskharen var mycket välkommen.

Clarissa med Jösse hare som har en liten krukväxt i sin ryggsäck.

Efter att lunchen var avklarad kördes alla barnen ut i trädgården för att leta efter påskägg som jag tyckte jag hade gömt väldigt finurligt. Det tog precis tre minuter för alla att hitta äggen som var fyllda med smågodis och som faktiskt nästan räckte tills dagen därpå. 

Glada miner i vårsolens glans.

Både Casimir och Caspar hade fått varsin hälla (tavla) av mig senaste gången de var här. Eftersom Clarissa inte var med då lovade jag att hon skulle få göra sin egen hälla nästa gång hon hälsade på. Så de var bara att ta på sig målarkläderna igen efter lunchen. Clarissa fick låna en av Kents trikåtröjor med färgfläckar på, som hon tyckte var så bekväm att hon behöll den på hela dagen. 

Clarissas favoritfärger är rosa, orange och gult som hon bestämde sig för att använda. Även guldfärgen skulle med. Här rör hon ut färgen med floetrol under mitt överinseende.

Det blev en riktig solskenstavla. Här ritar hon små linjer i tavlan.

Clarissa är för övrigt fantastisk på att rita och måla. Senaste hobbyn är att rita digitalt på mobilen. Jag följde fascinerat hennes supersnabba klickande på mobilen när hon på fri hand ritade en kattflicka till mig. Det finns en app på hennes mobil med massor av små rutor att klicka på som hjälp. Jag begrep mycket lite...


Färdig kattflicka. Clarissa har valt alla färger själv. Lägg märke till att hon skuggat, hår, armar, tröja och även ansiktet. Dessutom är det tydligare stickningar på muddar, krage och hjärta. 

Här kommer en video som visar hur det kan gå till. Den är nedkortad i tid. I verkligheten tog det en halvtimme för att färdigställa kattflickan.  

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Så trevlig ni verkar ha haft det och så fantastiskt duktiga och kreativa ni är på alla sätt och vis.
Ha en fin fortsättning på påskveckan!
Kram, Ingrid

Äventyret framtiden sa...

Det kan ju inte vara annat än roligt att besöka dig och Kenth. Hällor på gång nästan jämnt och annat kul som att söka ägg i trädgården och äta lasagne. Festligt hela vägen.
Ha en fin fortsättning på bästa sätt"

Musikanta sa...

Ingrid:
Önskar dig också en skön och fin fortsättning på påsken. Det är ju väldigt roligt att barnbarnen delar mina intressen och att de gillade maten.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Äventyret framtiden:
Ja, det blev några lyckliga dagar tillsammans. Nu är det tyst och lugnt i huset igen. Lite för lugnt och tyst...
Kram från Ingrid

BP sa...

Alltså det första jag vill säga är att Mirren är en kopia av dig, åtminstone på den här bilden. Din äldsta dotter Anna är visserligen blond hon med, men hon är mycket lik din man. Nu har jag sagt det;-)
Skoj att Clarissa gav dig på hällmålningen. Du får visa det färdiga resultatet sen.
Det är härligt att se att alla medlemmar i din familj har konstnärstalangar - de flesta i alla fall;-)

Musikanta sa...

BP:
Anna är väldigt lik sin pappa som är död sedan länge. Mirren är vårt gemensamma barn. Men visst påminner de om varandra, Kent och hon ändå :-).
Det blev inte så stora skillnader i färgerna på Clarissas hällmålning men jag antar att hon kanske ritar dit något med sina egna akrylfärger hemma, när hon får igen den.
Alla mina tre barn har konst och musik som sitt största intresse. Det är bara två av alla barnbarnen som har sport som största intresse. De andra fyra är "musiker" eller "konstnärer" eller både ock.
Ingrid

Lena i Wales sa...

Vad härligt att få vara med familjen och att ni dessutom var så kreativa.
Vilken kul lite video. Tänk vad man kan göra när man kan teknik. Blev jättefin bild.
Trevlig söndag!

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Clarissa är fenomenal med sin mobil. Trots att hon bara är 10 år gör hon egna filmer och lägger ut på nätet och som sagt ritar på fri hand alla möjliga konstig och icke-konstiga djur med hjälp av mobilen. Alltså inget efter någon mall som man kanske skulle tro. Den här kattflickan tog en halvtimme irl. Mycket suddande och jobbande med färg och skuggor. Roligt att du uppmärksammade den. Ingen av övriga kommentatorer har gjort det.
Ha en skön vecka önskar
Ingrid