onsdag 8 mars 2023

1937 Snö i mars

Visst - det är vitt och vackert men fullkomligt onödigt tycker jag. Dessutom vågar jag inte gå ut trots den vackra vinterdagen eftersom det ser väldigt halt ut på vägen utanför. Så det blev gåbandet istället. Annars är allt sig likt här i Mogata (utom snön då) sedan vi kom hem från resan till Limoux.

Fågelhuset har fått snötak igen. Det ligger fågelfrön under huset och det verkar som om ett större djur har försökt hitta några där. (Bilderna går att klicka större.)

Ingen idé att ut ge sig ut och åka bil idag.


Jag behöver aldrig titta på utomhustermometern när jag vaknar - det är bara att se på rhododendronbusken. Ser bladen ut så här vet jag att det är minusgrader någonstans mellan 2 och fem grader. Är det kallare viker bladen helt ihop sig.

8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Ja, man lär sig de olika kännetecknena, minns själv att rhododendron gjorde på samma sätt hos oss när vi bodde i Geta. En bra termometer på sitt sätt.
Hoppas att de onödiga snart smälter undan, vackert är det!
Ha det fint Ingrid!
Kram

Musikanta sa...

Äventyret framtiden:
Jag har inte tänkt på det förrän på sistone. Idag hade vi 16 minusgrader men nu är det bara tre. Rhododendronbusken visar lite mer av sina blad också :-).
Förhoppningsvis gör solen sitt till att få bort lite av snön.
Kram tillbaka från Ingrid

Bloggblad sa...

Det måste ha varit tidigt på morgonen - jag såg flera som på facebook skrev om -16 och -17 i morse. Hos oss, när jag vaknade, var det bara några få minusgrader. Jag gav mig ut på promenad - det var säkert himla nyttigt. Tre gånger så jobbigt som när det bara är kallt - bulsigt blir det då med eftersom jag är frusen. Men inte så pulsigt. :)

BP sa...

Nej, man är ju inte suicidal!!! Går heller inte ut (frivilligt), och om jag gör det så är Icebugs på. Grattis till solen förresten. Det kan jag inte skryta med...

Musikanta sa...

Bloggblad:
Vid åttatiden. Men temperaturen steg ganska snabbt. Folk bryter så lätt benen i min ålder så jag håller mig inomhus så länge som det glänser på gatan.

Musikanta sa...

BP:
Idag är det samma strålande sol och jag ser att det har töat en hel del. Så det kanske blir en promenad i eftermiddag (fredag).
Ingrid

Lena i Wales sa...

Ja, nu i slutet av mars håller jag med dig om att det är helt onödigt. Annars gillar jag vinter och snö, men nu ska det ju inte vara vinter enl vad jag tycker.
Ta det varligt!

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Idag har jag hållit mig inomhus eftersom det kommit mer snö. Det är trist eftersom det har varit solsken nästan hela dagen. Men man vill ju inte trilla omkull.
Önskar dig en skön kommande vecka!
Ingrid