fredag 31 mars 2023

1940 SNÖ

Jag måste naturligtvis dokumentera hur det ser ut idag i lilla Mogata, som ligger en mil öster om Söderköping och inte i Lappland. Minusgrader i skuggan både på natten och dagen. Förhoppningsvis blir det lite sol fram på dagen som gör att snön smälter något. Men någon promenad ute i dag blir det inte. 

Bilderna går att klicka större.
10 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag trodde först att det var bilder från år 1940, för då var det mycket snö har jag för mig, men jag förstod sedan att bilderna var från nutid. Vilken ruskig månad Mars blev i år! Här har dock snön försvunnit. För tillfället kanske man ska säga.
Ha en fin fredag!
Kram, Ingrid

Karin sa...

Usch ja, nu räcker det med med snö och kyla. Vi får bara hoppas att det inte beror på att Golfströmmen tappat fart, för om den lägger av blir det bistert här i norr. Vi får hoppas att april blir mildare på alla sätt och inte tar ut svängarna för mycket – i alla fall inte åt det kalla hållet!

BP sa...

Vi fick "ditt" väder i början på veckan. Idag var första dagen på drygt en vecka att solen sken. Men snö och is är kvar, då dagstemperaturen ligger runt noll och nattemperaturen ligger på minus fem. Så nej, inte roligt alls. Och det är inte ens att aprilskämt, eller det kanske det är;-)

Lena i Wales sa...

Men oj, vad mycket snö ni har.
Här utanför Göteborg har det snöat en del, men allt har töat bort nästan direkt.
Sol och vackert idag.
Trevlig lördag!

Bloggblad sa...

I dag har vägarna torkat upp en del här - men tusan så mycket snö det var när jag var ute och gick utanför Söderköping idag. Det var en riktigt tung promenad som tog en timma mot de vanliga 40 minuterna.

Nu ska jag åka på konsert i Östra Ny.

Musikanta sa...

Ingrid:
Idag lördag har det varit solsken och på min lilla promenadväg har snön smält bort. Så jag har varit ute och gått för första gången på tre dagar. Tur att vi har vinterdäcken kvar!
Kram tillbaka från Ingrid och en skön fortsättning på helgen.

Musikanta sa...

Karin:
I april kan man ju aldrig lita på vädret men visst vore det skönt om snön försvunnit tills dess. Det verkar i alla fall som den globala uppvärmningen inte nått till oss.
Önskar dig en skön och trevlig fortsättning på helgen.
Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Ack om det vore så väl att det är ett aprilskämt! Men icke. Trots den strålande solen idag har termometern på norrsidan inte visat mer än 2 plusgrader. Men solen har smält snön på södersidan på huset så några ynkliga små krokusar har vågat sig upp. Vår blir det alla gånger även om den kanske blir kortare än vanligt?
Önskar dig en skön fortsättning på helgen.
Ingrid

Musikanta sa...

Lena i Wales:
På norrsidan av huset ligger snön oförändrat kvar men på södersidan har snön smält bort. Men det är rätt ovanligt att man/Kent behöver ut och skotta fram bilen i slutet på mars. Skänker en tanke på alla dem som bor i Lappland som har det så här jämt. Men den strålande solen idag smälter förhoppningsvis bort en del av snön.
Önskar dig en fortsatt skön och trevlig helg.
Ingrid

Musikanta sa...

Bloggblad:
I Östra Ny har jag tjänstgjort massor av gånger och även sett tavlan som är tema för gudstjänsten. Jag vet hur vägen dit ser ut och vi blir därför hemma. Först idag har jag varit ute och promenerat med Doris, det var ganska varmt i solen och promenadvägen var snöfri.