fredag 14 november 2008

Ett fredagsfönster till


Här kommer mitt nytvättade allrumsfönster med några nyköpta krukväxter eftersom "dom gamla har tatt slut" (fast det var fiskarna den gången). Den understa bilden tog jag för några veckor sedan när jag precis hade planterat min ljung och vinlöven ännu inte fallit av. Den trasiga persiennen är också bytt, så jag kan ha den uppdragen numera.

Det röda huset i bakgrunden som syns genom fönstret har för länge sen varit fattighus. Numera inryms där bl.a. ett föräldrakooperativt dagis.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så himla ljust det ska bli i matrummet nu... Sen när du tränat rejält på dina fönster, kan du fortsätta på mina. För jag tror inte min fönsterputsare har ens ett halvårs garanti. Hade annars tänkt att klaga...

Musikanta sa...

Bloggblad:
Vilken lyx att ha en fönsterputsare. Det kanske skulle vara något...

Såg du förresten filmen med frun som föll pladask för en fönsterputsare trots att hon var gift med en doktor och hade tre barn...

Han hade visst fem barn själv och så går hon och blir med barn med honom (fönsterputsaren alltså). Mycket komplicerat. (Fast för dej är det ju ingen risk på så vis...)

Marianne sa...

Hahaha, är det en sannfilm eller en hittapåfilm?

Det ser nästan julfint ut i fönstret!

Musikanta sa...

Marianne:
Det är högst verklig film - engelsk förstås. Handlar om en hemmafru som inte blir sedd av varken make eller tonårsbarn. Så plötsligt dyker fp upp och talar om för henne att hon är vacker. Sen är hon hjälplöst förlorad.

Det är faktiskt en mycket bra film - mycket dramatisk med frun som lämnar man och barn och hela sitt sociala liv för någonting hon inte vet hur det kommer att sluta.

Om den kommer i repris ska jag tipsa om vad den heter - kan för mitt liv inte komma ihåg det! Kanske någon bloggkompis som vet?

Madicken sa...

Hm..den där filmen låter bekant, brittisk tror jag. Fönsterputs, nja blir nog till våren i bästa fall - men dina fönster är ju fina!

Musikanta sa...

Madicken:
Roligt att du tittar in! Synd att vi inte kommer ihåg vad filmen heter. Jag ska fråga mina bloggvänner i mitt nästa inlägg - när det nu blir. Har haft en hektisk vecka med dambjudning
(18 damer) och åtta timmars övning på orgeln av "Våren" och "Hösten" av Vivaldi.