fredag 14 november 2008

Fredagsfönster

Marianne (länk på bloggsidan: Nya äventyr- det funkade inte att länka här) har bestämt tema för denna fredagen. FÖNSTER. Det passar mig bra eftersom ingen som läser min blogg har kunnat undgå att huset genomgår en grundlig storstädning p.g.a. att jag ska ha 16-17 damer hemma på buffé på måndag kväll.

Inte kan man bry sig om att det hällregnar idag. Har man bestämt sig för att tvätta fönster så har man. Här är det vardagsrumsfönstren som får sig en omgång med svabb och fönsterskrapor.


I köket hade jag önskat mig en ny hög kran över diskbänken. Den är installerad och jag är mycket nöjd med att kunna sätta en hink under utan svårighet eller höga krukväxter när de ska duschas. Inte heller slår man emot med kastruller eller annat när man diskar för hand. Det var bara en liten detalj som jag inte tänkt på. Kranen går upp en bit över fönstret...

Mitt perspektivfönster (som man sa när jag var ung och de var nymodigheter) i köket måste man nämligen vända uppochner för att komma åt att tvätta. Den nya tjusiga kranen gör detta omöjligt (om man inte vill ha hål i glaset förstås). Alltså tvingades jag utomhus i det iskalla regnet för att tvätta detta fönster stående på en pall.

Vid det här laget var fingrarna helt stelfrusna. Hoppas att de tinar upp på någon timme eftersom jag ska ha en begravning om två! Mirren har förresten sagt att man aldrig behöver tvätta fönstren emellan (hon har hört det av en fönsterputsare) utan bara damma av dem. Inte ens det alternativet var aktuellt...

Min rörmokare har dock lovat att jag ska få en likadan kran som går att vika! Låter mycket spännande - undrar hur den ser ut. Den nygamla kranen ska han installera i tvättstugan. Kanske till våren om det vill sig väl... Här är ett foto på den nya höga kranen.


4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Av det lilla som syns, förstår jag att köket är vrålsnyggt! Grattis. Fast det gäller att ha två t där... gratis var det nog inte.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Vi får väl se om det blir färdigt någon gång. Tur att vi inte betalt mer än hälften i alla fall...

Marianne sa...

Du är duktig du! Men visst är det fint när fönstren är nyputsade! Jag minns i min ungdom när jag inte riktigt hade insett det än. Eller rättare sagt när jag första gången insåg det. Hade inte putsat fönstren på ett år, och när jag gjorde det blev hela lägenheten mycket ljusare! Där lärde jag mig en läxa.

Jag vill OCKSÅ ha en hög kran. Jag håller på att bli tokig på min för den är kort och låg och sitter så att man knappt kommer under med en stekpanna ens. Bakplåtar ska vi inte tala om. Det har hänt att jag har gått till badrummet och diskat sånt i badkaret!

Musikanta sa...

Marianne:
Det var ju min svärson som startade min blogg med att i mitt namn skriva om hur underbart roligt jag tyckte det var att putsa fönster. Jag hade bara sagt att av allt hushållsarbete var det det enda som gav en viss tillfredsställelse eftersom man såg det positiva resultatet omedelbart. Så jag var ju tvungen att dementera att jag hade skrivit det - och så var jag igång!

Kranen är jättebra, men som sagt litet malplacerad eftersom den är precis under fönstret!