onsdag 5 maj 2010

Fortlöpande kisse

Katten från Clipart

Kanske någon av mina bloggvänner kan hjälpa mig att leta reda på en katt av trä att ha i trädgården, en som springer i takt med vinden. En av grannarna hade en sådan i sin trädgård, men tog med sig den när de flyttade. Vit, svart och röd (tror jag jag kommer ihåg att den var) i samma storlek som en tvååring ungefär. Jag tror att jag har sett en tillverkare av sådana på Öland någonstans, men kan inte hitta någon på nätet.

Har försökt
med att googla på vindsnurror (får upp sajter med vindkraftverk), trädgårdskatter (får upp sajter med små skulpturer av katter, dock inga som rör på sig), kattvindsnurror (matchar inget dokument) vindflöjlar i allmänhet (får bara upp sådana som sitter på taket eller som man kan ha på en pinne i trädgården.) Sist försökte jag med vindkatt men då frågade datorn om jag menade vildkatt.

Katten
är upprättstående och springer på bakbenen.

4 kommentarer:

Annika sa...

Hoppas att du får tag på din katt...
Vindsnurror ja...
Sådana man brukade älska att få då man var liten...
Visst heter de väl vindsnurror? Det trodde jag också...
Hoppas att du hittar din vindsnurrekatt!
Kramar!!

Musikanta sa...

Annika:
Ska försöka googla på "vindsnurrekatt", ett bra alternativ :-)

Har ett litet plommonträd precis utanför köksfönstret, som inte verkar ha överlevt vintern. Vi måste förmodligen ta bort trädet och då kan det ju vara bra med en liten springande katt i stället att titta på. Därav inlägget.
Ingen tomte eller groda dock, möjligen en väderkvarn.

Marianne sa...

Jag har nog aldrig hört talas om en sån katt. Du kanske kan skaffa en levande, de är mjuka att klappa också : D

Allvarligt talat, kan du inte få tag i dina f.d. grannar och höra var de hittade den?

Kram!

Musikanta sa...

Marianne:
MM och Mirren är höggradigt allergiska för alla pälsdjur, så tyvärr går det inte att ha något sådant i huset. Hade de inte varit det hade det nog varit mer aktuellt med en hund. En katt kan man ju inte gå ut och promenera med, haha! Och det skulle vara den viktigaste anledningen för mig att skaffa den...

Grannarna flyttade för snart 10 år sedan så jag har helt förlorat kontakten med dem. Dessutom hejade vi bara på varandra på gatan.
Kram!