lördag 8 maj 2010

Stegeborgs slottsruin

Som mina bloggvänner kanske lagt märke till tröttnar jag ganska fort på mina rubrikbilder. Den här nya bilden av Stegeborgs slottsruin tog jag förra året - ännu har det inte blivit så grönt här omkring. Ruinen befinner sig lite drygt en mil från Mogata, vår lilla by. Visst är tornet imponerande!

Bilderna går att klicka större

Historiens vingslag susar lite extra om öronen varje gång man återser detta fantastiska byggnadsverk, dvs. varje gång man ska ta Stegeborgsfärjan över till Vikbolandet och spela på någon friluftsgudstjänst. Bara tänka sig att här bodde Johan III med hela sitt hov under många år...

Från bron över till färjan har man också utsikt över den vackra gamla Skällviks kyrka. Här fanns redan en kyrka på 1100-talet, men Johan III behövde en större, så han lät bygga om den. Den är flitigt anlitad som bröllopskyrka av förståeliga skäl!

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Ett kärt utflyktsmål för oss när vi vill sola och bada - Notholmen - som inte turisterna hittat till än. Med perfekt utsikt över ruinen.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Man måste nog ha lite inside information för att hitta dit. Där var jätteskönt den gång jag var där och badade med dig. Dessutom bra plats att parkera - till skillnad mot Husbyvik...

Marianne sa...

Så vackert! Och bra badplatser förstår jag : )

Jag behåller min rubrikkamel tills vi flyttar hem, då blir det dags att byta både rubrik och bild.

Du får gärna ta tuppen!

Kram!

Musikanta sa...

Visst är det underbart vackert vid slottsruinen!

Din kamel är så fin så jag förstår att du vill honom/henne kvar! Jag blev bara plötsligt så trött på alla vitsippor - jag är inte den enda på bloggen som har bild på sådana, haha.

Tack för tuppen, den kan komma till användning när man minst anar det...

Många kramar från Ingrid/Musikanta