lördag 17 juli 2010

En liten pärla

Var på biblioteket igår och hittade bland annat den här lilla pärlan. Vilken härlig liten presentbok att ta med sig bort i stället för en blomma! Kostar under hundralappen på nätet.


Boken har små citat från olika böcker som Tove Jansson har skrivit. På baksidan står det: "I sin korta form ger de uttryck för den osvikliga humor och livshållning som är muminvärldens särmärke." Jag tycker de här citaten som jag valt att visa säger mycket om boken. Den är helt underbar! Bilderna går att klicka större så det går att läsa texten.
Nu tar jag bloggpaus fram till nästa lördag. Då återkommer jag med rapport...

8 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Den ska jag hålla utkik över! Kan bli en present till min sjuåring -- det är Mumindalen för hela slanten här hemma, en fluga som även föräldrarna uppskattar och dessutom tror är hållbar.

Äventyret framtiden sa...

Mumintrollen är härliga och står för en "förnumstig" (finns det ett sådant ord?) klokhet. Man blir bara glad av att läsa dem.

En skön bloggfri vecka önskas!

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Lillmirren älskar redan muminböckerna d.v.s Vem ska trösta knyttet och Den farliga resan. Den här boken är ju med små citat som man verkligen kan diskutera med sin lilla sjuååring skulle jag tro!
Ingrid

Pettas:
Du har hitta ett alldeles förträffligt ord att beskriva muminfamiljen på - perfekt! Böckerna är underbara :-)

Kram Ingrid

Eleonora sa...

Gullig liten bok. Ha en skön paus!

Miss Gillette sa...

Vi har ett par av de stora seriealbumen stående hemma, och dem har äldsta dottern varit fascinerad av sen kanske tre--fyraårsåldern. Vi har läst och läst de där albumen för henne trots att hon inte begripit nästan nånting av handlingen. Bilderna är väl det som hon har läst och insupit. Alltmer förskjuts hennes läsning till texten, och som vuxen vet jag ju att det är texter som man hittar fler och fler bottnar i. Idag kan jag och sjuåringen skratta åt samma situationer, fast hon ser till slapsticksidan och jag kanske även till en existentiell dimension.

På det sättet är Mumintrollen enastående: de är goda men inte menlösa, komplicerade men inte svåra. Jag har svårt att komma på nån motsvarighet.

Musikanta sa...

Eleonora:
Ha det gott själv. Jag hör av mig så småningom.
Kram
Ingrid

Miss Gillette:
Mirren har läst Vem ska trösta Knyttet så många gånger att hon kan deklamera den utantill. Det låter skojigt!

Mumintrollen kommer alltid att leva vidare ungefär som Alice i Underlandet och Nalle Puh. Text och bild i en fantastisk symbios...Jag ska ta och läsa om böckerna en vacker dag!

Marianne sa...

Och jag älskar fortfarande Muminböckerna! De håller livet ut. För visst är de olika figurerna som essensen av olika drag hos oss människor? Dessutom är deras äventyr så där lagom läskiga ...

Ha en jätteskön vecka!
Kram!

Musikanta sa...

Marianne:
Jag har läst några av Muminböckerna men kanske inte så noggrant som jag borde ha gjort med tanke på den här lilla boken med de underbara citaten. Hon är helt fantastisk, Tove Jansson, både med sina personteckningar och sina vanliga, som du skriver. Vilken fantasi!

Mirren gillade aldrig böckerna när hon var liten (däremot älskar hon dem som vuxen) men Lillmirren är fascinerad av dem. Trots att han håller för ögonen varje gång Mårran kommer på tapeten är det just de avsnitten han helst vill höra...

Rapport från veckan som gått kommer inom en snar framtid.
Kramar!!!