måndag 20 december 2010

Insnöad på riktigt

Nej se det snöar, nej se det snöar, det var väl roligt, hurra! Aldrig mer ska jag sjunga den barnvisan utan att tänka på december 2010 när man var tvungen att borsta och skotta sig ur huset för att överhuvudtaget komma ut. Öppna ytterdörren lite i taget och borsta undan det värsta...


Så här såg det ut när jag öppnade ytterdörren i morse

MM är konstant orolig för att vårt tak ska braka ihop - det är platt som i de varma länderna. Han tänker ägna morgondagen åt snöskottning från taket. Min enda lilla rabatt på innergården, som hyser en rhododendronbuske, en lagerdito och ganska mycket lavendel kommer att ta stryk igen. Förra året hade vi en snöhög över två meter ovanpå den.


Snöhögen till vänster i bilden döljer ett stort buskträd av något cypress-slag

Rhododendronbusken hämtade sig nätt och jämt - men nu är det väl definitivt slut med den. Lagerbusken brydde sig inte om snön utan var lika fin som tidigare. Lavendeln fick jag råd av slottsträdgårdsmästaren att klippa ner helt - den har aldrig varit så fin som i somras. Så det blir väl att klippa ner den igen, förstås.


Äppelträden och staketet börjar försvinna

Väderlekstjänsten har lovat att det skulle sluta snöa här - men icke! Stora, vackra snöflingor dalar fortfarande ner ymnigt och lägger sig tillrätta på vårt redan ansträngda tak. Vi kan i alla fall vara säkra på att det kommer att bli en vit jul detta år!


Ingen brist på sysselsättning här inte

Snart försvinner väl huset också...

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det var det värsta...vilka mängder med snö!
Såg på väderleksrapporten att det är mer att vänta...

Eleonora sa...

Men ojojoj va mycket snö! Ja det har vi här hos mig också förresten, men kanske inte så påtagligt som när man bor i enplansvilla. Hoppas MM tar det försiktigt i morgon när han kliver omkring på taket. Men det är nog en bra och nödvändig åtgärd som det ser ut.

Vit jul får vi i hela landet.Den saken är ju säker.

I morgon ska jag in till NK och köpa 2 saker, sedan blir det besök på Systemet för att bära hem litet glädje. Vitt och rött och så att man kan få en Irish Coffee.

Ha det gott söta Ingrid och stor dan före dan före dan kram!

olgakatt sa...

Såå mycket snö har vi inte, tack och lov. Och vårt tak har har hög resning så snön bör kasa av själv. Flera utlovade snöoväder har passerat bredvid oss, det ser vi på väderkartorna och ett var jag ute och lörde i. Snöandet upphörde en mil innan jag kom hem! Bara att tacka, vi har tillräckligt.

Äventyret framtiden sa...

Oj, ni har verkligen fått er beskärda del nu, tycks det som.
Känns säkert mera påtagligt också när man bor i enplansvilla...hoppas ni inte försvinner helt och hållet. Kanhända det blir ungefär som att bo i igloo?:D

kram!

Musikanta sa...

Yvonne:
Ja det skulle visst komma
mer snö på juldagsmorgonen - när jag ska in till Norrköping och spela på julottan i sankt Johannes kyrka :-(

Eleonora:
Tror inte att det blir någon takskottning för MM eftersom det är -16 grader här just nu! Han får ju inte förfrysa sig...

Irish coffee är inte så dumt - här blir det inte ens glögg på julafton eftersom vi har Midnattsmässa kl. 23 i Mogata och julotta kl.7 i Norrköping.

Stor kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Olgakatt:
Det är skönt att bo på landet, men inte när det snöar så här! Vi, som ni antar jag, är ju tvungna att ta bilen så fort vi ska handla, åka till banken etc.etc. Hade gärna bott i Skåne också - åtminstone på vintern.

Karin:
Jag tänkte faktiskt igloo-tanken när jag tittade ut i morse. Ännu mer när MM kommer att skotta ner all snö från taket. Men det påstås ju att det är varmt att bo i en sådan, så vi kanske sparar på elen då :-)
Kramar!

Grekland nu sa...

Ja du milde, vad mycket snö! Kan inte säga att jag avundas er, även om det förstås är vackert. Hoppas MM tar det försiktigt där uppe på taket och bara skottar lite i taget...

Anna, Fair and True sa...

Jag känner mig ganska glad att jag inte bor i hus just nu även om jag fortfarande drömmer om ett för framtiden!

Musikanta sa...

Ingabritt:
Han har faktiskt gått upp där nu trots att det är -14 grader. Men han kan inte vara ute så länge i kylan...
Kram från Ingrid

Anna, Fair and True:
Hus har sina stora fördelar - särskilt på sommaren! Men på vintern är det ett elände med all snö. I synnerhet om taket är platt som vårt :-(

Annika sa...

OJ jösses vad snö ni har...
Vilka mängder.
Otroligt.
kan förstå den där oron för taket. Hoppas det gick bra för MM att skotta ner den.
Ingrid, skicka lite snö över havet. Jag tar den så gärna...
Kram!!

Musikanta sa...

Annika:
MM har varit uppe på taket i ett par omgångar i 16 graders kyla och har bara hunnit skotta en LITEN del under den tiden. Det är ca 200 m2 så det går inte så fort. Dessutom ska det komma mer snö, lagom till juldagen när jag ska iväg 3 mil till Norrköping och spela...

Tänk om jag hade kunnat skicka iväg alltihop till dig! Vilken fröjd och lycka :-)!
Kramar från Ingrid