söndag 12 december 2010

Träff med Eleonora

Den här veckan hoppar jag över fredagstemat som Erica har hittat på, eftersom jag har varit borta från min dator från och med i onsdags tills idag, söndag. Visserligen åkte MM och jag hem från Stockholm igår, men lördagen tillbringade jag förutom bilresan i sängen, eftersom jag fått en släng av barnbarnens maginfluensa.

Sedan jag sovit från klockan fem på eftermiddagen till klockan sju på söndagsmorgonen, steg jag upp i morse, pigg som en mört. Tur var det eftersom jag och Mina Damer skulle underhålla på Aktiva Seniorers julfest efter lunch. Men det är inte det inlägget ska handla utan om min träff med bloggvännen Eleonora i fredags.

Eftersom jag var lite tidig på fredagsförmiddagen, kunde jag i lugn och ro titta på NK:s julskyltning, eftersom Eleonora och jag bestämt att vi skulle träffas vid gröna soffan innanför huvudingången på NK. Några fönster var praktfulla, andra lite sisådär, tyckte jag. Lite för plottrigt för min smak.

Fantasifullt fönster i NK:s julskyltning (bilderna går att klicka större)


Många barn hade vallfärdat till julskyltningen

Det blev ett kärt återseende och lite strosande runt på NK innan vi satte oss ner på ett av kaféerna där för att äta en himmelskt god räkmacka. Jag hittade en enkel, svart klänning, som jag varit på jakt efter i Norrköping utan resultat och som betingade ett överkomligt pris.

Eleonora i mitt bland alla kafégäster

Efter att vi ätit färdigt gick vi runt lite till och kikade in i alla dyra modehusshopparna och hamnade plötsligt i en liten utställning som hette Julens Kemi. Det såg inte så mycket ut som ämnet jag läste i skolan utan påminde väldigt mycket om vad man ska ha på julbordet – d.v.s. om man INTE är vegetarian. Fast det fanns ju bröd och gröt förstås…

Eleonora bredvid den söta bagarpojken - alla matvaror på bordet är fake

När vi var färdiga med NK, där vi tillbringat nästan två timmar och pratat utan uppehåll, hamnade vi i Kungsträdgården där det var julmarknad. Två kollegor spelade White Christmas så jag fick sjunga med en stund.


Julmarknad i Kungsträdgården


Två kollegor sjunger och spelar White Christmas

Sen tog vi bussen till Slussen, där Eleonora överlämnade min plastpåse med den nyköpta klänningen, som hon troget burit hela tiden sedan jag glömt den någonstans på NK…

Granmarknad vid Slussen

6 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Tack för den trippen till Stockholm!:D
Det är länge sedan jag var dit i juletider så det har varit riktigt roligt att vara med på ett litet hörn i vimlet.
Skönt att du kryade på dig så du kom iväg!

Kramar!

Eleonora sa...

Men Ingrid vilket fint inlägg du har gjort av vårt möte. Det var så roligt att få träffa dig igen och jag ser redan fram emot nästa träff.

Fina bilder har du tagit också.
Ha det gott kommande vecka och hoppas att hosta och magont flyger all sin kos.
Kram
Eleonora

Musikanta sa...

Pettas:
Jag blev inte sjuk förrän på lördagen som väl var, så när jag träffade Eleonora var jag vid full vigör!

Det är underbart att komma upp till Stockholm då och då, men ganska skönt att komma hem igen till det lilla lugna.
Kramar!

Musikanta sa...

Eleonora:
Visst hade vi trevligt - det är alltid lika uppfriskande att träffa en själsfrände :-)!

Tack än en gång för att du var så snäll och tog hand om min fina klänning!

Konstig sjuka också - ena dan är man helt utslagen, nästa dag jättepigg. Man kanske skulle behöva sova ett halvt dygn emellanåt för jämnan...

Många kramar från Ingrid

Evatina-beth sa...

Visst är det något visst med Stockholm. Att gå där och strosa,shoppa lite och framför allt fika. Kram

Musikanta sa...

Eva:
Ja, i fredags var det lugnt och fint. På södagen fick jag en chock när jag läste tidningarna på nätet. Det hemska som hände då inträffade ju inte långt ifrån där vi var. Orolig blir man också för barn och barnbarn som bor däruppe...
Kramar från Ingrid