söndag 16 december 2012

718 Fler julklappstips

Om man fortfarande inte vet vad man ska ge någon i julklapp kommer här lite fler tips. Det är mest för den händiga, så om man ska ha sakerna klara till julaftonen får man sätta fart nu.


Om det är någon som händelsevis inte vet vad chintz är för ett sorts tyg kan man läsa här. (Bilderna går att klicka större om man vill läsa hur man gör dessa julklappar.)


Både praktiskt och vackert. Går ganska fort att göra.


Den praktiska vaxduken kan användas till många saker. Lampskärmar och tallriksunderlägg t.ex.


Jag tror säkert att en passionerad bridgespelar uppskattar att få någon av dessa gåvor. En tändstickask med ett spelkort på (om man nu har någon gammal kortlek kvar i sina gömmor) är väl i alla fall ganska lätt att tillverka till och med för barnen.

Nu har jag inga fler tips för den här gången men jag kommer igen med några till senare i veckan.
6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Åh, en lambrekäng! Det har jag alltid önskat mig!

Bloggblad sa...

Vaxduksdjur sydde vi på juniorerna när jag var barn.

Men - jag fattar inte. Mamma törs inte anförtro den lilla brodösen att sy en träns... men hon törs anförtro henne nål och ett ganska avancerat mönster! Jag undrar: VAR ÄR BRODÖREN??? Han snickrar förstås ett pipställ till gästerna?

Musikanta sa...

Bloggblad:
Nu har jag lärt mig vad lambrekäng betyder. Har man en sådan av äldre modell kan man tjäna klöver. Se här: http://www.bukowskismarket.com/items/363237/images/3
Det kan inte vara så dyrt att göra själv om du verkligen önskar dig det :-).
I

Musikanta sa...

Bloggblad:
Haha, tänkte likadant ungefär som du. Men du anar inte hur genustraditionella de här gamla tidningarna är. Fast det stod faktiskt på ett ställe någonting om "Varför skola inte männen kunna lära sig laga mat när de förnämsta kockarna äro män?"

Jag hade väl också en sådant där vaxduksdjur när jag var liten. Min morfar broderade faktiskt och gjorde fina kuddar och dukar. Vi tyckte det var lite konstigt...

De gamla veckotidningarna Allers, Husmodern och Hemmets Veckotidning är verkligen DAM-tidningar - sällan göre sig en skapelsens herre besvär där i annat än annonserna.
I

Eleonora sa...

Du min underbara vän - såå måånga trevliga julklappstips du ger här och hade jag bara inte allt klart, så kan du tro att jag skulle ta tag i tex en lampskärm i fin vaxduk!! Det är så trevliga - alla de artiklar som du finner i dina "gamla" fina tidningar.

Tack för de fina tipsen och ha det gott och stor snökram från
Eleonora

Musikanta sa...

Eleonora:
Roligt att du uppskattar mina inlägg från de gamla tidningarna - en ny hobby till mina många tidigare. Härligt att vara pensionär och ha tid!!!

Varm kram från Ingrid som inte varit utanför dörren idag. Jag har städat så jag tycker att jag har fått motion ändå :-).