onsdag 12 december 2012

715 Decemberpromenad

Hade inte tänkt att gå ut och promenera idag eftersom vi redan hade åkt en sväng till banken och posten men så tittade solen fram efter lunch och lyste upp den vintriga tillvaron. För några dagar sedan hade jag också åkt förbi några cigarrer i snön, som kanske kunde vara ett tänkbart motiv till någon akrylmålning i framtiden.

Så jag tog kameran och gav mig ut - denna gång åt ett annat håll än jag brukar promenera. Klockan var bara halv tre på eftermiddagen men solen höll redan på att gå ner och färgade himlen vackert orange och rosa. Så det blev en hel del bilder förutom cigarrerna och det vackra, vissna gräset och blommorna.


Upp till bussen, kyrkan och skolan är det ungefär 400 meter. (Bilderna går att klicka större.)


En bit på väg - de kala träden är vackra.


Det är förföriskt vackert i motljuset.


Framme vid cigarrerna, som krupit ner i snön sen sist.


Det här kanske blir något att måla...


Hemåt igen. Nu är det snart mörkt.


, Mogata kyrka, som är vit i vanliga fall, blir rosa i ljuset från solnedgången. Bredvid ligger Mogata skola där jag jobbade från 1990 till 2001.


Tidigare tavla med vintermotiv.

10 kommentarer:

Ailas sa...

Det var inte i onödan du tog denna promenad, skörden går inte av för hackor! Vintern kan verkligen vara vacker. Vi hade sol på eftermiddagen även här, men min promenad blev strax innan.

Trevlig kväll!
Kram

Musikanta sa...

Aila:
Jag ska strax hänga med på din promenad - skönt att bara sitta vid datorn och göra det. Glad att jag inte har hund som behöver gå ut i kylan.
Ska tänka på dig när jag åker förbi Jönköping i morgon på väg till Vaxjö och min mosters 100-årskalas!
Kram

Eleonora sa...

Så underbart vackra bilder du har fått till på din fina promenad!
Kram till dig

Karin sa...

Härliga bilder och fint fångat i din akryltavla. Känns lite kallfuktigt, målningen, ungefär minus en grad!

Annika sa...

Fina, fina bilder från härlig vinterpromenad!!
Här har vi inte minsta snögnutta. Så jag njuter av dina bilder istället.
Kram!

Leontina sa...

Åh, vilka fina bilder och så vackert du kan måla. Jag önskar jag kunde, men det är nog inte min avdelning.
Vi har också massor med snö och jag är ingen vintervän, så jag är mest inomhus och tar mig till och från jobbet med bil eller buss. Ha det gott!

Musikanta sa...

Eleonora:
Tack!
Kram tillbaka!

Musikanta sa...

Karin:
Tack! Det var den allra första tavla jag målade på kursen, men jag tänkte eventuellt försöka med någon mer i den stilen. Därför promenaden med kameran.
Ingrid

Musikanta sa...

Annika:
Idag är det en fantastisk vinterdag igen med solsken och snö. Men 13 grader kallt när vi tittade på termometern. Igår när vi åkte till Vaxjö för att fira min mosters 100-årsdag (ska skriva om det senare idag i samband med Lucia) visade biltermometern på 24 minusgrader vid några tillfällen. Jag tror inte att jag varit med om en sådan kyla förut som jag kommer ihåg.
Kramar från Ingrid

Musikanta sa...

Leontina:
Tack för rar kommentar! Det uppmuntrar verkligen. Jag har ju bara MM här hemma som kritiker och han är inte nådig alla gånger...

Jag är heller ingen vintervän, men försöker komma ut en stund varje dag för att få lite ljus åtminstone. Jag lägger till din blogg till min blogg- och länklista om du inte har något emot det. Vi har ju mycket gemensamt, musiken och även jag har ju varit speciallärare i över 20 år.
Ha det gott själv önskar
Ingrid