söndag 20 januari 2019

1639 Gems Weekly Photo Challenge vecka 4 2019 - BOK

Det är SannaGems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att skriva om och visa en eller flera bilder på som illustration. Vecka 4 2019 är ordet BOK.  Fler som antagit utmaningen hittar man på hemsidan.

Det ska bli mig ett nöje att rekommendera en fantastisk bok av Elisabet Nemert - Blå Längtan. Jag tror jag fick den rekommenderad av en av mina bloggvänner - Västmanländskans blogg - som jag ofta besöker i eftersom hon har massor med tips på läsvärda böcker.  Eftersom hon är bibliotekarie kommer hon alltid med tips om nya böcker. Den här gavs ut i höstas.


Bilderna går att klicka större.


Den här berättelsen berörde mig starkt samtidig som jag lärde mig mycket om Nigeria, som jag inte visste särskilt mycket om. Händelserna utspelas på 60-talet så förhoppningsvis har mycket förändrats till det bättre. Boken är mycket intressant men är ganska otäck på några sidor så dem hoppade jag över. Mer om Elisabet Nemert kan man läsa här.


34 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag har faktiskt inte läst någon av hennes böcker, men satt bredvid henne och småpratade på en läromedelsförfattarkonferens för ett par år sedan. Jag kanske ska pröva!

Ölandsvindar sa...

Jag måste ta tag i mitt läsande igen, när alla förberedelser inför årsmöten med mera, som jag är inblandad i, är klara. Jag känner igen hennes namn och har säkert läst något annat av henne. Får leta runt på bibliotekshyllorna.
Kram från Kerstin

Musikanta sa...

Bloggblad:
Den här boken är väldigt annorlunda än de böcker jag brukar läsa. Men som jag skrev, otäck på vissa ställen. Men det hela slutar i alla fall lyckligt. Det är den första boken jag läst av henne men hon har skrivit en massa tidigare.

Musikanta sa...

Kerstin:
Mitt läsande går också i vågor. Men har jag fått tag i en bok som ingår i en serie läser jag varje dag. Nu är det Margareta Gustavsdotters fyra böcker om tre kvinnoöden på 1600-talet som är aktuella. Sträckläser dem.
Kram tillbaka från Ingrid

Violen sa...

Alltid välkommet att få lästips! Den här boken har jag inte läst ännu men har den med på min lista! Ha det gott!

Margareta sa...

Jag får en del bra boktips när jag kikar runt här i fotoutmaningen och denna lät som mycket intressant, får även notera den till läsning - tack för det.

Beppan sa...

Låter intressant - ska kolla om den finns som e-bok att låna på Bibblan :-)

Musikanta sa...

Violen:
Jag lånade den på biblioteket. Ha det gott själv!
Ingrid

Musikanta sa...

Violen:
Ha det gott själv!
Ingrid

Musikanta sa...

Margareta:
Den är en bok som man inte glömmer så lätt. Jag får många tips genom olika bokbloggar. Framför allt den som jag rekommenderade i inlägget ovan.
Ingrid

Musikanta sa...

Beppan:
Det gör den säkert. Jag själv föredrar dock en vanlig bok.
Ingrid

Ditte sa...

Tack för fint boktips och recension. Har hört och läst om boken och den finns på min läslista så jag ser fram emot att läsa den.
Kram!

Musikanta sa...

Ditte:
Du kommer inte att bli besviken, tror jag i alla fall.
Kram tillbaka från Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Elisabeth Nemert är intressant. Jag har läst några böcker av henne.
Bokkram!

Musikanta sa...

Gerd:
Det här är den första jag läst. Men det blir nog flera av henne.
Kram tillbaka från Ingrid

Äventyret framtiden sa...

Tack för ett spännande boktips. Inte vet jag heller särskilt mycket om Nigeria och när jag besöker biblioteket nästa gång har jag både författaren och boktiteln med mig.
Ha en fin tisdagskväll Ingrid !

Musikanta sa...

PettasKarin:
Tack Karin! Kul om du läser den så får jag kanske höra vad du tycker. Just nu har jag läst ut den sista boken i Maria Gustavsdotters trilogi om några kvinnor under 1600-talet. Ulrikas bok, Katarinas bok och Ebbas bok. Otroligt intressant läsning om hur livet kunde te sig på 1600-talet för några vanliga kvinnor. En till bok i serien, Ylvas bok, ligger på lut. Titta på dem också när du är på bibblan.
Önskar dig också en skön tisdagskväll. Själv har jag gått både promenad och övat en timme, så jag kan sitta vid datorn ett tag med gott samvete :-).
Ingrid

"LillaSyster" sa...

Ingen författare jag känner igen. Men jag gillar böcker som berör ....man måste varva beröringsböcker och deckare. Ha en fin tisdagskväll =)

byblixtra sa...

Det verkar vara en intressant berättelse. Tack för tipset! :-)

BP sa...

Har också läst om boken på en bokblogg. Inte riktigt mitt genre, då jag har snöat in mig på deckare, men tack för tipset!

Musikanta sa...

"LillaSyster"
Då är detta boken för dig :-).
Ingrid

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

byblixtra:
Ja, att den är intressant kan jag garantera.
Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Jag är också mycket förtjust i deckare, men det kan vara skönt med en "vanlig" bok emellanåt.
Ingrid

Paula sa...

Vilket bra bokval! Jag har läst varenda bok Nemert har skrivit och aldrig blivit besviken!

Mascha sa...

Sounds like a good book and I like the cover. Have searchend: it isn't in German yet, but maybe, it comes later.
Thanks for the tip and greetings from Germany

Musikanta sa...

Paula:
Det här är den första av författaren som jag läst men jag kommer nog att läsa fler av henne vad det lider.
Ingrid

Musikanta sa...

Mascha:
The book is newly edited so I'm sure it will appear in German after av while. But it takes time to get it translated of course.
Ingrid

Stare Ström sa...

Den boken känner jag inte till. Verkar intressant.

Klimakteriehäxan sa...

Märkligt nog är det plötsligt gott om böcker om Nigeria. Jag är mitt i en just nu, "Fiskarmännen", och det känns som att man lär sig saker om en helt annan kultur. Det finns ju otroligt många miljoner nigerianer!

Musikanta sa...

Stare Ström:
Ja, det är den.
Ingrid

Musikanta sa...

Aina:
Det räcker ett tag med böcker om Nigeria. Den var så otäck på sina ställen. Anar att andra är det också. Historiska romaner ett tag i stället. Fast jag har just läst ut Silvervägen av Stina Jackson som jag tyckte var mycket bra.
Ingrid

Vilt og vakkert sa...

Heisann, det er det som er så fint, vi kan lære oss noe nytt samtidig som vi blir "underholdt". Det skal en god bok gjøre, den skal fengsle og gi oss et rikere liv! Ha ei flott uke ;:OD)

Musikanta sa...

Vilt og vakkert:
Just nu läser jag böcker som handlar om kvinnor under 1600-talet. Och visst lär jag mig mycket om denna tid. Samtidigt som den är fin underhållning som du skriver.
Ingrid