fredag 11 oktober 2019

1701 - Fem en fredag vecka 41 2019 - RUTINER

Det är Elsa Matilda som varje fredag hittar på fem frågor som vi ska svara på. Vecka 41 2019 är det RUTINER som är på tapeten. Om man klickar på länken kan man se vad andra fredagsbloggare har för rutiner.


Det var bara en vecka sedan det såg ut så här i trädgården. Nu finns det inga löv kvar alls på träden. 

Här är frågorna:
  1. Vad är något du gör varje morgon?
  2. Vilken är din typiska frukost på helgen?
  3. När senast testade du en ny hygienprodukt?
  4. Vad hamnar oftast i din korg i mataffären?
  5. När senast bytte du frisyr?
1. Vad är något du gör varje morgon?
När jag är klart med badrumsrutinerna och påklädningen brukar jag gå ut och hämta tidningen i postlådan eftersom vi bor på landet. Den är i två delar och jag får alltid nyhetsdelen först av min man Kent. (Trots att även han ibland går ut och hämtar den). Vi äter frukost tillsammans och när tidningen är läst brukar jag lösa korsordet som finns i den. Kollar mejlen på datorn efter det.

2. Vilken är din typiska frukost på helgen?
Haha, samma som varje morgon under det övriga året. 1 dl müsli med frukt och nötter plus mjölk och tre katrinplommon. Kaffe, gjort på pulver, socker, hälften vatten och hälften mjölk. Kan inte dricka vanligt bryggkaffe av någon anledning.

3. När senast testade du en ny hygienprodukt?
Det var nog när jag köpte en mascara på Lidl för en fjärdedel av priset som jag brukar betala för den mascara jag hittills använt.

4. Vad hamnar oftast i din korg i mataffären?
Vår närmaste affär ligger tio kilometer bort så det blir nästan alltid mejeriprodukter då vi är så illa tvungna att åka och handla när de börjar ta slut. Frukt, grönsaker och vegetariska produkter eftersom Kent är vegetarian, lakto-ovo dito. Därför är det nästan alltid ost i korgen också.

5. När senast bytte du frisyr.
Själva frisyren är densamma som jag haft de senast 20 åren men förra gången jag var hos frissan provade jag att färga ner håret ett par nyanser eftersom det hade blivit för blont, tyckte jag. Både frissan och jag blev mycket nöjda.

16 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Ja, man har sina rutiner :-) Känner igen sig då man läser hos andra.

Boklysten sa...

Frukt och grönsaker hamnar i min korg också!

Musikanta sa...

Carita:
Visst är det så :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Boklysten:
Jag äter tyvärr inte så mycket färsk frukt eller grönsaker som jag borde på grund av magbesvär. Kokta grönsaker går bra som väl är. Vi äter mycket rotfrukter också.
Ingrid

Hanneles bokparadis sa...

bra mascara har jag köpt på apoteket:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/10/rutiner-fem-pa-fredag.html

BP sa...

Du har nog helt rätt - det är inte alls dumt att vara pensionär. Å snart kan vi bilda en panschisklubb tillsammans här i blogglandia;-)
De flesta verkar ha riktigt sunda frukostvanor, så även du, vilket jag inte kan påstå att jag har.
Bryggkaffe dricker jag aldrig numera. Nespresso är sååå mycket godare och smakar mera.
Å grattis att du får för blont hår. De flesta pensionärer, inklusive jag själv är nog rätt avis här. Jag blir bara gråare och gråare;-)

Mrs Calloway sa...

bra med tidningar i två delar. jag löser alltid sudoku. var nyligen i Polen och då drack jag pulverkaffe på hotellrummet och upptäckte att det var riktigt gott. ska nog köpa hem lite

Musikanta sa...

Hannele:
Den kanske man skulle försöka. Tack för tipset.
Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Ja har färgat håret så länge jag kan minnas - eller rättare sagt, Kent har gjort det. Så jag vet egentligen inte om håret är grått eller ej. Men det fick ungefär samma färg som Marilyn Monroe till slut och det blev för mycket. Nu ser det mer normalt ut.
Jag har inte kunnat dricka vanligt kaffe på många, många år - tyckte bara lukten var hemsk. Men senast jag var i Frankrike drack jag kaffe med vispgrädde och socker och som förmodligen var gjort på pulver. Och det var underbart gott. Jag har saknat kaffet länge eftersom det piggar upp. Te är inte samma sak.
Det är härligt att kunna ta det lugnt på morgonen. Annat var det när man jobbade. Då blev det ingen tid över att läsa tidningen...
Ingrid

Musikanta sa...

Mrs Calloway:
Tidningar i två delar är bra för husfridens skull. Jag löser bara korsord eftersom jag tycker jag lär mig en hel del på det, både nya ord och annat som man måste slå upp. Konstigt att jag kan dricka pulverkaffe men inte vanligt! Det får jag ont i magen av men pulverkaffe går bra. (Borde väl vara tvärtom egentligen.)
Ingrid

Paula sa...

Hej, jag har så rinniga ögon fast jag provat varenda märke av ögondroppar som jag hittat så jag har fått sluta med mascaran. Numera är jag så van att om jag någon gång har mascara så kan jag ge mig sjutton på att jag glömmer bort det o gnider mig i ögonen...
Trevlig helg

Åsa sa...

Finns mycket bra och billigt på Lidl. :)

Musikanta sa...

Paula:
Jag försöker också använda mascara så lite som möjligt eftersom det ofta svider i ögonen efter att jag använt det. Men än så länge kan jag inte avhålla mig helt när jag ibland sminkar mig då jag går ut bland folk. Hemma går jag alltid osminkad förstås.
Ingrid

Musikanta sa...

Åsa:
Alla mina långärmade T-tröjor har jag köpt på Lidl. Jag älskar dem och har på mig dem både dag som natt. (Byter dem förstås då.) Även mysbyxor och jeans kan man fynda där. Allt papper köper vi där också. Så visst finns det mycket bra och billigt på Lidl.
Ingrid

Karin sa...

Intressant att du inte tycker att det funkar med bryggkaffe! Jag har för länge sedan kommit fram till att pulverkaffe funkar bäst för mig (= är snällast mot magen), men många tycker att det inte är riktigt lika "fint" som bryggkaffe eller allehanda andra kaffevarianter som dykt upp de senaste femton åren. Strunt samma, säger jag, det är koffeinet jag är ute efter!

Musikanta sa...

Karin:
Jag är så glad att jag kan dricka kaffe igen - har inte kunnat det på många år. Intressant att det också funkar bättre för dig. Jag dricker det med hälften mjölk och med en tsk socker. Har försökt med Stevia men det blir en bismak tyvärr. Det är definitivt mer uppiggande än te...
Ingrid som önskar dig en skön kommande vecka.