måndag 14 oktober 2019

1703 Gems Weekly Photo Challenge vecka 42 - REN

Det är SannaGems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att skriva om och visa en eller flera bilder på som illustration. Vecka 42 2019 är ordet REN. Fler som antagit  utmaningen hittar man på hemsidan.


Så här såg det ut i trädgården förra veckan. Så i stället för att gå ut och promenera bestämde jag mig för att räfsa ihop löven och slänga på komposten. Hela trädgården på baksidan av huset var full av löv och på det här stället var det extra mycket. Det blev åtta skottkärror och det hela tog fyra timmar. Med avbrott för lunch. Jag passade på eftersom Kent var borta hela dagen.


Och så här såg gräsmattan ut efteråt. Ganska ren och fin tycker jag. Sen dess har det fallit ner ännu mer löv på denna, men dessa får ligga kvar som mat åt maskarna. Det brukar inte finnas ett enda löv kvar när våren kommer trots att det var en hel del som fick ligga kvar förra hösten.

28 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Du fick nog tillräckligt med dagens motion med att räfsa bort alla löv från gräsmattan så den blev grön och ren.
Och det fina i kråksången är att maskarna hjälper till de också på sitt sätt. Renhållningen brukar vi skämtsamt kalla dem där nere i underjorden. De jobbar oförtrutet på.
Ha det bra Ingrid! <3

BP sa...

Nu blir jag riktigt impad!!! Åtta skottkärror och fyra timmars svettigt (antar jag) arbete. Du behöver knappast gå på ett gym;-) Samtidigt gläds jag åt att bo i lägenhet och kolla HSBs trädgårdsskötare som gör jobbet på vår innergård;-)

PS. Gräsmattan blev verkligen ren och fin. Bra jobbat där:-) DS.

"LillaSyster" sa...

Rent och snyggt en stund iallfall - bra med maskmat=) Duktigt jobbat. Ett bra träningspass i friska luften , för så ren är nog inte luften. Ha en bra tisdag!

Musikanta sa...

PettasKarin:
Ja, åtminstone fick jag tillräckligt med frisk luft :-). Ha det gott själv önskar
Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Det är många gånger som jag önskat att jag bott i lägenhet just på grund av trädgården. Samtidigt är det ju underbart att kunna gå ut där och hänga tvätt när våren kommer. Så länge jag övar piano och orgel en timme om dagen är det nog bäst att bo kvar i huset.
Ingrid

Musikanta sa...

"LillaSyster:
Jag antar att du menar att luften i träningslokalen inte alltid är så frisk :-). Men här ute på landet är den i alla fall härligt ren och frisk. Jag behöver väldigt sällan damma i vardagsrummet där vi bara är någon enstaka gång och tittar på TV och där jag spelar mitt timpass på flygeln.
Ingrid

Violen sa...

Vilket dagsverke men så fick du också en ren och prydlig gräsmatta! Maskarna kommer säkert att uppskatta kvarvarande löv så det är en god gärning att inte kratta upp alla.
Ha det gott!

Musikanta sa...

Violen:
Jag tror redan de har börjat äta upp dem, det är färre löv nu än häromdagen :-).
Ha det gott själv!
Ingrid

Vilt og vakkert sa...

Heisann, smart beslutting, mosjon og rydding i ett smekk, og kanskje litt prat med noen forbipasserende.

Musikanta sa...

Vilt og vakkert:
Ja, jag kände mig verkligen präktig efteråt!
Ingrid

Klara Ovidia sa...

Ren o fin tolkning! Och så skönt att få motionen och utetillvaro på så sätt; goda timmar det är :-)
Kram

Marie i Skrifvarstugan sa...

Oj vad du fått jobba för att få gräsmattan så ren ! Så duktig du är och mycket frisk luft också :-) Härligt efteråt.
Så bra att tänka på de små liven nere i gräsmattan också.
Ha det fint ! /Marie

Musikanta sa...

Tove:
Det är ju inte precis så roligt väder att promenera i men att räfsa löv kan man ju göra om det inte regnar eller blåser för mycket. Dessutom hade jag en ljudbok i öronen så tiden gick fort.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Marie:
Haha, ja man måste ju tänka på de stackars maskarna ibland. Det känns ju ungefär som om man storstädat - jobbigt när man håller på men skönt efteråt. Till skillnad mot städningen hemma så behöver jag inte städa trädgården förrän nästa höst...
Ingrid

Birgitta Malmstedt sa...

Bra jobbat! Jag har inte lämnat något bidrag till denna grupp på länge, men nu blev jag verkligen inspirerad.

Musikanta sa...

Birgitta:
Kul att du är med ibland!
Ingrid

Stare Ström sa...

Oj, så rent det blev efter ditt städande!

Paula sa...

Hej, om jag förstått det rätt är det mest vårt ordningssinne och att vi vill att det ska se rent ut som gör att vi anstränger oss så med lövhögarna, lämnar man bara högarna så går näringen dit där den ska i alla fall. Och många djur får skydd för vinterns kyla under lövhögarna..
Men rent och fint blev det!

Ditte sa...

Bra jobbat och visst blev gräsmattan ren och fin. Och resten av löven som faller blir säkert maskarna glada åt.
Kram!

Helén sa...

Så duktig du är som gör gräsmattan ren från löv på hösten! Det har jag aldrig haft ork till fast det kanske beror på att vi inte har så tjocka mattor med löv. Det blev snyggt och rent efter din arbetsinsats.

byblixtra sa...

Bra jobbat med att kratta upp löven och bra att det kom ner mer löv till maskarna.

Musikanta sa...

Stare Ström:
Haha. Jag fick inspiration av veckans tema.
Ingrid

Musikanta sa...

Paula:
Man kan ju inte ha hela trädgården full av löv när inte grannarna har ett ena ett på sina gräsmattor, eller? :-). Men de löv som har fallit efteråt får ligga kvar.
Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Ja, vi får hoppas det. :-)
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Helén:
De två träd som vi har är självsådda och ger rikligt med löv. Hade ingen aning om att träd kunde växa så fort. Det är lönnar. Det är inte ofta jag är utomhus så länge under höst och vinter, men det var ganska skönt. Luften här ute på landet är ju väldigt ren.
Ingrid

Musikanta sa...

byblixtra:
Jag är väldigt tacksam över att jag fortfarande orkar att räfsa löv. Jag tog däremot ut en trädgårdsstol och satte mig när jag la upp löven i skottkärran. Det bästa jag lärde mig från universitet eftermin pensionering var att använda två räfsor att ta upp löven med. Jag såg två killar som gjorde det på ett ställe...
Ingrid

KajsaLisa sa...

Oj du har verkligen jobbat, rent och snyggt.

Lena i Wales sa...

Äntligen kan jag kommentera igen, hoppas att det inte blir mer datorstrul.
Ja, lövräfsningstider i Sverige nu.
Nu är det verkligen rent.
Ha det bra!