Det här är ingredienserna till jättegoda kladdmuffins som jag fick smaka hos Mirren när jag var där senast. Dessa ska man bara blanda och röra ihop till en slät smet. Inget bakpulver behövs heller.
Receptet som finns hos ICA hittar man i slutet på inlägget. (Bilderna går att klicka större.)
Här har jag blandat ihop allting..
.
Här är det färdiga resultatet.
Länken till receptet finns här. (Ska ha lite lägre värme nästa gång.)
* Mina muffins fastnade i formarna så nästa gång ska jag använda aluminiumformar. Inte heller ska jag sätta plåten längst ner i ugnen som det står i receptet eftersom de blev brända i botten. Detta avhjälpte jag genom att frysa dem och riva av det brända på ett rivjärn innan de tinat.
22 kommentarer:
Ser frestande gott ut! Gillar recept där man bara blandar ingredienserna och slipper vispa och ha sig!
Ha det gott!
Ett perfekt bidrag till temat, som alltid hos dig:-) Å tänk så mycket du lärt dig medan du dokumenterade;-)
Gott och blandat:-)
Så gott till en kopp kaffe!
Kram!
Violen:
Ja, att röra ihop smeten var lätt. Svårare att grädda muffinsarna perfekt då...
Ha det gott själv önskar Ingrid
BP:
Tack för rar kommentar. Ja, jag lärde mig en del, haha. Nästa gång ska förhoppningsvis muffinsarna bli helt perfekta.
Ingrid
Tove:
Ja, och så väldigt onyttiga! Men man lever ju bara en gång...
Kram från Ingrid
Haha, jag väntade mig att du skulle blanda färg ... bra knep med brända muffins!
Det här var en läcker blandning för mig som gottegris när jag såg dina inbjudande bilder på bakverket. Läcker och bra tolkning på ordet blandning.
Önskar dig en fortsatt fin vecka !
Aina:
Tanken slog mig men jag skulle i alla fall baka kladdmuffins, så det blev de som fick stå modell denna gång.
Ingrid
Marie i Skrifvarstugan:
De är helt oemotståndliga när de blir bakade som de ska. Förhoppningsvis nästa gång med aluminiumformar.
Önskar dig också en skön fortsättning på denna fina höstvecka.
Ingrid
Ibland ser man inte det man har för ögonen. Jag ler åt mig själv när jag läser ditt inlägg om att blanda. Att blanda degar och smetar till goda bullar, muffins och kakor är ju den bästa blandningen förstås.
Ha det fint Ingrid!
PettasKarin:
Vi blandar ju hela tiden när det gäller mat i alla former. Jag var sugen på kladdmuffins och då hade jag ju en anledning att baka sådana. Jag försöker undvika att baka sådant godis eftersom jag försöker hålla koll på vikten. Inte lätt när man sitter still så mycket som jag gör numera. Å andra sidan ska man inte vara för mager när man är så gammal som jag, läste jag häromdagen :-).
Ha det gott du också!
Ingrid
Låter gott, men lite besvärligt!
svar: Tror inte att man äter fler ormar i Georgien än vi gör här! Men förstår inte varför de fanns på Nationalmuseum.
Stare Ström:
Det borde väl inte vara någon större skillnad på att äta ål eller orm iofs :-). Men jag hade inte riktigt kläm på var Tiblis låg. Det enda som var besvärligt med muffinsarna var att passa dem i ugnen så att de inte blev brända.
Ingrid
Mmmm de ser goda ut!
Smart att dra dem mot rivjärnet. Tack för tipset =) Ha en fin helg!
Bra med ingredienser till en kaka som bara kan blandas ihop. Och smart att frysa dem och sedan riva av det brända.
Kram!
Enkelt kladdigt och gott :)
Ditte:
De blev perfekta efter avrivningen :-). Men nästa gång ska jag ha aluminiumformar och passa dem bättre
Kram tillbaka från Ingrid
KajsaLisa:
Kladdigt är det och gott men inte så enkelt visade det sig :-).
Ingrid
Jag kan bara hålla med de övriga om att det var smart att frysa in dem och riva bort det brända med rivjärn. Bra tips!
byblixtra:
Ja, ibland hittar en blind höna ett korn...
Ingrid
"LillaSyster":
De är väldigt goda och väldigt onyttiga. Jag är glad att jag kom på att man kunde riva av den brända botten när de var frysta, de smakade alldeles utmärkt efter det. Jag hade tänkt att slänga dem först. Det gick nämligen inte att få bort det brända när de var färska, hela kakan följde med då.
Ingrid
Skicka en kommentar