lördag 28 december 2019

1719 - Julmys med tärningsspel hos Kalle och Anne-Sofie

Eftersom Kent och jag inte firar julen särskilt mycket var det extra trevligt att få bli bjuden på julmys hos sonen Kalle och hans sambo Ann-Sofie på söndagskvällen före jul. Det visade sig inte bara vara julmys utan en regelrätt julafton med både presenter och tomte, eftersom mitt barnbarn - Isabelle med sin man David och lille Leon - skulle fira julen hos svärföräldrarna i Västerås. (Kent tog alla bilder i inlägget som går att klicka större.).


Anne-Sofie lägger sista handen vid julbordet. 


Inget saknades på det traditionella julbordet. Anne-Sofie hade gjort en god broccolipaj och en himmelskt god (mycket grädde?) potatisgratäng extra för Kent, som är vegetarian. Fin ost också som han kunde äta, som synes. 


Från vänster syns Bella, Kajsa, som är barnbarnet Oscars flickvän, David och Oscar med var sin glöggmugg, Kalle och Anne-Sofie har något att fixa i bakgrunden. 


Hela gänget, utom Kent som tog fotot, vid matbordet. Snyggt dukat med pepparkakshjärtan med namn i glasyr som placeringskort.


Kalle i någon sorts älgmössa hälsar välkommen.

När vi hade suttit en stund vid matbordet och ätit av alla den goda maten var det dags för julklappsutdelning. Själv köper vi aldrig några julklappar åt varandra så det blev en överraskning när både Kent och jag fick var sin tjusiga tröja och matchande frottéhanddukar.


Barnbarnsbarnet Leons första bekantskap med tomten. Han visade inga som helst tecken på rädsla utan var bara intresserad av tomtens skägg som han försökte dra av när han lite senare fick sitta i tomtens knä.


Intressant spel tycker Leon.


Här har Leon lyckats dra av skägget på tomten, morbror Oscar. 

Efter julklappsutdelningen spelade vi ett mycket roligt men invecklat tärningsspel och jag är fortfarande inte riktigt säker på hur reglerna med poängsättningen fungerar. Ingen visste heller vad tärningsspelet hade för namn.

Sex tärningar har man att slå med och man ska börja med att komma till 30 eller över. Om man får t.ex. 35 poäng får man fortsätta att slå för att få femmor som man kan använda att ta bort poäng för den person som sitter till höger. Om man slår 30 själv blir det noll. Om det är någon av bloggvännerna som vet vad spelet kallas vore jag tacksam att få veta det.


Underbart att vara gammelfarmor! 

11 kommentarer:

Violen sa...

Härligt julfirande, ser riktigt mysigt ut! Roligt att kunna vara tillsammans med barn och barnbarn, julen är ju för många en familjehelg.
Önskar dig ett GOTT NYTT ÅT!

Musikanta sa...

Violen:
Ja, eftersom vi inte firar jul för övrigt (mer än i kyrkan), Kent och jag, var detta en mycken kärkommen tillställning.
Ingrid som också önskar dig ett Gott Nytt År.
Kram

Mia Halvarsson sa...

Men åååååå....man blir glad och varm i hjärtat av bilderna, så himla roligt julfirande ni kom på!!! Så önskar jag dig ett gott avslut på året och decenniet och ett riktigt gott nytt år!!

Lena i Wales sa...

Så fint ni hade det!
Gott nytt år!

Vilt og vakkert sa...

Heisann! Jeg ønsker deg alt godt i det nye året, takk for mange hyggelige kommentarer på bloggen min!

"LillaSyster" sa...

Sista bilden så fin, ser så mysigt ut!
Önskar dig ett fint slut på 2019 och ett riktigt bra 2020! Spelet har jag aldrig hört talas om =)

Musikanta sa...

Mia:
Så roligt att du blev glad av bilderna jag la ut. Vi hade verkligen trevligt också.
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
Ingrid

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig också!
Ingrid

Musikanta sa...

Vilt og vakkert!
Tack själv för många trevliga kommentarer hos mig :-). Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År!
Ingrid

Musikanta sa...

"LillaSyster":
Hade heller aldrig hört talas om detta spel förut. Väntar fortfarande att någon ska höra av sig och tala om vad det heter. För det är inte julfamiljen som hittat på den själva, haha.
Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År.

Helén sa...

Vilket otroligt mysigt julfirande det där ser ut att ha varit! Sista bilden är så fin och du ser alldeles för ung ut för att vara gammelfarmor!?!
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!!