torsdag 26 december 2019

1718 Lilla Akademiens julkonserter 2019

Jag är otroligt glad och tacksam över att jag ännu en gång fått vara med på en av musikskolan Lilla Akademiens julkonserter. Det är samtidigt julavslutning för eleverna. Alla mina tre yngsta barnbarn går på skolan. Casimir i sexan, Caspar i fyran och Clarissa i tvåan. Den här gången var det extra 
nervöst eftersom Casimir skulle spela Gigouts Toccata på orgel på båda konserterna.

Bilderna går att klicka större så det förhoppningsvis går att läsa texten för den som är intresserad.

Programmet var digert som vanligt, det kan man se nedan.


Casimir spelade orgel redan i början så jag kunde luta mig tillbaka och bara njuta efter det.

Det är en fantastisk upplevelse att se och höra alla dessa elever - 450 stycken från 60 olika länder - från förskoleklassen till sista årskursen i gymnasiet och som alla sjunger helt rent och spelar ett instrument. En liten orkester ackompanjerade flera av sångerna och brassbandet bjöd på ett medley av populära julsånger. 

Tyvärr hade jag inte kameran med mig utan tänkte att jag skulle fota och spela in med mobilen. Några dåliga bilder fick jag men inte några filmer. Jag måste ha tryckt på fel knapp. Så alla fotona och även videofilmen i inlägget har jag fått av Mirren.


Högstadiet och gymnasiets elever.


Stjärngossarna till höger fick sjunga en solovers på Staffansvisan var när det var dags för luciasångerna.

I tvåan, där Clarissa går, skulle alla flickorna vara tärnor. Men Clarissa ställde inte upp på att vara tärna utan ville vara tomte som hon hade varit i ettan. Efter många övertalningsförsök gav hennes lärare upp och Clarissa fick sin vilja fram. Det är henne man ser längst till vänster i raden bakom ettorna.


Clarissa vinkar till Mirren som är hos Casimir på läktaren.


Lågstadiet sjunger sina sånger ackompanjerade av en stråkorkester.


Casimir är vid gott mod före konserten.


Här är han i full gång med att spela sin Toccata.


Denna bild togs av yrkesfotografen Jose Figueroa. Fler bilder från konserten har han lagt ut på Lilla Akademiens Facebookssida. 

Här kan man lyssna till Toccatan. Videofilmen är tagen på generalrepetitionen. Casimirs orgellärare Mathias assisterar honom med att registrera under hans spelning.

4 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Har nu njutit av vackert orgelspel, Toccata. Fantastiskt!
Vilka underbarn till barnbarn du har, Ingrid! Härligt. Tur du fick några bilder ändå. Retligt när mobilen inte uppförde sig som du ville.
God forts på julen! Kram, Gerd

Ingrid sa...

Vilket fantastiskt duktigt barnbarn du har!
Det måste vara en otroligt glädje att se hans framsteg som musiker.
Ha en god fortsättning på helgen!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Gerd:
Kul att du lyssnade på filmen. Ja, han är duktig men det är hundratals timmar som ligger bakom spelningen. Sen är det ju Mirren som ständigt sitter bredvid honom när han övar. Men trots det är han nog ganska unik :-).
Jag ska ALDRIG ta bilder eller filmer med mobilen mer. Åtminstone inte när det är viktiga saker som ska dokumenteras.
Kramar från Ingrid som önskar dig allt gott.

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag är helt förstummad över att han kommit så långt på så kort tid. Jag försökte hålla jämna steg med honom i början (jag har ju trots allt försörjt mig som kantor i många år) men jag gav upp efter något år när han spelade ett stycke som jag definitivt gick bet på, haha.

Nu får jag försöka hålla jämna steg med mellanpojken Caspar, tio år, han har också blivit väldigt duktig på mycket kort tid. Mirren övar också med honom en timme varje dag, förstår inte hur hon orkar. Med Clarissa övar hon en halvtimme. Och visst är det underbart för mig att alla barnen spelar orgel.

Jag önskar dig också en god och skön fortsättning på helgen.
Kramar från Ingrid