fredag 13 december 2019

1717 Fem en fredag vecka 50 2019 - HÄNG

Jag måste tillstå att veckans rubrik - HÄNG - är en smula kryptisk. Det är ElisaMatilda som varje fredag kommer med fem frågor som hon tycker vi ska svara på. Fler som antagit utmaningen hittar man på hennes hemsida. (Bilderna i inlägget är gratisbilder från nätet.)

Jag har googlat lite på HÄNG och kommit fram till att det måste röra sig om folk som är ute i svängen eller om det sociala livet i allmänhet. Jag är inte säker. Här kommer i alla fall frågorna. I alla frågor måste jag dock byta ut GÅ mot ÅKA om jag ska svara på dem.
  1. Vart skulle du kunna gå där alla visste ditt namn?
  2. Vart går du för att vara runt folk men utan att behöva prata eller bli igenkänd?
  3. Vart kan du gå för att känna dig hemma, utan att det är ditt eget hem?
  4. Var äter du mat när plånboken är tunn?
  5. Vad är ett känt ställe du önskar fanns i närheten av dig?
1. Numera finns det inte något ställe där alla vet vem jag var. Det var skillnad när jag jobbade på en liten skola - då visste både eleverna, lärarna och den övriga skolpersonalen vad jag hette. Åtminstone i förnamn. Efter jag gått i pension var jag körledare i många år. Där var jag klart igenkänd.


2. Det är inte så lätt, när man bor så nära en liten stad som Söderköping, att inte behöva prata eller bli igenkänd på t.ex. Willys där vi brukar handla. Lättare att vara anonym är det i Stockholm där jag är ibland för att hälsa på barnbarnen. Där finns det ingen utom Mirrfamiljen (yngsta dottern med familj) och en och annan bekant till dem som känner igen mig.3. Jag känner mig alltid hemma när jag hälsar på Mirrfamiljen i Vasastan.

4. Någon plånbok har jag inte längre, varken tjock eller tunn. Mat äter jag alltid hemma utom när vi åker på utflykt till IKEA i Linköping och som har en jättegod panerad spätta till ett billigt pris.

5. Kanske NK. Där kan man väl t.o.m. köpa mjölk.
20 kommentarer:

Susie på Stjärnarve... sa...

Va!? Kan man köpa mjölk på NK? Fast jag vet ju inte längre vad som händer i Stockholm sen vi flyttade för 16 år sen. Är dessutom nästan aldrig där på besök, det var nog uppåt 5 år sen nu.Och allt förändras så vansinnigt fort!
KRAM/Susie

Geddfish ♥ sa...

Du har svarat på ett ungefär som jag.
Håller med om ordet häng, som inte riktigt stämmer i högre ålder. Jag hänger nog mer med näsan över datorn. Knappast över en bok då jag gått över till att lyssna på böcker.
Trevlig helg, kram!

Ingrid sa...

Häng i den betydelsen som Elisa nog menar är inte ett ord jag använder, men jag vet ju innebörden av det i alla fall. Och hänger någonstans gör jag knappas numera. Det var i ungdomen, då man hängde på Kondis i Klintehamn, som mer eller mindre var mitt andra hem under några år.
Önskar dig en trevlig helg!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Susie:
Jag tror att de har en livsmedelsavdelning längst ner i källaren. Annars får det väl bli Åhléns :-).
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Gerd:
Jag brukar lyssna på en bok när jag är ute och promenera. För övrigt gillar jag bättre att läsa en bok. Tycker det tar så orimligt lång tid att lyssna. Som du hänger jag mest hemma :-).
Kram tillbaka från Ingrid som också önskar dig en skön helg.

Musikanta sa...

Ingrid:
Enda gången jag "hängt" någon gång var väl i Lund i ungdomens dar där jag ofta var på Atinei café. Sen dess har det inte blivit mycket "häng" utanför hemmet. På jobbet förstås när den tiden var.
Kram tillbaka från Ingrid som önskar dig en skön tredje advent.

BP sa...

Skrattade gott åt ditt svar till sista frågan. Visst kan man köpa mjölk hos NK, men den lär nog bli den dyraste i hela nollåttaland:-)

Jättekul att Mirrfamiljen just bor i Vasastan. Där har jag jobbat i tio år. Tycker det är Stockholms mysigaste stadsdel förutom Söder då. Vasastan har charm och ett rikt utbud av caféer och "hål i väggen" som har hyfsade priser.

Paula sa...

Hej, undrar just hur NK ser ut nuförtiden. Jag jobbade i huset bredvid (Nordea) på 80-talet men har inte varit inne där sedan slutet av 90-talet. Det var kul att på lunchrasterna gå o titta på alla boutiquekläder som man inte hade råd att köpa...
Ha en fin tredje advent

Mia Halvarsson sa...

Bra svar och kul att läsa, som alltid :) IKEA's rödspätta är det enda jag äter ute också, den är riktigt god :) men det blir inte mer än ett par gånger om året... Ha en fin kväll nu <3

Mrs Calloway sa...

har inte köpt mjölk på NK. men jag har varit i ett församlingsbibliotek i Vasastan och lyssnat på ett föredrag om Karin Boye. Matteus församling?

Hanneles bokparadis sa...

vi bor egentlige inte i något litet ställe, men efter trettio år känner man många... Dottern bor bland höghus, men grannar hälsar på mig också, samma hos sonen, trevligt.

Musikanta sa...

BP:
Vid närmare eftertanke skulle jag nog önskat att Åhléns i Stockholms city låg nära i stället för NK. Där finns (nästan) allt som man behöver och det är billigare. Inte apoteksvaror dock. De har i alla fall en matavdelning.
I Vasastan finns allting på nära håll. Ifall jag bodde där skulle jag aldrig behöva åka till city.
Ingrid

Musikanta sa...

Paula:
Håller med dig om att det är roligt att gå på NK och titta på alla märkeskläder även om man aldrig skulle komma på att köpa dem. Åker upp till Stockholm på tisdag för att vara med om barnbarnens alla konserter. Då ska jag åka bussen till NK och titta på julskyltningen. Alltid lika kul.
Ingrid

Musikanta sa...

Mia:
Tack för rar kommentar! Samma här. Vi åker på utflykt till IKEA några gånger per år. Det blir alltid mer handlat än vad vi tänkt oss, de har ju så mycket kul och praktiska grejor. För maken, som är vegetarian, finns det också alltid god och bra vegetarisk mat på IKEA. Billigt är det också.
Ingrid

Musikanta sa...

Mrs Calloway:
Familjen bor mycket riktigt i Matteus församling. Visste inte att det fanns ett församlingsbibliotek där. Men i kyrkan har jag varit eftersom barnbarnen brukar ha sin sommaravslutning där.
Ingrid

Musikanta sa...

Hannele:
Jag är ju f.d. kantor och maken är kyrkvärd så i Söderköping känner jag igen och blir igenkänd av nästan alla som går i kyrkan en vanlig gudstjänst. Jag glömde bort det i inlägget.
Jag känner också igen och hälsar på flera av grannarna där Mirrfamiljen bor. Tänkte jag inte heller på.
Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

NK - det svaret blev jag förvånad över! Själv har jag rätt nära dit, men går så gott som aldrig in där. Dyrt och svårt att hitta. Årets julskyltning en besvikelse.

Musikanta sa...

Aina:
Nej, att gå in på NK gör jag inte heller. Tyckte inte heller att julskyltningen var något att hurra för. Åkte ner extra på stan för att kika på den. Efteråt var jag en sväng på stora Åhléns. Där var det också dyrt. Så jag får nog ändra mig och önska att det var Willys i Söderköping som låg lite närmare :-).
Ingrid

Lena i Wales sa...

God Jul ����

Janice Aliena sa...

Jag läste liknande artikel på en blogg, jag läste en koment från en dam från Sverige som heter Katie Mburgs, hon gav ett vittnesbörd om hur hennes ex återvänder tillbaka till henne efter två års skilsmässa, hon vittnade om att Dr.Oduduwa hjälpte henne med kärlek delaktivering för att föra tillbaka ex kärlek. hon lämnade efter kontaktadressen för att kommunicera med Dr.Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
Jag skickar också ett meddelande till e-postmeddelandet för att be Dr.Oduduwa att hjälpa mig att få tillbaka min ex-kärlekspartner, jag förklarar alla mina äktenskapsproblem till honom och Dr.oduduwa lovade mig att återvända min ex make inom 3 dagar och 3 natten efter älskar stavning bön aktivering. Jag försöker, jag tillhandahöll alla kärleksförtryckningsartiklar och material som krävs av mig. Två dagar efter ringde min man Aslund till mig på telefon med okänt nummer, han ber om ursäkt och fixar ett datum för att se mig, verkligen vi ser varandra ofta gånger under samma vecka aktiverades kärleksförtryckningar för min räkning, det fungerar till mitt bästa. Jag är glad idag att vi lever lyckligt tillsammans som en lycklig familj. jag är fantastisk. tack vare den här stora mannen Dr.Oduduwa.
Jag rekommenderar verkligen dessa tjänster till alla som vill få tillbaka ex kärlekspartner och kärlek stava för att hitta ny sann kärlek inom en vecka. också magiska stava Talisman ring för att återställa tillbaka förlorade kärleksförhållanden, återställa trasiga äktenskap. etc.