torsdag 1 april 2021

1822 - Utflykt till Lundby

Ett besök på Lundby handelsträdgård utanför Norrköping hör till de fina upplevelserna på våren. Åtminstone om man gillar blommor och färg. Än hade man inte några amplar uppe i växthusen med de färgglada petuniorna ovanför alla pelargonerna, men trädgården flödade över av penséer och andra blommor som tål några frostgrader.


Bilderna går att klicka större.

Vi var där eftersom det var dags att plantera några penséer på mina farföräldrars och morföräldrars gravar i Norrköping. Jag passade också på att köpa några penséer till mina balkonglådor och till krukorna utanför huset. 


De här katterna, som jag genast blev förälskad i, hade jag inte sett tidigare. Men det var inte förrän på hemvägen som jag ångrade att jag inte köpt en sådan. Även om de kostade några hundralappar. Det får bli en tur dit igen när vi har våra vägar förbi. Om de finns kvar då.  

För ca 7000 kronor kunde man köpa det här citronträdet. Billigare då att handla citroner i affären. Tre för tio kronor häromdagen på Willys. Fantastiska hortensior fanns också till en billigare penning.


Att påsken stundade behövde man inte tvivla på. 
Nu har även Kent, min kära man, fått sin andra covidspruta - jag fick min andra förra veckan - så nu kan vi pusta ut. 


Det ser lite glest ut men jag vet av erfarenhet att de snart växer till sig. 

8 kommentarer:

BP sa...

Kattkrukorna var ju riktigt söta! Kolla om du kan klicka hem en eller två.
Skrattade gott åt sista bilden - jo, det ser verkligen aningen glest ut där. Du ska nog lägga upp bilder hur de utvecklas - i dokumentärt syfte alltså;-)

Region Stockholm ligger ju långt efter med vaccinationerna. Här är man inte ens klar med fas 1. Så grattis till dig och maken. Nu kan ni börja umgås som folk igen - eller med folk beroende hur man ser det;-)

Klimakteriehäxan sa...

Visst är det kul att flanera runt i en handelsträdgård! Håller med dig om kattkrukorna, jätteroliga! Har aldrig sett såna förr.
Jag har också satt små penséer i balkonglådorna, de brukar ta sig och bli jättefina och dessutom blomma länge.

Annika sa...

Hej! Skönt att höra att ni fått covidsprutorna nu! Kanske blir lite enklare att umgås med barnen och barnbarnen då.
Det är roligt med välsorterade blomsterhandlar.
Hälsningar,
Annika

Lena i Wales sa...

Så härligt att vandra runt i handelsträdgårdar. Här öppnade de upp för två veckor sedan efter flera månader stängda p g a lockdown. Vi var där direkt.
Så skönt att han fått sin andra spruta. Verkar som Sverige kommit igång med vaccinationen igen. Jag har fått en, men snart ska jag väl också få den andra.
Fina kattkrukor.
Trevlig annandag!

Musikanta sa...

BP:
Får se om det blir en sådan när vi åker förbi i morgon. Ibland är det bra att bo i en liten by nära en småstad. Allt som allt är det ca 14000 invånare i Söderköpings kommun så de har redan börjat vaccinera 70-plussarna. Jag tror att alla äldre än så är färdigvaccinerade.
Ha det gott önskar
Ingrid

Musikanta sa...

Aina:
Jag har inte köpt så många eftersom jag brukar ta bort dem när det är dags att plantera pelargoner i lådorna. De tål ju inte frost som penséerna gör. Men ett tag till får de vara med och sen brukar jag putta ner dem någonstans i trädgården där det finns plats.
Ingrid

Musikanta sa...

Annika:
Roligt att se dig här på bloggen! Vi har just kommit hem från Stockholm där vi äntligen har fått träffa de yngsta barnbarnen som vi inte träffat sen i slutet på januari förra året. Det blir ett långt inlägg om det så småningom :-).
Hälsningar från Ingrid som önskar dig allt gott.

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Det kommer att bli ännu en utflykt till denna handelsträdgård för att köpa pelargoner som jag planterar i lådorna i trädgården. Men det blir inte förrän det är någorlunda frostfritt.
Bra att du fått din första spruta - den ger ett gott skydd har jag hört. Det har ju varit lite strul med leveranserna här men i vårt lilla Söderköping flyter det på. Tydligen svårare i storstäderna läste jag i den första kommentaren.
Önskar dig en skön vecka - här snöade det rejält idag...
Ingrid