onsdag 21 april 2021

1827 Gems Weekly Photo Challenge vecka 16 2021 - STICKA

Det är Sanna på Gems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att skriva om och visa en eller flera bilder på som illustration. Det här året är det verb i grundform som är i fokus. Vecka 16 2021 är ordet STICKA Fler som antagit  utmaningen hittar man på hemsidan.

Längst under mitt stora skrivbord i mitt rum där jag har dator och skrivare, står det en Branäs-låda från IKEA. Där har den stått i snart tio år. Jag brukar ta fram den varje gång jag städar och titta efter om det möjligen är något litet djur som byggt bo där. 

Bilderna går att klicka större.


Lådan är nämligen full av mjukt och fint ullgarn och borde vara en favoritplats för en liten mus att gömma sig i. Garnet var tänkt att bli till en olle till Caspar, det mellersta av mina tre yngsta barnbarn. Jag hade blivit så förtjust i mönstret som barnen på bilden har på sina tröjor. Jag hade tidigare stickat en sådan tröja till Casimir när han var liten och nu skulle även Caspar få en sådan. 


Garnet som jag köpt skulle räcka till en treåring. Men tiden gick fort och Caspar växte snart ur den tilltänkta ollen. Det fick bli en tröja till lillasyster Clarissa i stället. Men när jag hade stickat bakstycket klart såg jag till min sorg att jag hade stickat mönstret upp och ner. Det skulle blir till att repa upp allt igen och göra om alltsammans. Och det har som så mycket annat inte blivit av än.


Nu är lillasyster Clarissa nio år så hon fick heller inte någon varm och skön olle. Fortfarande idag förstår jag inte hur jag kunde sticka så fel. Inte heller hur jag överhuvudtaget lyckades att sticka ett så tillkrånglat mönster. Det kallas för aranstickning hade jag fått lära mig av min vän Bloggblad.


Men nu, när jag har blivit gammelfarmor och fått två barnbarnspojkar kanske det är dags att ta fram stickningen igen. Eftersom den yngsta är född för någon månad sen har jag tre år på mig. Att tro att en tröja skulle bli färdig till Leon som fyller två i slutet av maj är nog lite väl optimistiskt.



10 kommentarer:

Bloggblad sa...

Oj, kommer du ihåg att jag sagt det? Det måste vara många år sen. Min stickkarriär slutade abrupt när jag fick väldigt ont i fingrarna av det. Säkert 10 år sedan jag fick sluta med pärlmuddar.

Ett sånt projekt som din blå tröja kallas UFO. UnFinished Object. Bara att kasta - de ger bara dåligt samvete. Jag har haft och jag har kastat.

Jag minns när du satt och stickade när vi väntade vid Klarsjön på att våra barn skulle lära sig simma i det iskalla vattnet... Måste ha varit mot mitten av 80-talet. Calle lärde sig simma -86 i nya bassängen i S-g.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag läste ju mitt gamla inlägg och där stod det ju att det var du som talade om det för mig. Jag kan ju inte kasta bort allt det fina garnet, det är många garnnystan kvar. Funderar dock på om jag ska sticka en olle helt i rätstickning. Ungar bryr ju sig inte om något mönster. Mina fingrar funkar bra fortfarande så jag kanske ska försöka igen.
Har alltid dina muddar på mig när jag sitter vid datorn. Får skavsår av musen annars. Klarar inte det där med muslöst.

Lena i Wales sa...

Det var en tröjhistoria med lång historia.
Lyckat till denna gång!

Ingrid sa...

Hos min tandläkare finns det alltid ett par korgar med stickning, för de som så önskar kan man ta sig ett varv medan man väntar. Eller fanns kanske jag ska säga, för i måndags när jag var där var stickkorgarna förvisade till en hylla oåtkomligt högt upp. Jag antar att det är pga pandemin.
Ha en fin torsdag!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Haha, det kan man verkligen säga!
Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Ovanligt trevligt påhitt av tandläkaren. Så kanske det blir någonting som blir färdigt så småningom. Jag antar att det är en kvinnlig tandläkare ;-)...
Kram tillbaka från Ingrid

BP sa...

Jättekul att du är med med din stickning som aldrig blev klar, och troligen inte lär bli det till den nyfödda heller. Mönstret är otroligt sofistikerat och jag förstår inte heller hur du kunde lyckas med konststycket att sticka ett så komplicerat mönster upp och ned. Du måste vara ett geni! Bilden på grabbarna är såååå kul!

Musikanta sa...

BP:
Jag förmodar att det inte blir någon olle alls. Jag hade redan glömt bort den om du inte hade påmint mig :-).
Begriper ingenting nu när jag tittar på mönstret.
Önskar dig en fortsatt trevlig och lite varmare helg!
Ingrid

Karin sa...

Heja dig som inte ger upp hoppet om treårströjan!
Jag började på en halsduk till ett barnbarn när hon var i fyraårsåldern. Nu har hon fyllt fjorton och jag insåg att chansen var större att hon stickar klart, så nu har hon fått den ...

Musikanta sa...

Karin:
Haha, skönt att jag inte är ensam om prokrastinering. (Ett uttryck som jag fick lära mig för några år sen här på bloggen.) Det har ju blivit inne med stickning nu under karantänen så halsduken kanske blir färdig så småningom.
Ingrid