lördag 1 maj 2021

1828 Ny look

Häromdagen gjorde vi ett besök på Stadium Outlet i Norrköping, Kent och jag. Jag var på jakt efter en täckkjol och tänkte att det kanske skulle vara rea på en sådan så här års. Någon sådan fanns inte i affären men väl mysdressar i tjock fleece som jag genast blev förtjust i. Jag fryser nämligen ständigt utom under några enstaka heta högsommardagar. 

Dressarna, bestående av mjukiströja och dito byxor, var nedsatta med två tredjedelar av ursprungspriset. Kanske inte så konstigt med tanke på årstiden. Tyvärr fanns de bara i ljusgrått och rosa. Trots att jag vet att rosa inte är min färg köpte jag två set - ett rosa och ett grått.

Den ljusgrå dressen kände jag mig bekväm i när jag kom hem, men när jag tog på mig den rosa var det bara knorren som fattades om jag skulle ha bestämt mig för att klä ut mig som gris. 


Bilderna går att klicka större.

Jag försökte tappert att ha den på mig en hel dag men trots att den var ljuvligt mjuk och varm stod jag inte ut med att se mig själv i spegeln. En tanke slog mig då att man skulle kunna färga om den själv i tvättmaskinen som jag vet att Mirren gjort med gott resultat. 

Så jag gick och satte mig vid datorn och googlade på "hemfärgning". Inte nog med att jag fick upp en lång artikel hur man skulle gå till väga och förslag på vad man skulle köpa för färg utan jag fick också reda på var i Söderköping jag kunde inhandla denna färg. Den fanns bara att köpa i en enda affär som också sålde tyger. Internet är fantastiskt!

Det fanns dock inte många färger att välja på men mörkblått fanns som jag hade tänkt mig. Lätt som en plätt gick det och ut ur tvättmaskinen kom en helt ny och snygg mörkblå mysdress som jag har haft på mig nästan varje dag sen dess. 

Det gjorde också att jag kunde ha på mig en rosa vårjacka, som jag heller inte haft på mig många gånger sen jag köpte den för mer än tio år sen. Det blir en lagom kontrast mellan mysdressen och jackan.

Jag kunde inte ens skiljas från min nya sköna mysdress när vi var ute och gick i Söderköping häromdagen. 

Det är söderköpingskonstnären Ola Art som gjort den fina utsmyckningen på elskåpet. Här nedan kan man se "Mushotellet" lite bättre. Det finns fler dekorerade elskåp vars konstnärer sponsrats av Söderköpingsposten. Men det här är hittills det enda jag sett. Huset är en kopia av det gamla stadshotellet son nu är omgjort till bostäder. 

16 kommentarer:

Bloggblad sa...

De andra elskåpen finns längs med ån, på gångstigen ner mot Brunnen.

Jag fick fundera på om jag har färgat nåt, och det har jag. Jeansblått blev det. Men det var när jag sydde väldigt mycket kläder.

Jag har svårt för mjukisbrallor, för de sitter alltid åt i midjan, och det ogillar jag. Gamla jeans hasar jag hellre omkring i. När jag sätter mig kan jag knäppa upp i midjan.

Ingrid sa...

Förr färgade jag en hel del för att fräscha upp och förnya gamla plagg och det gick hur smidigt som helst och blev i regel riktigt bra. Du är så fin i den där rosa jackan! Även en lite äldre tjej kan ju gå i rosa.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

bloggblad:
Tack för tipset. Jag undrade just var de var någonstans. Alltså på södra sidan ån.
Jag köper alltid XL så midjan brukar inte vara några problem. Värre med jeansen då som jag inte kan ha hur stora som helst.
Det är första gången (undantagandes batik för 35 år sen) som jag färgade något.

Musikanta sa...

Ingrid:
Färgen tycker jag inte har med åldern att göra. Jag tycker mycket om rosa så det är flera plagg jag köpt eller fått i present under årens lopp som jag aldrig satt på mig. Men tillsammans med den här mörkblå dressen kommer den rosa jackan åter till användning.
Tyget i den är ett så där mjukt som påminner om mockaskinn och dessutom döljer den både rumpa och mage. Jag borde naturligtvis tidigare tänkt på att jag kunde färgat den också. Men jag vågade nog inte.
Kram tillbaka från Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Numera färgar jag inte, för jag är bekväm med vad jag passar i. Jag gick en färgcirkel för många år sedan och fick min anpassade färgkarta och herregud, vad jag färgade om mina plagg!
Rosa tycker jag mycket om, men det får finnas gränser för allt, man känner själv.
Kram!

BP sa...

Precis som du ogillar jag rosa skarpt! Tycker det var väldigt smart att färga mysdressen till blått - hahaha:-) Sedan skrattade jag gott åt att du faktiskt hade en rosa vårjacka. Inget felköp längre nu i kombo med dressen.

Elskåpet är helt underbart! Mera sådant tack! För finns det nåt tråkigare att titta på än gråa elskåp ofta taggade med klotter?!

Musikanta sa...

Gerd:
Eftersom jag är överviktig känner jag mig alltid mer bekväm med t.ex. mörkblått och svart. Jag hade inte provat den rosa dressen i affären (samma storlek som den grå jag köpte samtidigt) så det blev ju en chock när jag kom hem. Jag såg om möjligt ännu tjockare ut än vanligt :-(.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Nej, inga rosa plagg för mig i fortsättningen även om det är rea. Den rosa jackan är så lite använd att den ser ut som ny så tillsammans med den nyfärgade dressen kan jag använda den. Eller med svarta byxor och tröja under. Huvudsaken att det blir en kontrast mellan ansiktsfärgen och jackan :-).

Jag ska ge mig ut på promenad nästa gång det är vackert väder och titta på fler målade elskåp. Jag är själv väldigt nyfiken på dem.
Ha det gott önskar Ingrid

Bloggblad sa...

Jag tycker inte att du ska kalla dig överviktig. Du har en fullständigt normal kropp som fungerar himla bra för sin ålder. Snygg är du också! Var nöjd! Så länge jag har känt dig, har du bantat. Njut av livet och kakorna!

Lena i Wales sa...

Vilken bra idé att färga plagget.
Tycker man inte om plagget, antingen hur det sitter eller färgen, kommer man inte att använda det, så bar att du gjorde något åt det.
Så häftigt elskåp, gillar det!
Ha det bra!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Tack för glada tillrop! Jag bara tänker att det inte skulle vara så jobbigt att gå promenader om jag var 10 kg lättare. Eller att knyta skorna. Å andra sidan blir jag väldigt deppig om jag inte äter som vanligt och så länge kläderna går om kanske jag kan ta en kaka då och då :-).

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Jag var så illa tvungen att göra något åt det eftersom det var fullkomligt omöjligt för mig att ha dressen på mig. Att jag inte tänkt på att färga jackan tidigare beror på att den var ganska dyr. Jag visste ju inte hur det skulle bli om jag färgade den.
Men så billig som den här mysdressen var gjorde det ju inget om det inte blev så bra. Dessutom tänkte jag bara ha den hemma. Resultatet blev över förväntan som väl var.
Ha det gott själv önskar
Ingrid

Bloggblad sa...

Ja, gör så. Köp nya om de blir för trånga!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Tack för tipset! :-D

Karin sa...

Jamen så bra! Jag är imponerad att du genomförde färningsprojektet. Jag tänker ibland att "jag borde kanske färga den här urblekta blusen ... ", men kommer mig inte för. Med ditt lyckade exempel som föredöme kanske jag tar tag i det. Det blir nog en maskin med alla urblekta svarta kläder som borde fräschas upp.

Snyggt med det mörkblå och den rosa kappan, som jag tycker att du passar jättebra i!

Musikanta sa...

Karin:
Det blev ovanligt bra, men färgen som jag använde färgar bara ylle och bomull. Det var ju lite inslag av akryl i dressen så det blev inte färgat, men det syns inte annat än som pyttesmå prickar. Gör ingenting för helheten. Men Herdins textilfärg var den enda jag hittade på nätet. Här i Söderköping finns det ingen färghandel längre.
Lycka till med uppfräschningen av kläderna.
Ha det gott önskar
Ingrid