måndag 28 juni 2021

1841 Bad-enhörningen Matilda

Morfar Kent är naturligtvis extra svag för sitt yngsta barnbarn Clarissa. Så när hon fick syn på Dollarstores annonsblad som hade ett baddjur i form av en enhörning på första sidan, ville hon väldigt gärna ha en sådan. Morfar och Clarissa åkte genast till Söderköping och inhandlade baddjuret som låg fint förpackad i en liten ask på ca 30x30 cm. Som så många andra små flickor älskar Clarissa enhörningar. 

Det är den som kostar 150 kronor. Det var det enda vi läste. Inte det finstilta under där det stod att den var 150x115 cm i uppblåst skick. (Bilderna går att klicka större.)

Kent och Clarissa poserar framför bilen med enhörningen Matilda på taket. 

Matilda blev således lite större än vi hade tänkt oss när vi hade blåst upp henne. Det visade sig också att det inte var helt lätt att få in henne i bilen när de båda skulle åka och bada. 

Kent fick ta bort en hel del saker ur bagageutrymmet för att Matilda skulle få plats. 
Men genom att också fälla ner stolarna i baksätet fick Matilda slutligen plats i bilen. Här tittar hon ut genom fönstret medan Clarissa stänger bakluckan. 

Jag själv var hemma och donade medan Kent och Clarissa åkte ner till Husbyvik vid Slätbaken. Hemifrån oss är det knappt två kilometer till den lilla fina badplatsen där. Det visade sig att Matilda var helt sjöduglig och Clarissa fick genast några kompisar som ville vara med och leka med med henne och Matilda.
Inte helt lätt att ta sig upp på Matilda.


Matilda blev en också utmärkt säng för Clarissas gosedjur, enhörningen Naya och hunden Movve. 

4 kommentarer:

BP sa...

Hahaha! Gillar namnet Matilda, alltså att det är en enhörningstjej och inte en kille:-)

Musikanta sa...

BP:
Jag tyckte namnet passade utmärkt. Clarissa var lite tveksam först men om jag skulle skriva något om henne måste hon (Matilda) ju ha ett namn. Badenhörningen är lite långt :-).
Ingrid

Lena i Wales sa...

Den hade mina barnbarn också velat ha! De gillar enhörningar.
Roligt för barnbarnet att få vara med morfar och få bli lite bortskämd också. Det är det vi är till för, skämma bort, uppfostran får föräldrarna stå för.
Ha det gott!

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Håller helt med dig. Jag tror det i synnerhet att det är små flickor som älskar enhörningar. Clarissa kan linda morfar om sitt lillfinger, med mig går det inte lika lätt :-)
Ha det gott själv önskar
Ingrid