tisdag 22 juni 2021

1839 - Dagen efter födelsedagen del 1

Den 19 juni 2021 fyllde jag 85 år. På grund av coronan ville jag inte ha ett stort kalas utan skjuter det eventuellt på framtiden. Min gamla vän Marianne kom dock och överraskade med blomma, egenhändigt förfärdigad grytlapp och müsli. 

"Överraskade"  gjorde också Mirren och de tre yngsta barnbarnen. Hon och pojkarna skulle nämligen gå Ombergs-leden dagen därpå och därför passade det ju bra att göra stopp på vägen för att gratulera den gamla mormodern.


Mirren tog bilden av oss vid kaffebordet. Mariannes blomma står på bordet och det återstår inte mycket av den goda budapesttårtan som Mirren bakat. (Bilderna går att klicka större.)


Marianne, alias Bloggblad, och jag har känt varandra sedan vi gick på lärarhögskolan i Linköping i början på 1970-talet. 

Mirrens present var sådana där eleganta hörlurar som tar bort allt ljud med om man vill och som man inte behöver sladd till  om man ska lyssna på något på mobilen. Dessutom hade hon gjort en budapesttårta som smakade jättegott som vanligt. Jag visste ju att de skulle komma ner så jag hade gjort en stor lasagne i förväg. 


Casimir till vänster är numera lika lång som jag. Caspar i mitten och Clarissa till höger. 

Efter fikat åkte Mirren och barnen ner till Husbyvik och badade. När de kom hem var det lagom att äta lasagnen som alla åt med god aptit. En helt underbar och avstressad 85-årsdag! Även om den kanske var den allra varmaste jag upplevt någonsin - 30 grader i skuggan. 


Bra att ha om man håller på att dammsuga och vill lyssna samtidigt t.ex.


Mirren och pojkarna säger hej då men Clarissa ville stanna hos mormor och morfar. 

Dagen därpå tog Kent, Clarissa och jag en promenad i Söderköping. Jag hade läst att det skulle ligga Grand Banksbåtar vid kanalen. De som ägde sådana båtar hade tydligen någon sorts träff. 


Clarissa älska att klättra och att komma upp på den här cykeln var lätt som en plätt. 


Kent och Clarissa står och beundrar utsikten över Galleri Storån. Dessa konstverk har jag berättat om i ett tidigare inlägg. 

Vi fortsatte upp till kanalen för att titta på de stora Grand Banks båtarna. De kallas också för trawlers och är från början inspirerade av fiskebåtar. Men att kalla båtarna för trålare när de kostar omkring 2,5 miljoner är lite för vardagligt. Här får man veta mer om båtarna.


Stora rejäla båtar!


Efter det gick vi ner till ån igen där det bjöds på cirkusuppvisning. Men det får jag ta i nästa inlägg. 


Det var nog årets varmaste dag. 

5 kommentarer:

BP sa...

Stort, stort GRATTIS i efterskott! Som jag har sagt förut - jag skulle aldrig gissa att du är 85 år. Du ser minst 10 år yngre ut.

Å precis lagom födelsedagsfirande med roliga kringaktiviteter. Skoj att Clarissa ville stanna hos er. Det är ett bra betyg för morföräldrarna:-)

Musikanta sa...

BP:
Tack för komplimangen. Jag suger åt mig :-).
Det har ju varit så väldigt lugnt här sedan i mars förra året så man är inte riktigt van, haha. Det blir varken spelat eller power walkat nu om dagarna. Men i morgon ska vi gå samma naturrunda med guide som Mirren och pojkarna vid Omberg. Det ska bli spännande eftersom det tydligen blev så hellyckat för dem.
Ingrid

Ingrid sa...

Så trevligt ditt årsdagfirande ser ut att ha varit även om det inte varit någon större fest. Du har fått umgås med när och kära i alla fall. Vi får hoppas att den här pandemin snart tar slut så att vi får lära oss att bli sociala igen, för som det är nu drar man sig nästan för att ta kontakt med folk.
Ha en glad midsommar!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag, åtminstone, har blivit avvand vid större evenemang. Tror aldrig att det blir någon mer födelsedagsfest av det gamla slaget. Mycket roligare att få träffa sina nära och kära i mindre sammanhang. Jag har ju också svårt att höra vad folk säger när det är många som pratar på en gång.
Önskar dig också en skön och fin midsommar.
Kram tillbaka från Ingrid

Janice Michael sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.