lördag 26 juni 2021

1840 Dagen efter födelsedagen del 2

Söderköpings kommun hade gjort en extra kultursatsning denna söndag och bjudit in cirkusartister från Norrköpings Ungdomscirkus att visa upp sina olika färdigheter längs med och nästan i Storån. Så det blev en överraskning när Clarissa, Kent och jag har gett oss iväg från kanalen och började gå Å-promenaden. Om Dagen efter del 1 kan man läsa här.

Clarissa med Rådhustorget och Galleri Storån i bakgrunden. (Kent har tagit alla bilder i det här inlägget. De går att klicka större.)

Den första tjejen vi träffade på - alla som uppträdde var flickor - var Sam, utklädd som panter och som gjorde halsbrytande konster i ringen under bron. Hon var farligt nära vattnet hela tiden.

Sam i panterdräkt var den enda artisten från Cirkus Cirkör. 


Ser farligt ut!

Sedan stötte vi på två fjärilsflickor som gick, stod, satt eller låg på ett smalt band. Ofattbart med en sådan balans. Det tycker förstås jag som har problem med densamma. 


Här är det Linn som går på bandet.


Man blir förstås lite trött när man har koncentrerat sig så på att balansera på det smala bandet. Då är det bara att lägga sig ner och vila lite...

Kompisen Julia ville inte vara sämre och steg lätt som en plätt upp på det smala bandet. 


Upphängd i ett träd hittade vi en väldigt ovanlig katt som hette Monna. Hon var otroligt vig som synes och gjorde diverse akrobatiska konster i sin upphöjda position.


På väg till Hagatorget fanns ytterligare en ung cirkusartist - Alma - som bland annat visade att det gick alldeles utmärkt att sitta i en smal ring utan att hålla sig i med händerna. 


Den sista artisten vi fick beundra innan vi åkte hem var dansösen Maryam som dansade i kanten av  Hagatorget. 


När vi kom hem var det tillagning av fläderblomssaft som gällde. Alla barnen hade plockat över 30 fläderblomsklasar på födelsedagkvällen dagen innan och dessa låg nu och väntade i plastpåsar i kylskåpet.


Clarissa klipper loss de grövsta stjälkarna innan blommorna ska sköljas.


Här skivar hon citronerna som man ska ha med. 

Det blev ungefär 2 liter saft när det hela var färdigt. Receptet var på två citroner men det kunde gärna ha varit fyra. Vi tillsatte lite extra citronsaft i glaset när vi blandat saft och vatten och då blev det alldeles utmärkt gott. 

3 kommentarer:

BP sa...

Du har flera evenemang att gå till i Söderköping än vad vi har här. Så kul med alla cirkusartister som sommarunderhållning. Undrar bara varför det bara är tjejer som visar upp sig? Tycker dock att Sam med sitt korta hår ser mera ut som en kille. Jo, Sam är ju som Kim - gäller för killar och tjejer.
Så duktig Clarissa är i köket:-)

Musikanta sa...

BP:
Jag förmodar att Sam är en förkortning av Samantha. Inte helt ovanligt namn på flickor numera. Jag tyckte också det var konstigt att det inte fanns några killar med. Artisterna får ju betalt av kommunen.
Clarissa är väldigt intresserad av matlagning. Hon skalade t.ex. alla potatisarna till middagen själv alla dagar.
Ha det gott önskar
Ingrid

Bloggblad sa...

Jag såg en akrobat, nej, det var nog förresten under två broar, så de var två kattliknande. Vi åkte förbi med bil, visste inte om det, så vi tittade inte efter fler. Roligt initiativ! Även konsten i vattnet tycker jag är toppen! Speciellt de som simmar mot strömmen.