onsdag 16 juni 2021

1838 Ateljé ut - gästrum in

Även om jag har meddelat att firandet av mina 85 år ska ställas in på grund av coronan och sålunda skjuts på framtiden tänkte jag ändå det var bäst att städa bort ateljén. Man vet ju aldrig om någon kanske kommer och överraskar. God hjälp har jag av min snälla make, Kent, som brukar ordna plats för alla stora saker i garaget. 

Så hela denna vackra förmiddag gick åt att städa. Sen hittar man ju också saker som varit borta eller som man glömt bort att de fanns. 

Det blir ganska varmt på eftermiddagen när solen ligger på. Men jag har ju mina heltäckande gardiner som jag hade sådan möda att fodra och som jag berättade om i ett inlägg som ständigt kommer tillbaka i favoritlistan över mina bloggar. Det och receptet på fransk morotssallad. 

MUSIKANTA: Konsten att fodra gardiner

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag kan inte fatta att du fyller 85!!
Men klokt ändå att förbereda för lite uppvaktning även om man avsagt sig sådan.
Kram, Ingrid

BP sa...

Fyller du 85!!!! OMG, det hade jag då aldrig kunnat räkna ut. Du ser betydligt yngre ut - typ minst tio år yngre:-)

Men jag ser att du har samlat på dig MASSOR av allt. Får genast mindre dåligt samvete när jag tittar runt här, och då tror jag alltid att maken min tillhör familjen ekorre - hahaha:-)

Fantastiskt med dina heltäckande gardiner. Så händig du är!

Lena i Wales sa...

85 år? Du? Hur kan det stämma?
Härligt med en röjardag som gav resultat. En sådan dag man verkligen behöver då och då för att hitta det man inte visst att man hade.
Trevlig lördag!

Musikanta sa...

Ingrid:
Nej, det kan knappast jag heller :-). Åren har gått så fort! Eftersom Mirren och pojkarna skulle gå Ombergsleden så passade de på att komma hit. Även min äldsta vän och bloggvän Bloggblad kom och överraskade. Lilla Clarissa stannar kvar här i veckan som kommer.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

PB:
Även om jag ser yngre ut med lite smink så känns åren av för övrigt. Som väl är har huvudet och fingrarna klarat sig än så länge. Det är ju mest dem som jag försöker hålla igång. Sämre är det med balansen när jag går och hastigheten när jag är ute och går. Får stanna och vila mig ofta.
Jag är rätt bra på att sy raka sömmar men inget annat.
Jag orkar inte tänka på allt som vi samlat på oss, tusentals böcker bl.a. Gör som strutsen...
Ingrid som önskar dig en skön vecka.

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Man får inte gamla till sig som vår bloggDagny som ska fylla 108 år sa. Men viss känns åren av som jag skrev i kommentaren ovan.
Jag har börjat att försöka slänga sånt som jag vet jag aldrig kommer att använda mer. Som böcker och noter. Men det tar tid eftersom man förlorar sig i gamla minnen hela tiden. Lättare med kläder...
Ha en skön kommande vecka önskar
Ingrid

Karin sa...

Grattis till ett fint förvandlat rum och grattis också på födelsedagen när den väl infaller (eller i efterskott om jag är för sent ute)!