måndag 5 december 2022

1925 VM 2022 Modefrisyrer

Det är inte bara hårmodet hos damerna som förändrats genom tiderna. Även fotbollsspelarna har förändrat sin frisyr under årens lopp. Senast var det Zlatan som ledde trenden med en tofs mitt uppe på huvudet och nu ser det ut som om Ronaldo har inspirerat frisyren med snagg på sidorna av huvudet och i nacken. En mer eller mindre tjock tott kvar på skulten.

Det gör att jag har svårt att skilja spelarna åt på planen. Åttiofem procent av dessa ser ut som om de kom direkt från Eton, bara skoluniformen som saknas. Frisörerna i Qatar måste ha gjort sig goda förtjänster på sistone eftersom alla hela tiden verkar vara nyklippta. Som väl är finns det några som har alldeles egna frisyrer t.ex. av rastatyp eller låter håret falla fritt så att de blir lätt igenkännliga.

Carlos Valderrama. (Bilden går att klicka större.)

Jag tänker på detta när jag ser den lilla dockan som Mirren gjorde 1990 då VM gick i Italien. Den föreställer den omåttligt populäre Carlos Valderrama om representerade Colombia. Västtyskland vann VM-titeln före Argentina och Italien. Dockan har hängt i mitt arbetsrum sen dess. Då var Mirren 13 år. Jag var mycket förtjust i denne fotbollsspelare och hon gjorde den som en present till mig. Själv har hon aldrig varit intresserad av fotboll.


Bilden från Wikipedia. 

Fotbollsspelare som jag förstås alltid känner igen är Ronaldo, Mbappé och Messi. Men även lille Saka har numera lagts till bland favoriterna. 

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Ja frisyrerna varierar, men jag är måttligt intresserad av fotbollsspelare. Sedan Åke lämnade mig har jag ingen koll på dem alls, men jag känner igen namnen i alla fall.
Fin docka Mirren gjorde!
Kram

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag har alltid tyckt det var roligt att titta på elitfotboll, de är så fantastiskt skickliga killarna! Så jag har sett nästan alla matcher på sistone. Men så har jag ju också sällskap när jag tittar :-).
Önskar dig en skön vecka.
Kram tillbaka från Ingrid

BP sa...

Jamen, inte visste jag att du var lika fotbollsintresserad som jag:-) Välkommen i gänget säger jag bara.
Precis som du tänkte jag på frisyrerna under de här fyra mästerskapsveckorna. Några få spelare med "knut i nacken" finns kvar, men de flesta har en "unisex"-look. Bra observerat där!!!
Sedan är det förvånansvärt många spelare med svart, krulligt hår som färgat håret blont. En amerikan hade till och med gjort någons slags "hårskulptur" nere vid halsen, då håret var längre och såg ut som en skog. Det var säkert nåt annat, men ändå.
Å som alltid har Japans och Sykoreaas (snygga) fotbollsspelare färgat håret antingen blont eller grått. Nilla Fischers gulblåa lugg vet jag inte om den var menad som svensk eller ukrainsk flagga...

Musikanta sa...

BP:
Jag ser faktiskt att håret börjar växa ut lite här och där. Att asiatiska fotbollsspelare färgar håret är kanske för att sticka ut. Ofta tycker ju vi européer att alla ser likadana ut. Åtminstone tyckte jag det innan jag bodde några månader i Kina.

Jag har sett många av matcherna även idag. Men när Brasilien fick in sitt tredje mål gick jag från TV:n. Det var inte roligt längre - mer spännande var Japan-Kroatien tidigare.
Hoppas på lite mer omväxling i fortsättningen där inte slutresultatet är mer eller mindre avgjort efter 10 minuter.
Vi får hålla tummen.
Önskar dig en fortsatt fin fotbollsvecka.
Ingrid

Lena i Wales sa...

Kul med lite frisyrhistoria.
Jag kan heller inte mycket om fotboll. Känner igen namnen du nämner, men skulle inte känna igen dem. Du har mer kunskaper än jag har😉.
Trevlig advent!

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Jag ser inte på fotboll i allmänhet och går heller aldrig på några matcher. Men jag tycker det är roligt att titta på VM och OS-fotbollen eftersom spelarna är så enormt skickliga. Spännande också eftersom det gäller så mycket för dem. Sen är är ju många av dem väldigt snygga också, haha.
Önskar dig en skön kommande vecka!
Ingrid

Karin sa...

Underbar Valderrama-docka!

I morgon kväll blir det spännande. Det anade jag ju inte innan VM-starten att jag skulle heja på Marocko till sist. Och på söndag ... Jag ska på 50-årskalas i morgon, så det blir att smita undan och kolla på mobilen ibland. Men på söndag blir det seriöst tittande.