fredag 19 maj 2023

1944 Kristi Himmelsfärdsdag 2023

Varje år brukar vi åka in till Norrköping och promenera i Rhododendrondalen utmed Åbackarna vid Motala Ström. Vädret denna Kristi Himmelsfärdsdag var helt underbart med stålande sol på en molnfri himmel så vi beslöt oss för att åka på utflykt dit. 

Åbackarna utmed Motala Ström. (Bilderna går att klicka större.)


Framme i Rhododendrodalen.

Det var många buskar som fortfarande ännu inte hade slagit ut...


 ...medan andra stod i full blom.

Kent förevigad framför en röd rhododendronbuske

På väg till Färgargården.


 Färgargården

Ett besök på Färgargården hör också till. Där har de ljuvligt goda chokladbiskvier förhoppningsvis även detta år. Denna bakelse är nog det mest onyttiga som finns men eftersom det bara brukar bli en gång om året som jag åtnjuter denna läckerhet får det vara värt. Det fanns fortfarande sådana även i år  på caféet!

Chokladbiskvin uppäten. Förvånansvärt gott kaffe också.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Rhododendron är väldigt vackert och jag såg några fina exemplar under min Bohuslänsvecka.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Lena i Wales sa...

Vilken fin utflykt.'
Mina rhododendron har inte slagit ut ännu, så jag går i väntans tider.
Trevlig söndag!

Musikanta sa...

Ingrid:
Det är inte bara buskarna som är vackra utan hela landskapet utmed Motala Ström. I synnerhet när var en så vacker dag som denna!
Kram tillbaka från Ingrid.

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Vår lilla rhododendronbuske har heller inte slagit ut, den står på innergården på norrsidan. Det dröjer säkert minst någon vecka till.
Önskar dig också en skön fortsättning på söndagen.
Ingrid

BP sa...

Vilken fin utflykt. En jättekul tradition med en sådan utflykt varje år. Och just denna Kristi Himmelfärdsdag var ju vädret helt fantastiskt. Ja hela helgen var en vädermässig dröm.
I vår ålder får man "synda" och frossa i godsaker så mycket man vill tycker jag. Ingen strävan efter "kroppsideal" längre. Inte att jag strävade efter sådana när jag var ung heller, men ändå;-) Du ser ut att njuta för fullt. Bra där:-)

Birgitta Malmstedt sa...

Underbara rhododenronbuskar! Nu blommar ju syrenerna också överallt och doftar ljuvligt. Chokladbiskvier är goda, men citronbiskvier ännu godare. Hoppas du får en riktigt skön sommar.
Hälsningar
Birgitta