måndag 22 maj 2023

1945 Namngivningsfest för Charlie

 

Mamma Cajsa med lille Charlie i famnen. (Bilderna går att klicka större. De flesta bilderna i inlägget har Kent tagit.)

I lördags var Kent och jag inbjudna till namngivningsfest för lille Charlie, 6 månader gammal. Han är mitt yngsta barnbarnsbarn. Festen ägde rum i det nybyggda klubbhuset Dagsbergsvallen nära Dagsbergs kyrka någon mil från Norrköping. 

Pappa Oskar och mamma Cajsa välkomnade oss och de andra gästerna med bål utanför klubbhuset i det varma och fina vädret.

Här står jag tillsammans med Isabelle - Bella till vardags - och det näst yngsta barnbarnsbarnet Frans. Min son Kalle i blå skjorta skymtar till höger.

Kalle och jag.

Farmor Mari som skapat de fantastiska smörgåstårtorna.

Så småningom drog sig gästerna tillbaka in i samlingslokalen där vi välkomnades ännu en gång och fick reda på namnen som föräldrarna hade gett sin lille son. Nils, efter Cajsas pappa, Charlie, med en blinkning till farfar Kalle och Napoleon efter farmor Maris morfar.  

Alla väntar på att få höra vilka fler namn som lille Charlie har förärats med. 

Cajsa och Oskar med Nils, Charlie, Napoleon.

Mari hade gjort de här jättegoda smörgåstårtorna och även en vegetarisk för Kent och mig, som visserligen inte är vegetarian men som också fann den helt gudomligt god. 

Farfar Kalle med Charlie

Bella med Frans som fallit och slagit sig mot en kant för en tid sen. Inget som nu påverkade hans energi. 

Innan det var dags att ta sig an det dignande presentbordet sjöng Bella en sång speciellt tillägnad Charlie till ackompanjemang av sin bror Oskar. Sången kan höras på videon i slutet av inlägget. 


Bella ackompanjeras av sin bror Oskar på gitarr.

Dags att öppna presenterna.

Charlie verkar ganska oberörd av all uppståndelse. 

8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så roligt! Jag hade faktiskt glömt att Kalle har en son, jag har bara hört talas om Bella … Förmodligen har du nämnt det någon gång, men jag fick tänka till … vem är Oskar? Mysigt med släktkalas i fint väder! Kalle är lika gullig som när han var ung, fattar knappt att han är farfar …

Musikanta sa...

Bkoggblad:
Det kändes bra att få knyta ihop släktbanden efter några års isolering på grund av pandemin. Vädret var ju också kanon! Fattar inte heller att Kalle fyller jämnt nästa år! Fast när man tänker på hur gammal jag själv är, är det ju inte så konstigt.

BP sa...

Tur att jag aldrig försökt lista ut hur många barn, barnbarn och barnbarnsbarn du har, för annars hade jag inte bli överraskad idag. Inte visste jag att du har en son också. Hon han är också väldigt lik sin mor måste jag säga.
Lilla Charlie liknar däremot mest sin mor - tycker jag.

Ingrid sa...

Vilken fin namngivningsfest! Grattis till lille Charlie.
Och vilken vacker sång!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Just nu har jag tre barn, sex barnbarn och 3 barnbarnsbarn. Mirren, sista barnet med Kent, min nuvarande man, fick jag när jag fyllt 41. Det är därför det är så stor spännvidd på barnbarnen. Bella, mitt äldsta barnbarn har fyllt 32 och Clarissa, mitt yngsta barnbarn är 11 år.

Det är härligt att få gå på skolavslutning när man är så gammal som jag! Alla de tre yngsta går på Lilla Akademien så det brukar bli en fantastisk avslutning med alla körer och små orkestrar.
Ha det gott önskar Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Det är underbart att intresset för musik har gått i rakt nedstigande led. Min son Kalle är fortfarande med i ett rockband som då och då spelar på olika fester trots att han närmar sig de 60 :-). Hon är duktig, Bella, och har uppträtt en hel del (och gör det fortfarande när hon får tid) som showartist.
Kram tillbaka från Ingrid.

Lena i Wales sa...

Vilken fin fest för Charlie.
Härligt med sång och musik också.
Trevlig pingst!

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Tack för din rara kommentar, jag blev så glad över den. Det känns lite jobbigt nu med bloggen och bloggläsandet, jag har ju trots allt snart (inom knappt tre veckor) bara tre år kvar (om jag har tur) till 90. Så det behövs lite push :-).
Varma hälsningar från Ingrid