tisdag 22 november 2011

Om städinläggen i början av min bloggkarriär

Eftersom jag fick frågan av Miss Gillette om svärsonen verkligen hade kapat min blogg vill jag här lägga ut bevisen för detta! Det var alltså dessa inlägg som gjorde att jag på allvar kom igång med mitt bloggande!

Söndagen den 6 januari 2008
Några tillrättalägganden i denna blogg (skrivet av mig, Musikanta.)

...vi är nämligen två som skriver här inne. De tidigare inläggen om KONSTEN ATT STÄDA är publicerade av min högt älskade svärson. Han är en sådan där duktig IT-råtta (född i råttans år liksom jag själv) och hjälpte mig att skapa denna blogg. Vi enades också om ett lösenord som han givetvis inte glömde bort. Eftersom jag själv inte har lika gott minne kan jag maila till honom och fråga när jag glömt bort det, vilket är ett tungt skäl att inte byta lösenord. Dessutom ser jag fram mot hans underbart snusförnuftiga inlägg som är väldigt roliga, även om dom inte alltid överensstämmer med sanningen.

Det där med mattvätt är sant. Svärsonen har inköpt en begagnad mattvättsmaskin som han ville demonstrera. Den kostade bara 5000 kr begagnad på nätet, 30 000 ny. Mattan blev relativt ren faktiskt. Det där med att tvätta fönster är delvis sant. Vad som föranledde inlägget var en diskussion om vilket hushållsarbete som var tråkigast. Jag sade helt oförsiktigt att fönstertvätt var något roligare än att laga mat. Det var allt. Men det kan vara bra att veta att det går att använda grönsåpa till fönstren. Jag ska pröva nästa gång. Det borde bli billigare än det dyra fönstersprayet som jag hittills använt.

Jag anar att inläggen är en påminnelse till dottern och mig att bli litet mer städminded. Litet fundersam är jag faktiskt i alla fall. Jag har läst om personer som lider av vissa fobier. Svärsonen har tendens till städfobi tycker jag. Han dammsuger t.ex. hela huset innan han går till jobbet. Det finns ju dom städar huset varje dag, tvättar rent alla golv med våt trasa, tar ut alla sängkläder och mattor, dammsuger sängarna varje dag och tvättar fönster en gång i veckan har jag läst. Svärsonen har inte kommit dit riktigt än, men han ska kanske akta sig för att inte bli en sådan städoman. (Långt a).


Huset på bilden med de vackra fönstrena är ett annat (Mirrfamiljens hus, Musikantas anm.) än där jag, Musikanta bor. Jag är också en råtta som min svärson så vi har mycket gemensamt. Det ju vårt år i år bevars. Tyvärr kan jag inte säga att mitt allra största intresse är städning. Givetvis är det underbart när det är rent överallt, men jag skulle inte ha något emot en städhjälp för detta ändamål.

Söndagen den 6:e januari 2008
Rent i huset, rent i själen (skrivet av svärsonen - Musikantas anm. 2011-11-22)

Andlighet. Meningen med livet. Kyrkan har visst att erbjuda, sann mening finner jag dock bara i meditationen. En del sitter i yoga-positioner, jag lyssnar på dammsugarens hummande. I arbetet att försköna världen blir också min själ renare.
Uppdatering:
Jag fick en kommentar från en som tyckte att det var lite väl pedantiskt :-)! Svärsonen beskriver faktiskt hur han gör rent sin egen diskbänk emellanåt. Själv är jag numera noga med att alltid göra ren diskhoarna hemma precis innan jag får besök av Mirrfamiljen, för att vara på den säkra sidan. Fast göra ren dem två gånger efter varandra gör jag inte :-)! 
Tyvärrblev det inga fler inlägg från svärsonen på min blogg. Han startade sedan en egen städblogg, som tyvärr lades ner efter några månader p.g.a tidsbrist...

8 kommentarer:

olgakatt sa...

Inte så litet retsam, tycks han vara, svärsonen!
Vad har han för sig för att reta dig numera när han inte kapar bloggen längre? För såna ränder brukar inte gå ur;)

Musikanta sa...

Olgakatt:
Jag är numera lite försiktigare när jag ger mig in på diskussioner med honom - han försitter aldrig chansen om han får någon...

För det mesta förstår jag att han skojar, men ibland åker jag dit och blir upprörd över någonting han säger så Mirren får tala om att han bara retas. Då tycker han det är skojigt...

Jag glömmer aldrig när han och jag satt och såg på musikalen Oklahoma på TV. Efter en stund sa jag: "Jag undrar var handlingen tilldrar sig någonstans?" Han tittade bara allvarligt på mig och sa: "Det kanske är Oklahoma"...
Sån är han, min svärson!

Eleonora sa...

Haha uppfriskande inlägg!!
Du kör väl ditt race och han sitt.

Men snäll har jag förstått att han är och har humor och är en liten retsticka. Bra ingredienser.

Kram lilla vän!

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag har två svärsöner, måste jag tillägga, lika trevliga, duktiga och snälla båda två. Bägge har humor, men med den äldste behöver jag inte vara på min vakt som med min yngste. Honom vet man aldrigt riktigt var man har, om du förstår hur jag menar.

Men han är en klippa när det gäller att ordna saker och hjälpa oss - finns nästan ingenting som han inte kan fixa när jag har trubbel med datorn t.ex. som din son, antar jag!
Kramar från Ingrid!

Mirren sa...

Usch ja, han är besvärlig när det gäller städning. Blogginläggen har han ju skrivit på skoj, för att du skulle komma igång med bloggandet, men lite allvar är det trots allt. Det är synd om honom att han fått en så stökig familj. Fast Caspar är faktiskt väldigt ordentlig, vilket är någon slags tröst i alla fall.
Kommer du ihåg att jag skrev en notis när han fyllde 30 år? Där skrev jag bland annat att hans största intresse var städning och trädgårdsskötsel. Har för mig att Bloggblad tyckte det var den konstigaste födelsedagsnotis hon läst... M&P

Anna sa...

Mamma!
Vilket härligt tips!
Vem brås jag på då? Älskar att ha det rent, ordningssamt och fint även om jag avskyr lördag förmiddag då jag måste!
Kram och tack för tipset! Inget går upp mot en skinande diskho!
Ps: Jag lärde mig i min ungdom på ålderdomshemmet jag arbetade på att även torka ur med papper efter! Det ni!

Musikanta sa...

Mirren:
Ja, jag vet att han lider av att det ligger saker framme etc. Men jag tror inte att det hade varit så bra för barnen om ni båda hade varit lika städgalna. Som den gamla klyschan "Bättre lite sk-t i hörnen än ett rent h-e"...

Även om städning inte är Mirrmakens allra största intresse numera kan man nog räkna trädgårdsskötsel dit i alla fall - med tanke på den omhuldade gräsmattan.
M&P

Musikanta sa...

Anna:
Så roligt att få en kommentar från sin äldsta dotter - det var nog första gången, eller?

Jag älskar också att ha det rent och fint omkring mig, men tycker inte att det är särskilt roligt att städa. Fast jag har blivit bättre med åren på att lägga tillbaka saker där jag tog dem och hänga upp kläder.

Star Clean som även jag använde innan Mirrmaken är suveränt till diskhon. Köpter den på Klippet i Norrköping men finns väl på andra ställe. du får fråga Mirrmaken. Pröva får du se!
Puss och kram från din mamma!