torsdag 24 november 2011

Promenad sent i november


Mitt favoritträd på promenaden. (Bilderna går att klicka större.)

Jag väntar lite med fredagstemat Advent, som är månadens sista och som har Karin på Åland som upphovskvinna. Det är nämligen mycket på gång redan på lördag som har anknytning till Första Advent - adventssånger av vår lilla kyrkokör i Mogata kyrka och bloggfest dessförinnan hos vännerna Boel och Bengt i Norrköping, som man kan skriva och berätta om så småningom.


Inga får syns här idag

Så idag blir det bara några intryck från min senaste novemberpromenad under vilken solen visade sig några minuter. Som Bloggblad skriver i en kommentar till mig - vid den här tiden var det full snöstorm förra året. Fortfarande finns det rödklöver och kamomill som blommar vid dikeskanten och man kan fotografera utan vantar! Helt underbart...


Kunde inte motstå det här lilla molnet...


Hopp om vår!


Det enda som påminner om att det är sent i november är snöpinnarna...


...och den långa skuggan trots att det är mitt på dagen.

Här var dom, fåren, nästan alla med huvudet åt samma håll

15 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Vackra novemberbilder. Kram!

Äventyret framtiden sa...

Fint med dokumentation om hur vi har det nu i november. Nästa november har vi redan glömt bort...så brukar det vara. Man kan till och med få för sig att det är en fin vårdag och att man har glömt att ta bort plogpinnarna.
Ha en fin adventshelg!

Kramar!

Musikanta sa...

Västmanländskan:
Tack!
Kramar!

Pettaskarin:
Den stora skillnaden är ju att solen står så lågt fastän det är mitt på dagen! Men annars är vädret helt underbart - redan +9 grader när vi vaknade i morse.
Adventstemat kommer, som jag skrev.
Jag önskar dig också en skön adventshelg!
Kramar tillbaka från Ingrid

Eleonora sa...

Så vacker natur du har fångat på dessa bilder. En fin promenad har du haft . det syns. Kram vännen

Miss Gillette sa...

Lilla oemotståndliga molnet är kul, det ser ut som om det har värsta fartränderna bakom sig. Det liksom kastar sig förtjust framåt. (Fick väl syn på dig och din kamera, kantänka!)

Musikanta sa...

Eleonora:
Naturen skiftar ständigt här på landet. Det är en skön promenad även om det inte händer särskilt mycket under vägen :-)!
Ha en skön advent och kram från Ingrid.

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Ja, jag ser att det fick bråttom när jag kom! Hade inte sett det om du inte påpekat det.

Jag önskar hela familjen en skön och rofylld adventshelg (til skillnad mot min egen som kommer att innehålla tre (3) uppsjungningar i olika kyrkor, ett dop och en glöggfest...

Grekland nu sa...

Det låter som om vi har ungefär samma väder, fast för oss är det mer normalt. Förstår att det är skönt, men lite oroande är ändå de här extrema vädersvängningarna tycker jag. Men härliga bilder förstås!

Karin sa...

Molnet är jättefint! Och jag tycker också mycket om vägbilden, den där med den smala och den breda vägen som man måste välja mellan...

Musikanta sa...

Ingabritt:
Jag oroar mig inte ett dugg för vädersvängningarna, är bara oändligt tacksam för varje dag man får utan snö. Bor man på landet som vi är beroende av bil är det hopplöst med snömodden och halkan. Man är ständigt orolig för att man ska åka av vägen eller krocka med någon annan bil.

Kramar och skön fortsättning på helgen önskar Ingrid

Musikanta sa...

Karin E:
För mig är det ingen konst att välja - alltid den breda. Den smala leder bara till en bondgård där jag inte känner någon.

Det lilla molnet påminner mig om det lilla molnet i ett avsnitt av spöket Laban. Men det var ett illasinnat moln eftersom det förföljde spökfamiljen och avgav regn varje gång de plockade upp matsäcken ur picknickkorgarna. Det här molnet såg ganska ofarligt ut...

Suss sa...

Du har ovanligt fina novemberbilder. Jag har inget emot mörkret, för då får jag elda hur mycket ljus jag vill, men regnandet som gör att man inte kan gå ut och njuta är trist.
Idag har vi i alla fall sjungit in advent med kören och det var underbart. Kram!

Musikanta sa...

Suss:
Jag ska snart skriva ett inlägg om min första advent som också till stor del upptogs av körsång. Vår lilla kör sjöng i tre olika kyrkor under helgen, så det blev ingen tid över till någon adventsmarknad i år tyvärr.

Idag skiner solen så det är upplagt för en promenad. Det blåser heller knappast, verkligen lugnet efter stormen!
Kramar!

Annika sa...

Oj, ja det ser verkligen vårligt ut.
Vilken märklig höst. Vi har det lika underligt. Idag går vi tredje dagen till mötes med temp på över 20 grader.
Helt sjukt.
OCH jag är LESS.
Till skillnad mot dig vill jag verkligen HA kyla.
Men dina bilder ÄR jättefina!

Musikanta sa...

Annika:
Idag har det varit strålande sol och blå himmel som en vårdag om det inte hade varit så att solen knappt syntes över trädtopparna mitt på dagen...
Ganska kallt och blåsigt dock även om det inte var minusgrader.

Jag VET att du älskar snö och kyla, hoppas att du får lite av den varan så småningom!
Kramar!