onsdag 23 november 2011

Ett givande kafferep

Min barndomsvän Gittan brukar anordna ett rejält kafferep för 15-20 damer ett par gånger om året. Jag har haft äran att bli inbjuden till dessa evenemang de senaste åren. Gittan lägger ner mycket tid och omsorg på att göra kafferepet så trevligt som möjligt – i år möttes vi av marschaller utmed uppgången till huset och många ljuslyktor på trappan. Även inomhus brann ljus både i fönstren, på borden och i takamplarna.


Tyvärr hann jag inte äta något av de goda tårtorna eftersom jag pratade för mycket. Till höger i soffan syns några av Gittans samlarobjekt - antika kuddar, en något ovanlig samlarvurm. (Bilderna går att klicka större.)

Själv hade Gittan bakat fyra olika tårtor och en hade hon fått av en av gästerna. Det fanns även nybakade och varma scones på bordet och en ostbricka. Jag hann tyvärr bara äta ett scone med smör och marmelad eftersom jag pratade så intensivt med mina bordsgrannar att jag missade tårtorna. Har svårt att göra två saker samtidigt…

Glatt samspråk vid kaffebordet. Längst till höger i helbild Ulla, en god vän från skoltiden i Norrköping
Gittan älskar att överraska sina gäster med någonting varje gång vi är där. Förra gången fick vi vara med om en mannekänguppvisning med bl.a. värdinnan själv som modell. Kläderna var från en boutique i stan, som jag aldrig varit inne i men som har mycket vackra kläder av diverse kända märken.  Priserna var därefter och storleken på plaggen lyckligtvis anpassade till sådana som inte är ”traditionally built” som jag, så jag behövde inte ens bry mig om att prova dem…
Den här gången var det butiksföreståndaren (ägaren?) till den nyöppnade kombinerade parfymaffären och skönhetssalongen No 18 i Knäppingsborg i Norrköping, som kom dit med sin assistent och plockade upp ett stort förråd av krämer, sminkattiraljer och parfymer på ett bord efter att vi ätit och druckit färdigt. Bara de bästa och dyraste märkena, Shiseido, Rubinstein och Chanel.
Jag, som håller mig med krämer från apoteket måste i alla fall erkänna att krämerna kändes ljuvliga och doftade mycket gott när de skickades runt för att vi skulle få pröva.  Det sades dock ingenting om vad de olika sminkgrejerna och krämerna kostade och det var kanske bäst så. (Jag vet att en mascara från Dior t.ex. kostar tre gånger så mycket som Max Factors som jag använder…)


Värdinnan till vänster får en kräm att prova av sin svägerska.

Min vän Gun, ordförande i min saligt avsomnade damkör Mina Damer och Gittans bästis, fick bli sminkmodell för tillfället. Uppflugen på en hög stol blev Gun behandlad med olika krämer, mascara, puder, consealer, ögonskugga och rouge av den trevliga och engagerade demonstratrisen medan vi andra tittade på och förundrade oss.

Min vän Gun reda att börja förskönas


Alla väntar med spänning på resultatet


Då önskar jag er alla välkomna till No 18 i Knäppingsborg

 Gun är stilig i sig själv och hon blev naturligtvis inte sämre med lite väl pålagt smink. Jag gissar på att om jag skulle köpa alla sorter som användes till Guns makeup skulle det nog röra sig om ca 3-4000 kr – lågt räknat.  Till det måste man lägga Chanels  Eau de parfum nr 5 som också fanns att pröva på bordet.  När demonstrationen och kafferepet var över fick vi var sin påse med oss hem, inte innehållande godis dock, som när man var liten, utan rikligt med varumärksprover på sortimentet i butiken.

Ska pröva lite rynkkräm i kväll få se om rynkorna har gått bort i morgon
Kanske skulle man i alla fall köpa den där concealern (som jag först uppfattade som consillern – butikschefen talade utmärkt svenska men jag  gissar att hon måste vara av ryskt ursprung) som gjorde att ögonskuggan fastnade bättre och blev vackrare och höll längre…  
Jag frågade Gittan hur hon hade burit sig åt för att engagera två damer från en parfymaffär för att uppträda och demonstrera på en vanligt privat tillställning mitt på blanka eftermiddagen. ”Jag har ju haft affär själv”, sa Gittan ”och då vet man att SAMARBETE är viktigt. Jag gick bara in i affären och frågade dom om dom hade lust och komma och det hade dom…”

14 kommentarer:

olgakatt sa...

Gittan vet uppenbarligen hur en slipsten ska dras...

Det ska bli mycket intressant att höra om rynkorna försvunnit tills i morgon.
Annars har jag en mig närstående apotekare som lovat att hon ska uppfinna en rynkkräm som VERKLIGEN fungerar och få Nobelpriset för den.

Äventyret framtiden sa...

Godmorgon rynkfria Musikanta!:)

Hur har det gått?
Jag skulle definitivt inte vara någon bidragande orsak till att köpa smink, fastän det är intressant att både lyssna och titta på när andra blir sminkade.
Ha en fin torsdag!

Karinkram

Musikanta sa...

Olgakatt:
Haha! Hälsa din vän apotekaren att jag verkligen ser fram emot denna kräm. Skulle verkligen vara värt ett nobelpris!

Glömde tyvärr att smörja in mig i går kväll så att alla rynkorna är kvar. Men jag kommer med ny rapport i morgon...

Musikanta sa...

Pettaskarin:
Som jag skrev till Olgakatt glömde jag att smörja in mig i går, men ska försöka komma ihåg att göra det i kväll.
Så rynkorna är fortfarande kvar :-(.

Men i morse smörjde jag in mig med dagkrämen, som också tar bort rynkor försäkras det. Den kändes väldigt skön till en början, men efter ett tag har det börjat svida i ögonen. Stod ingenstans att man inte skulle smörja för nära ögonen...

Så jag återgår nog till min apotekskräm som jag använder till allt, både till ansikte och händer. ACO special care. Den innehåller "noggrant utvalda ämnen, välkända för att vara skonsamma mot huden. Svider ej." Den håller verkligen vad den lovar,så det blir nog den i fortsättningen i alla fall...

Miss Gillette sa...

Var glad du att du inte kan äta och prata samtidigt! Det önskar jag att jag inte kunde. ;-)

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Haha!

Karin sa...

Ny fin bild i sidhuvudet igen!

Jag började som fjortonåring med den ofattbara lyxen att använda hudkräm. Den hette LdB och det heter den fortfarande. När det gäller shampo har jag dock höjt ribban lite, från tvätt- eller diskmedel, som jag tyckte dög bra på den tiden till lite dyrare varianter för känslig hårbotten. Men i övrigt är jag hopplös som kosmetikakonsument.

Musikanta sa...

Pettaskarin:
Tack för bildberöm! Mer höstbilder kommer i morgon - fredagstemat får vänta tills på söndag eftersom jag kommer att ha en del att skriva om då. Visst är det en fantastisk november som vi upplever - 8-10 grader varmt och lite solsken mitt på dagen idag.

Har haft svidande ögon hela dagen av den dyra Shiseidokrämen.Ska INTE inhandla den! Vad gäller kosmetika håller jag mig till samma relativt billiga märken sedan åtminstone 20 år tillbaka. Och som sagt, alla krämer jag eventuellt använder kommer från apoteket.
Kramar från Ingrid

Karin sa...

Inte Pettaskarin, men väl Björnäs-Annas Matildas Martins jänta. Som jag brukar heta hemmavid. Spännande med nya bilder i morgon!

Musikanta sa...

Karin E:
Du får berätta vad "hemmavid" är. Någonstans i norra Bohuslän kanske? Brorsan bor ju i Karlskoga, det är väl inte så långt ifrån...

Jag skriver nog bara "Karin E" i fortsättningen i alla fall. Lägger in bilderna nu - det är alltid bra att vara först med fredagstemat även om det inte är något fredagstema just i morgon för min del...

Eleonora sa...

Vilken fantastisk vän och värdinna du har varit hos. Men hade du inte tid att i alla fall smaka litet på någon av alla de tårtor hon tillverkat?

Kul party var det - det märks tydligt på de fina bilderna du har lagt in i texten.

Oh en så trevlig idé och oh vad din väninna ansträngt sig att ordna trevligt för er. För att inte tala om det fina hemmet ni fick vistas i!!

Tack söta Ingrid för ännu ett mysigt inlägg. Fredagskram kommer här,

Musikanta sa...

Eleonora:
Vi träffas inte så ofta, men har man vuxit upp tillsammans känner man varandra väl ändå. Nej, jag hann inte med någon tårta, det var bara bra. Onödiga kalorier...

Gittan har haft en presentaffär och även sålt antikviteter bland mycket annat som hon hittat på under sitt liv, så hemmet är fullt med spännande och vackra föremål.

För att inte tala om alla hennes mängder av antika, handbroderade kuddar. Jag är nog ganska tacksam dock över att mitt hem inte är lika stort - med tanke på städningen!

Fredagskram tillbaka! Du ska väl se på På spåret som vi? Det är det enda TV-program som MM och jag tittar på samtidigt. Han tittar mest på Kunskapskanalen på sin dator.

Suss sa...

Vilken rolig och mångsidig sammankomst med alla er damer. Det skulle vara roligt att vara med på något liknande, men visst är det oftast dyra produkter de visar. Fikat verkade underbart och värdinnan måste tycka det är jätteroligt att fixa och ordna med tanke på allt ni bjöds på. Kram!

Musikanta sa...

Suss:
De här produkterna är för dyra för mig, men visst kändes de sköna och doftade gott. En av krämerna påminde dock väldigt mycket om Nivea :-)!

Värdinnan ÄLSKAR att bjuda oss på överraskningar - förra gången var det mannekänguppvisning med kläder från en boutique. De ställer upp helt gratis - inte de stora kedjorna förstås, men den här parfymaffären var alldeles nyöppnad och behövde väl få lite kunder...
Kramar från Ingrid