onsdag 14 mars 2012

Än är det vinter kvar, säger mor...

För något år sedan skrev en bloggvän någonstans att hon kände sig dränerad på all energi. Hon orkade inte ens tänka på att utföra de enklaste sysslor, som att diska eller laga mat eller gå och handla. Jag minns att jag tyckte det var konstigt, eftersom hon inte var direkt sjuk. Nu förstår jag henne helt - så har jag känt mig de senaste dagarna. Bara tanken på att vattna blommor var helt avskräckande - eller att lägga i en tvättmaskin. Trots att jag varit feberfri en hel vecka nu.Bilden från "Ingen ålder för en domkyrka" av Gunilla Dahlgren. (Bilderna går att klicka större.)

Idag tog jag jag mig dock samman och både vattnade blommorna och la i en maskin med tvätt. Det var länge sen sist, märkte jag, när jag hade lagt i den nionde skjortan. Jag har till och med klarat av att hänga upp dem, så jag måste i alla fall vara på bättringsvägen.

En promenad i det vackra vårvädret skulle inte heller skada, så jag drog på mig träningsoverallen och gympadojorna som omväxling mot termobyxor och dunjacka. Jag välsignade mitt val att ta på mig mössan, som jag först hade tänkt vara utan, för ute blåste det iskalla vindar. Det såg bara varmt ut genom fönstret.


Den mesta snön är borta...

Har läst på många bloggar nu om vårtecken överallt - senast idag hade någon hittat en tussilago läste jag i NT. Gav mig så iväg och ångrade att jag lämnat vinterkläderna hemma. Kameran hade jag med mig för att föreviga alla tussilago som jag trodde hade kommit upp vid vägkanten. Ingen tussilago fanns inom synhåll under min tvåkilometers promenad till björken, men väl en hel del is som låg kvar i diket och på åkern.


Fortfarande ligger det snö och is kvar i diket.

En liten frusen nässelfjäril hittade jag i alla i det vissna gräset. Den fanns inte kvar när jag gick tillbaka så förhoppningsvis hade den inte frusit ihjäl.


Årets första nässelfjäril...

16 kommentarer:

Bloggblad sa...

Grattis att du har vågat dig ut på Bättringsvägen! Själv förundras jag över att ett så pass litet ställe som svalget kan slå ut mig så totalt.

Jag har redan lessnat på att ligga på soffan - som jag tyckte var rätt skönt första dagen. Nu ska jag scrolla fram till Ranelid på Mellolänken som jag la på facebook. Flincks låt blev makalöst fin på teckenspråk.

Bloggblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag såg ju inte mellon så jag vet ju ingenting...
Bara att den första gången som jag såg och hörde Loreen så ringde jag faktiskt in två gånger och röstade på henne.

Jag hostar fortfarande hela nättern och vaknar tio gånger, men jag känner mig lite piggare nu. Ska iväg på passionsgudstjänst i Salem om en liten stund.

Hoppas ditt halsonda släpper - det är hemskt att ha ont varje gång man sväljer. Jag gjorde också misstaget att ta näsdroppar en gång när jag hade ont i halsen - det sved något fruktansvärt, så aldrig mer!

Karin sa...

Härligt att du verkar må bättre och vad fint med en vårfjäril!

Fortfarande droppar det in meddelanden i min mailbox för alla kommentarer här i ditt kommentarsfält, inklusive svårbegripliga budskap på engelska. Jag försöker rensa vartefter, men det vore praktiskt om det gick att stoppa flödet från ditt håll. Det är nog någon box som ska klickas bort eller så.

Bloggblad sa...

Men ta dig en liten stund och scrolla fram och titta på Flinck (som kommer tidigt) och Ranelid som kommer efter 48 minuter. De tecknar så vansinnigt vackert - det höjer upplevelsen till något sinnligt.

Näsdroppar vid halsont..ajajaj, har också prövat. Nu kör jag koksaltlösning + min vanliga kortisonspray. Det svider inte. Allt för att förebygga bihålehelvete.

Grekland nu sa...

Men oj då, har du varit så dålig! Tänk, i år tycker jag varenda människa har varit helt utslagen av influensa, och det tar tydligen tid att hämta sej. Själv har jag (hittills!) klarat mej med en lätt släng bara. Är nog bra med korta promenader men ta på dej ordentligt!! Kram!

Ailas sa...

Det låter som om du är på god väg tillbaka, härligt. Men, väldigt många är sjuka just nu.
Jag hade krattningspremiär idag och efter ett par minuter blev jag jättevarm trots att vädret inte var särskilt varmt här heller idag.
Men, vi går åt rätt håll!

olgakatt sa...

Skönt att du är på rätt väg nu!
Hoppas att du snart orkar kolla vad du klickat på i blogger-inställningarna för min meljlåda är full av kommentarer till dina senaste blogginlägg och det kan nog inte vara meningen, eller?

Musikanta sa...

Alla:
Jag har tagit bort alla e-postadresser i mina instllningar nu - hade trott att det var JAG som skulle få reda på om jag fått något svar på MINA kommentarer hos andra.
Jag är inte så teknisk :-(...

Musikanta sa...

Karin E:
Se kommentar ovan.

Bloggblad:
Ska se det i morgon när jag är lite piggare.

Ingabritt:
Jag borde egentligen inte gnälla men den här influensan har verkligen tagit på krafterna. Det har definitivt vänt i alla fall1
Kram tillbaka!

Musikanta sa...

Ailas:
Ska se om det finns några löv att kratta i morgon - håller med dig att det är ett bra sätt att hålla sig varm på.

Jag ska egentligen inte klaga eftersom jag för det mesta är väldigt frisk - men den här influensan är ovanligt segdragen - jag har varit hes i över en månad och hostat i tre veckor!!! Och dessutom har jag HELT tappat lukten. Allt smakar bara sött, surt eller salt...

Musikanta sa...

Olgakatt:
Se kommentaren ovan till ALLA. Förhoppningsvis kommer det inte fler mejl i din mejlbox från min blogg.

Annika sa...

USCH ja, för tre år sen hade jag flunsan. Det tog mig säkerligen fem veckor att helt återhämta mig. Det är verkligen segt.
Skönt att du känner dig lite bättre nu!
Fortsätt på den vägen.
Här är det så varmt, idag ska det bli 31 grader. Normal temp för mars? 14 grader.
Kram!!

Musikanta sa...

Annika:
Tack för uppmuntrande tillrop - det behövs! Här har det varit kallt och blåsigt hela dagen, ingen höjdare för promenader. Hade gärna tagit över lite av er värme...
Kram tillbaka!

Klimakteriehäxan sa...

Jag delar din längtan efter våren, värmen, fjärilarna!

Musikanta sa...

Klimakteriehäxan:
Jag tror vi alla längtar efter lite värme så här års. Jag tycker dock att det har varit lite varmare idag än tidigare :-). Det finns hopp!