torsdag 26 juli 2012

Fredagstema Show&Tell – Besök

Om Besök ska det sista fredagstemat i juli handla. Det harEnglundskan i Livsrummet bestämt. Övriga fredagstemabloggare hittar man på hennes hemsida.
Bra ämne att skriva om – det kan ju både handla om att göra besök eller att få besök. Jag bestämmer mig för det förra och tänker berätta om vårt besök på Öland för några veckor sedan. Där har Mirrfamiljen sitt sommarställe och där har vi en ”egen” gäststuga att sova i när vi kommer dit.


Under hela resan ner hade det regnat, men när vi kom fram mötte oss den här synen.


För övrigt är det pensionatsvistelse som gäller. Jag behöver varken laga mat, handla, diska eller städa när jag är där. Bara ställa upp som barnvakt någon enstaka gång. Mirren ordnar också utflykter och bjuder på restaurang titt som tätt. En verklig drömtillvaro! 

Tyvärr kunde vi bara tillbringa ett par dagar hos Mirrfamiljen denna sommar eftersom jag var konvalescent hela juni och första veckan i juli. En enda vecka i juli hade jag inga spelningar i kyrkan, och det var då vi passade på att åka iväg. Jag älskar Öland med sitt öppna landskap och sin vackra natur och längtar alltid efter att få komma dit när jag är hemma.

Det blev en stor överraskning när vi återsåg sommarhuset. Grannbonden hade nämligen röjt undan hela snårskogen framför huset.  När Mirrfamiljen köpte sitt sommarhus för två år sen såg man ingenting alls av havet p.g.a. en i det närmaste ogenomtränglig djungel av enar, sly och buskar framför huset och trädgården.

Mirrmaken röjde med mycken möda en gata redan första året så man kunde se en liten skymt av havet. Men nu hade horisonten öppnat sig och man hade fått en vidunderlig havsutsikt från vardagsrummet och trädgården.

Dagen efter vi kommit fram gjorde vi en utflykt till Källa och besökte den gamla kyrkan där, vars äldsta delar är från 1100-talet. Öland har ju många sevärda kyrkor, men den här är unik i sitt slag och mycket intressant. Den används även för gudstjänster och musik på sommaren. 

Efter att vi besett och fotgraferat kyrkan både inuti och utanpå åkte vi ner till Källa hamn där treåringen Caspar fick ägna sig åt sin favoritsysselsättning: Kasta stenar i vattnet.  

Inga kommentarer: