lördag 13 juli 2013

816 - Casimirs bok nr 1 - fortsättning

I förra avsnittet av Casimirs bok om den dumma pojken som blir snäll till slut, var det ganska sorgligt. Här kan man läsa om det. Det blir inte mycket muntrare framöver heller. Osökt går tankarna till de grekiska tragedierna.


Undrar vem pojken tänker på utöver mamman i jorden - kanske en lillebror som är död? (Bilderna går att klicka större.)Här går det undan. Pojken har redan blivit gammal. Skägg men inget hår...


Skägget växer...


Nu är han ingen pojke längre. Han dör.


Vilken tur att han fick följa med upp till himlen trots att han gjort så mycket dumma saker när han var liten. Och att det fanns fem förtrollade stjärnor däruppe! (Mirren får kanske berätta vad som finns i ringen.)


Nu har gubben återuppstått från de döda och blivit pojke igen. Trollkarlen skänker generöst sin trollstav till pojken, men...


...pojken ger honom en ny trollstav när han själv trollade sig till en liten trollkarl. Det visar sig nu att pojken har en pappa som är rysligt elak (pappan måste också ha återuppstått) och det var kanske därför pojken gjorde så dumma saker när han var liten. Men det gör inte så mycket numera eftersom den stora trollkarlen blir pojkens nya pappa.


Skönt att sagan fick ett så lyckligt slut. Man kan förmoda att pojken blev snäll och inte gjorde dumma saker mer.

Den här sagan ritade och berättade Casimir redan i februari som synes. Han har ju precis fyllt sex år nu den 2 juli, så förskolan är avslutad för hans del. Sagan var med i sakerna som barnen fick ta  med hem vid terminens slut.


Här är en nytagen bild på våra tre yngsta barnbarn. Casimir längst bak, Caspar som fyller år just dagen när kortet är taget och Lissan längst fram. Casimir fyllde sex år 2 juli, Caspar fyra år den 8 juli och Lissan två år den 5 juli. Mirren tog bilden.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Mycket dramatik där.

Men C har uppfattat det helt rätt. Gubbar tappar ofta hår... :) I alla fall har min gubbe gjort det. Men skägg har han!

Musikanta sa...

Bloggblad: Haha!

Suss sa...

En fantastisk saga, jag minns att min son hade samma livliga fantasi och en del av hans alster finns kvar i någon gömma. Han höll på mycket med cowboys, inte trollkarlar. Kram!

Karin sa...

Mycket dramatisk och kanske ålderstypisk berättelse!

Här är det smurfar för hela slanten, som dödar, trollar, flyger, delar ut presenter och tröstar alla som är ledsna. "Då sa smurfen att allting skulle bli alldeles bra och då blev det bra igen!"

Musikanta sa...

Suss:
Det är konstigt att han hade så mycket tålamod med att rita och berätta sagan till slut. För att inte tala om den förskolefröken som tog sig tid att skriva ner den! Men det här med trollkarlar tycker han är väldigt spännande.

Musikanta sa...

Karin:
Tänk så mycket som vissa barn i den här åldern funderar över. Hur man ska få något så när ordning på tillvaron. Om den älskade mamman skulle dö...

En god trollkarl eller smurf som kommer och ställer allt tillrätta igen. Jag kommer aldrig ihåg att jag funderade så mycket över sådant när jag var i den åldern.