lördag 20 juli 2013

819 Grattis Margareta


Det här är dockan Margareta. (Bilden går att klicka större.)

Mirren heter Margareta som andra namn. Det har hon fått efter MM:s mamma som hette Margareta men kallades Greta. När jag gick i skolan på 40- och 50-talet hade jag många klasskamrater som hette Margareta. På de senaste tjugo åren har jag inte varit med om att en liten flicka har hetat Margareta, inte ens som andranamn, när jag har spelat på en dopgudstjänst. Och jag har spelat på många hundra. (Man får inte sitt namn i dopet numera utan det ska vara klart innan.)

Barbro, Kerstin, Berit, Ingrid och Gun är också mycket ovanliga nu för tiden på små flickor. För att inte tala om dubbelnamn, som var så vanligt när jag gick i skolan. Det finns inga små Maj-Brittar eller Ann-Charlottar heller. Å, som jag önskade att jag skulle ha hetat Ann-Charlotte - modenamnet par preference på den tiden. Funderar någon på att ge sin lilla dotter ett dubbelnamn vore detta höjden av originalitet!

Margareta betyder "pärla" läser jag i husorganet. Där står också att det finns hela 273600 som har det namnet men bara 28 300 som har det som tilltalsnamn. Hade varit intressant också att veta åldern på dem som heter Margareta. Den yngsta Margareta jag känner och som har det som tilltalsnamn, är omkring de femtio.

6 kommentarer:

Mirren sa...

Du har glömt en liten tvåårig Margareta som du känner ganska väl...M&P

Mirren sa...

Okay, hon har förvisso inte Margareta som tilltalsnamn men du spelade på hennes dopgudstjänst! M&P

Äventyret framtiden sa...

Den här drygt sextioåriga kvinnan heter Margareta som tredje namn. Så tack för grattiset!

Kram

Musikanta sa...

Mirren:
Jag har uppdaterat... Och jag kommer faktiskt ihåg att jag spelade på hennes dop även om mitt minne är kort nu för tiden.
M&P
PS. Roligt att du läser bloggen ibland :-).

Musikanta sa...

PettasKarinMargareta:
Du får ett extra grattis här av mig.
Kramar

Mirren sa...

Äsch, det vet du väl att jag ALLTID läser bloggen? Även om jag inte alltid kommenterar! M&P